Banes Motor České Budějovice
31.12.2014, Michal Špírek

Hráčem měsíce se za prosinec stal Rok Pajič!

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Útočník Rok Pajič nabral v prosinci výbornou formu a vybojoval si titul Hráče měsíce. Centr první formace v něm dokázal nasbírat po šesti brankách a stejném počtu asistencí a hned ve dvou domácích zápasech byl zvolen první hvězdou. Čtvrtý měsíc sezóny tak přinesl opět nového vítěze, Pajič bude hostem Hyde Parku Motor moderátora Jakuba Musila, kde opět využijeme především vaše dotazy!

Hráč měsíce

Při hodnocení jsme tentokrát museli vzít v potaz více faktorů - počet odehraných utkání v měsíci, statistiky a výkony daného hráče, a samozřejmě hlasování motoráckých fanoušků o Hvězdu domácích zápasů. Právě hlasování fanoušků pak upřednostnilo Pajiče před Nouzou či ostatními hráči.

1. ROK PAJIČ - Hvězda domácích zápasů: 2x první hvězda
2. Tomáš Nouza - 10 z., 5+9, Hvězda domácích zápasů: 1x druhá hvězda, 1x třetí hvězda
3. Luboš Rob - 9 z., 2+6, Hvězda domácích zápasů: 1x první hvězda zápasu, 1x druhá hvězda zápasu, 1x třetí hvězda zápasu

Hráč měsíce prosince: ROK PAJIČ

Statistiky hráče za dané období:
Zápasy: 10
Branky: 6
Asistence: 6
+/-: +5
Trestné minuty: 6

Rok Pajič je čtvrtým nejproduktivnějším hráčem ČEZ Motor. Před ním jsou jen členové Strakovy útočné formace. Ale můžete si být jistí, že pokud této lajně zápas nesedne či se v něm nemůže prosadit, je tu slovinský útočník, který je připraven rozhodovat zápasy. Devětadvacetiletý centr atakuje v sezóně bilanci bodu na zápas, v prosinci zaznamenal nejméně bod v sedmi z deseti duelů. Nejlepší večery prožil v Budvar aréně. Byl to on, kdo se hlavní měrou postaral o výhry nad Ústím a Prostějovem. Fanoušci ho pak vždy vyhlásili první hvězdou zápasu, nikdo jiný podobný úspěch v uplynulém měsíci nezaznamenal.

Pajič se narodil ve slovinské Jesenici, kde také začínal s hokejem. V šestnácti letech ale jeho talent začal převyšovat kvalitu slovinských soutěží. A tak se Pajič přemístil do Čech. Nastupoval za juniory Liberce a Písku, v dresu Bílých Tygrů si připsal i první extraligové starty. Mezi lety 2007 - 2009 hrál hlavně za druholigové Vrchlabí, aby pak přesídlil do kádru Ústí nad Labem. Zde strávil tři sezóny, po nich si vyzkoušel italské angažmá, kde nastupoval za Pontebbu. V ročníku 2013/14 ho vítr zavál do Českých Budějovic. A hned ve svém druhém roce zde dokázal překonat své dosavadní maximum získaných bodů v jedné prvoligové sezóně! A to má ještě celou čtvrtinu základní části před sebou... Nelze nezmínit ani starty Roka Pajiče za slovinskou reprezentaci, když v kariéře okusil atmosféru už čtyř světových šampionátů. Nominace na olympijský turnaj v Soči mu ovšem unikla.

Rok Pajič - Hráč měsíce prosince! Na vaše otázky bude útočník odpovídat ve videorozhovoru.

!!! OTÁZKY NA ROKA PAJIČE POKLÁDEJTE ZDE !!!

Předchozí vítězové ankety Hráč měsíce:

ZÁŘÍ: Ondřej Bláha
ŘÍJEN: Josef Straka
LISTOPAD: Tomáš Nouza
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....

×
×
Odehrané v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Banes Motor České Budějovice