Banes Motor České Budějovice
10.12.2014, Jaroslav Pešek

Celý zápas jsme měli pod kontrolou, říká David Kuchejda

České Budějovice: V jednoznačném utkání si Motor připsal tři body, ale i David Kuchejda ví, že výkon borců ve žlutých dresech by mohl být ještě o něco lepší. O bezprostřední dojmy se tento rtuťovitý útočník podělil v pozápasovém ohlase.

Davide, můžete na začátek zhodnotit zápas?
Do zápasu jsme šli s tím, že jsme nechtěli soupeře podcenit. Veděli jsme, že i když jsme jim v předchozích dvou zápasech dali hodně branek, že se to dnes nemusí opakovat. V první třetině jsme chtěli dát nějaký gól a naopak jsme nechtěli inkasovat, abychom se nedostali pod tlak, což se nám nakonec podařilo. Celkově si myslím, že jsme zápas měli pod kontrolou a hráli jsme disciplinovaně. Myslím, že jsme zvítězili zaslouženě.

Za stavu 2:0 jste začali hrát trochu profesorsky. Zdálo se, že chcete puk dovést do prázdné branky. Nebylo to trochu předčasné?

Víme o tom, že tady máme takové typy hráčů, kteří to doslova bagují až do prázdné brány. Ale ono to trochu svádí, člověk chce asi i pro lidi udělat nějakou pěknou akci. Potom jsme si řekli, že to asi nebude ta správná cesta, a že začneme střílet. Dvakrát jsme vystřelili a hned z toho padly dva góly. Tyhle dva góly zápas zlomily. Ve třetí třetině už bylo tempo trochu volnější. Ale důležité jsou dnes tři body.

Co říkali trenéři na to "vymíchávání" soupeřových hráčů?
No moc se jim to nelíbilo. Hlavně pan Rosol z toho nebyl nadšený. Víme, že už tímhle zápasem se připravujeme na další utkání. Benátky jsou zase úplně jiný tým. Měli bychom v sobě pěstovat tu přímočarost a více střílet.

Mostu jste dali za tři zápasy osmnáct gólů, to se tak často nevidí.
Je to asi kuriozita, ale letos jsme celkem produktivní. Je dobře, že jsme to tam nasypali během první třetiny, pak jsme se uklidnili. Je to asi tím, že Most hraje celkem otevřený hokej, i když dnes se zkoušel trochu zatáhnout.

Zdálo se, že zápas dohrajete bez vyloučení, ale pak přišly dva fauly. Nemrzí to trochu?
Musíme říct, že dva fauly v jednom zápase je pro nás super. Rozhodně je to lepší, než kdybychom byli vyloučeni desetkrát. Naštěstí jsme to v závěru ubránili a David Gába, musím říct, že nás podržel opět skvělými zákroky.

Nastoupil proti vám Lukáš Kříž. Probíhalo nějaké špičkování?
Při hře to moc nevnímám. Když jdu na střídání, tak se soustředím spíše na věci, na které mám, abych třeba jako pravé křídlo nesjížděl do levého rohu. Před zápasem ale něco málo proběhlo, ale nic velkého, spíš jsme se bavili jako normálně.

VIDEOROZHOVOR: Asi je to štěstí, že mi to proti Mostu padá, usmívá se Radek Prokeš

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....