Banes Motor České Budějovice
13.05.2015, Aleš Skok

Dlouho jsem neměl týmový úspěch, tady ho můžu dosáhnout, ví Lukáš Žálčík

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Šumperský odchovanec a hlavně jedna z nových posil Motoru Lukáš Žálčík si našel čas v průběhu již započaté letní přípravy a poskytl svůj první rozhovor pro klubový web. V něm bývalý hráč Sparty objasnil například hlavní důvody jeho přesunu z Olomoucka na jih Čech.

Lukáši, kdy jste se poprvé dozvěděl o zájmu Motoru?

Popravdě ani přesně nevím, kdy to bylo. Motor jednal s agentem, který mi poté volal, že je o mě zájem. Až potom jsem mluvil s panem Sailerem.

Váhal jste, zda přestoupit nebo ne?

Vůbec. Ani chvilinku jsem nepochyboval a neváhal. Hned jsem řekl, že na sto procent jdu. Nebylo v podstatě o čem přemýšlet.

Jaké byly hlavní důvody vašeho přestupu?

Už jsem asi potřeboval trošku změnu prostředí. Hokej tady je na prvním místě. Je tu výborný tým. Pak taky zájem trenérů a vedení. Když jsem viděl takový zájem, tak jsem si říkal, proč vlastně zůstávat v Šumperku. Věřím, že tenhle tým má na to, aby postoupil a hrál celou sezonu nahoře. I proto jsem přišel.

Bavil jste už nějak víc s trenéry třeba o vaší pozici?

Zatím řeším hlavně ubytování a takové ty věci kolem. Takže s trenéry jsem se zatím nějak víc nebavil.

Jaký jste měl dojem z testů, které jste absolvoval den poté, co jste dorazil?

Výsledky ještě nemáme, ale asi to žádný zázrak nebude. Uvidíme, co mi řeknou trenéři.

Stihl jste si už prohlédnut město?

Ne, zatím moc ne. Teď se akorát chystám vyrazit. Prohlédnu si centrum a pořádně se někde najím. Ale i to málo, co jsem zatím viděl, vypadá krásně. Budějovice asi opravdu budou krásné město.

Sledoval jste výsledky Motoru v loňské sezoně více než třeba ostatních týmů?

Sledoval jsem je podobně jako ostatní týmy. Samozřejmě, jak hrál Motor vršek tabulky, tak byl víc na očích. Ale v podstatě celé play off a baráž jsem sledoval. Navíc potom co se sezona předtím moc nepovedla, to bylo myslím příjemné překvapení a Motor se vrátil tam, kde ho asi většina lidí chce vidět.

Se Šumperkem jste sem zavítal ke dvěma zápasům. Můžete tedy porovnat atmosféru v Šumperku a Budějovicích?

Šumperk má asi třicet tisíc obyvatel, kdež to Budějovice něco kolem sta tisíc. Ale lidi v Šumperku měli hokej rádi. Na ty poměry tam chodilo celkem dost lidí. Ale samozřejmě s tím, co se dělo tady, to se nedá srovnat. Například oblečení sochy na náměstí, to mi přišlo jako skvělý nápad.

S kým z týmu jste si zatím nejvíce padl do oka?

Jelikož mám za sebou teprve testy, tak jsem se s týmem ještě moc nepotkal. Pouze s klukama, kteří dělali testy se mnou.

Co od sebe v následující sezoně očekáváte? Myslíte, že zopakujete výkony jako v sezoně loňské?

Rád bych. Samozřejmě, teď ještě nevím, jakou budu mít roli v týmu. Zda budu naskakovat na oslabení nebo přesilovky a tak. Ale to je ještě daleko. Těch čtyřicet bodů nebo kolik jsem jich udělal, bylo samozřejmě krásných, ale já nikdy nebyl nějaký bodový hráč. Navíc to pro mě nikdy nebylo nějak důležité, kolik bodů udělám. Já hlavně strašně dlouho neměl nějaký úspěch s týmem, a proto jsem tady. Vím, že tady se to může změnit. To, co jsem měl možnost zatím vidět, nejsou podmínky na první ligu, ale extraligu.

Letní přípravu, stejně jako většina hráčů, asi zrovna v lásce nemáte, že ano?

Letní přípravu nemá rád snad nikdo. Už aby byla hala. Bohužel, projít si jí musíme. Bez ní to prostě nejde.

Do Budějovic jste přijel sám nebo vás někdo doprovázel?

Teď bydlím v pensionu a sháním byt. Zatím jsem tu sám. Uvidíme, jestli přijede přítelkyně. Hodně to záleží na tom, jestli se tu dostane na vysokou školu, ale Budějovicím by se určitě nebránila.

foto www.hokejsumperk2003.cz
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....