Banes Motor České Budějovice
26.12.2014, Michal Heřman

Povinné body a posun na druhé místo. To je cíl s Prostějovem

ČESKÉ BUDĚJOVICE — LHK Jestřábi Prostějov je první soupeř ČEZ Motor České Budějovice v povánočním období. Na jih Čech míří tým, který má nejhorší obranu v lize. A toho je potřeba využít. Sobotní zápas, který začne v 17:00, by měl Motoru zajistit body a posun před Kladno.
Přijďte podpořit českobudějovické hráče a zakupte si vstupenku online.

O soupeři: LHK Jestřábi Prostějov

Založen: 1920
Stadion: Zimní stadion Prostějov (kapacita 5 125 diváků)
Webové stránky klubu: www.lhkjestrabi.cz
Umístění v poslední sezóně: 1. místo po ZČ v 2. lize východ, 2. místo v barážové skupině o první ligu
Hlavní trenér: Petr Zachar

Vzájemné zápasy v této sezóně z pohledu Motoru: 3:2, 7:3

Nedohrané utkání s Havířovem, ve kterém Prostějov vedl po dvou třetinách již 3:0, musí být pro Motor dostatečným varováním. Jestřábi jsou sice na předposledním místě, ale Havířov, který je v tabulce tři body za Jihočechy, pořádně prověřili. Po 36 odehraných zápasech má Prostějov 27 bodů a s velkým náskokem na poslední Havlíčkův Brod a s velkým mankem na Most je třináctý. Sobotní soupeř Motoru má z celé ligy nejhorší obranu – inkasoval 147 branek. Převážnou část zápasů odchytal Juraj Šimboch, který má procentuální úspěšnost 90,72 %.

Zajímavostí je, že nejproduktivnějším hráčem prostějovského týmu je obránce David Roupec, který za 8 gólů a 17 přihrávek je v lize na 34. místě. Mezi beky je o bod druhý za šumperským Tomášem Sedláčkem (26 bodů). I přes své postavení v tabulce má Prostějov velkou podporu ve svých fanoušcích. Dle zpráv na klubovém webu se do Budvar arény chystá početná skupina fanoušků. Přijet by měli dvěma autobusy.

Poslední zápas Prostějova:

Prostějov – Havířov 3:0 (nedohráno). „Před začátkem poslední části hry ze sektoru pro hostující fanoušky začala létat na ledovou plochu pyrotechnika a v prostoru pod velkoplošnou obrazovkou se strhla potyčka havířovských chuligánů s ochrankou. Kvůli těmto okolnostem rozhodčí utkání předčasně přerušil,“ píše se na prostějovském webu.
Branky a asistence: 3. Duba (Indra), 24. Luňák (Meidl, Roupec), 36. Krejčík (Meidl, Kindl).
Sestava: Šimboch – Řezáč, Hertl, Niko, Husák, Jedlička, Hawlík, Maráš, Malý, Roupec – Moučka, Matuš, Luňák, Krejčík, Meidl, Kajaba, Kindl, Indra, Franek, Duba, Cienciala.

38. kolo:
ČEZ Motor České Budějovice - LHK Jestřábi Prostějov

sobota 27. 12. 2014, 17:00
Budvar aréna

Z tábora Motoru

Motor se nyní nachází na třetím místě za Kladnem, které má ale dva zápasy navíc. Cíl Jihočechů pro duel s Prostějovem je tak jasný - vyhrát a vrátit se na druhé místo. Tabulka první ligy je hodně našlapaná a hodí se každý bod.

Radek Bělohlav před zápasem

"Po delší době budeme mít k dispozici všechny gólmany. Po zranění se vrátili Ondřej Bláha i David Gába. Hrát může i Dušan Žovinec. Naopak kvůli nemoci jsou mimo hru Petr Punčochář a David Kuchejda," uvedl před utkáním trenér Radek Bělohlav.

Sestava Motoru z posledního zápasu

Kůdela – Punčochář, Vráblík, Mucha, Suchánek, Chmelíř, Semrád – Kuchejda, Pajič, Švihálek – Nouza, Straka, Heřman – Vaniš, Přibyl, Bárta.

Porovnání soupeřů

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....