Banes Motor České Budějovice
18.03.2014, Martin Pešek

Přijíždí Šumperk, napraví České Budějovice vysoký debakl?

ČESKÉ BUDĚJOVICE - Jako trojnásobní vítězové se hokejisté Českých Budějovic vracejí z výletu, kdy v jednom týdnu odehráli v roli hostujícího mužstva hned tři utkání. Zdviženým prstem však stále zůstává poslední vzájemné klání s Šumperkem, Jihočeši prohráli vysoko 2:8 a svému moravskému soupeři mají co oplácet. Utkání začíná v 17:30, vstupenky za 20, 40, 60 nebo 80 korun lze zakoupit i ON-LINE a pokud se chystáte i v pátek na fotbal, po předložení lístku z utkání Motoru budete mít vstupenku na zápas Dynama zadarmo!

O soupeři: Salith Šumperk

Založen: 2003
Stadion: Zimní stadion Šumperk (kapacita 3500 diváků)
Webové stránky klubu: hokejsumperk2003.cz
Umístění v poslední sezóně: 11. místo v ZČ
Hlavní trenér: Radek Kučera
Vzájemná utkání v základní části:
České Budějovice - Šumperk 4:0
Šumperk – České Budějovice 4:2
České Budějovice - Šumperk 5:2
Šumperk – České Budějovice 3:4
Vzájemné utkání ve skupině O družení:
Šumperk – České Budějovice 8:2

Sestava z posledního zápasu

Štůrala – Starý, Holík, Tesařík, Sedlák, Novotný, Gewiese – Půhoný, Plášek, Haas – Cink, Moskal, Staněk – Popelka, Žálčík, Brunec – Chomič, Langr, Skoumal.


Hokejisté Šumperku sice před týdnem dvě utkání prohráli, přesto se jim do statistik zapsala pouze jedna porážka. Nečekaná prohra s Mostem (3:5) byla totiž kontumována ve prospěch Moravanů, jelikož mostecký Čmolík nastoupil k utkání neoprávněně. Následovala sice prohra v Kadani, kde Šumperk dovedl za stavu 3:3 zápas do prodloužení, v něm však inkasoval z hole Charouska a odvezl si pouze bod. V důležitém sobotním utkání pak Salith přetlačil Medvědy z Berouna v poměru 3:2 a přikoval svého soupeře na pátou příčku znamenající prodloužení sezony v podobě barážových bojů. Medvědi to budou mít již s vyhnutím se baráži velmi těžké, naopak Šumperk se dostal na první příčku skupiny O udržení a na pátou pozici drží čtyři kola před koncem sedmibodový náskok.


OU8: ČEZ Motor České Budějovice – Salith Šumperk

středa 19. 3. 2014, 17:30
Budvar aréna

Z tábora Motoru:

Po rozpačitém vstupu do bojů o baráž se zdá, že výkony a především výsledky Českých Budějovic nabírají opět vzestupnou tendenci. Jihočeši se především oklepali z vysokého přídělu 2:8, který inkasovali v již zmíněném duelu právě se Salithem Šumperk, a postupně se drápou tabulkou vzhůru. Na předposlední Beroun drží náskok pěti bodů, což není náskok rozhodně nesmazatelný, ale pokud se výkony opět ustálí na průměru z konce základní části, nemají se oddaní fanoušci Motoru čeho obávat.

Před utkáním je stále nejistý start Aleše Kotalíka, zraněný kapitán českobudějovických hokejistů se neobjevil na tréninku a nadále doléčuje zranění. Naopak ve výborném, nejen fyzickém, rozpoložení je další útočník Petr Šachl , který přispěl svým pohledem před středečním duelem proti Šumperku.

Pohled Petra Šachla:

Sestava z posledního zápasu

Halmoši (Kůdela) – Chmelíř, Novák, Vráblík, Kasík, Platil, Růžička, Pavlíček – Boháč, Pajič, Melka – Pšurný, Rob, Skuhravý – Ondřej, Šachl, Kuchejda – Ferebauer, Šperger, Bárta.


Věděli jste, že ...

... Šumperk má v kádru nejproduktivnějšího obránce 1. ligy za posledních více než 15 let?! Tomáš Sedlák si v základní části připsal na konto rekordních 41 bodů, to nepamatují ani záznamy ze základní části v roce 1999. Tento fenomenální počin jen umocňuje fakt, že náskok na druhého Milana Tomana byl markantní – 10 kanadských bodů. Sedlák, jako obránce, zahanbil v ofenzivní přičinlivosti leckterého útočníka, v celkové tabulce produktivity mu patří výborné 13. místo. Kaňkou však je, že v přítomnosti Sedláka hráči Šumperku góly nejen dávají, ale i dostávají. I proto se číslo jeho +/- statistik pohybuje pod nulou; -10.


Statistiky

OU8
ČEZ Motor České Budějovice
vs
Salith Šumperk
4.
Umístění v tabulce play-out
1.
59/ 19 - 7 – 4 - 29
136:151 / 75
Statistiky v play-out
(týmové vč. základní části)
59 / 17 - 11 - 4 - 27
169:200 / 77
Luboš Rob, Václav Skuhravý 7 bodů
Nejproduktivnější hráč v play-out
Tomáš Sedlák, Karel Plášek 10 bodů
Roman Pšurný (4)
Nejlepší střelec v play-out
Tomáš Sedlák (5)
Václav Skuhravý (6)
Nejlepší nahrávač v play-out
Karel Plášek (9)
Jan Platil 5 bodů (2+3)
Nejproduktivnější obránce v play-out
Tomáš Sedlák 10 bodů (5+5)
Jan Platil (+3)
Novák, Ondřej, Vráblík(-3)
+/- bodování v play-out
Petr Gewiese (+3)
Holík, Brunec (-5)
Jaroslav Kasík (16)
Nejtrestanější hráč v play-out
Sedlák, Brunec (10)
Dominik Halmoši 318 - 91,37% - 2,26
Hynek Kůdela 111 - 82,54% - 5,95
Statistika brankářů v play-out: počet odehraných minut - úspěšnost zásahů - průměr branek
Tomáš Šťůrala 418 – 89,42% - 3,16
Vratislav Vajner 15 - 100,00% - 0,00
2880
1. v lize
Průměrná návštěvnost v play-out na domácích utkáních:
639
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....