Banes Motor České Budějovice
12.02.2014, Miroslav Mayer

Mládež: Po přestávce znovu do bojů o body

ČESKÉ BUDĚJOVICE — I přestože pohled všech příznivců hokeje v současné době míří do Soči, mládežnické soutěže pokračují a blíží se ke svému vrcholu. Juniorka sice už prohrála boj o play-off, ale musí udržet extraligu. Starší dorost sehraje jen jeden zápas a připravuje se na play-off. Oba mladší dorosty čekají tentokrát hned dva zápasy.

Juniorka

Juniorka sice v konci soutěže přidala a postup do play-off měla už na dosah, ale přesto jí něco k postupu chybělo. Nyní chybějí do konce soutěže ještě dvě kola, ale na Jihočechy čeká jen jeden zápas. I přes jistotu nepostupu do play-off se bude hrát o hodně. Do boje o baráž se započítávají všechny body a vzhledem k letošnímu neúspěchu na hřištích soupeřů bude každý bod zlatý. Navíc posledním soupeřem bude Dukla Jihlava a ta bude soupeřem Budějovických i v boji o baráž. Důležité mohou být v konečném účtování i vzájemné zápasy a ten první vyhrála Dukla doma 3:0, nyní tedy musí bodovat Jihočeši. Dukla navíc venku hraje špatně a získala jen devět bodů. I před Duklou se poslední zápas a má celkem o dva body méně než Jihočeši. Takže fráze, že se hraje o šest bodů, je v tomto případě více než trefná. Letošní specialita Dukly jsou góly v oslabení, když už dala celkem devět branek, což je nejvíce z celé soutěže. Další z klíčových zápasů se odehraje v sobotu od 12.30 v Budvar aréně.

Starší dorost

Starší dorost v nadstavbě zatím hraje jako na houpačce. Spíše prohrává, ale občas umí překvapit. Aktuálně mají Jihočeši za sebou tři porážky a po přestávce by se chtěli určitě naladit na vítěznou vlnu. V sobotu je čeká mač s Chomutovem. Soupeř drží šestou příčku a o devatenáct bodů více než Jihočeši. První zápas na severu Čech vyhráli domácí 4:2. Ovšem venku se Chomutovským příliš nedaří a tak šance Jihočechů na tři body nejsou zrovna malé. Zápas se hraje v pátek od 18.00 na druhé ledové ploše.

Mladší dorost A

Po jedenácti dnech se ve čtvrtek opět rozjede i soutěž mladšího dorostu. Mladší dorost se už vyhrabal z krize a zažehnal sestupové problémy. Teď ho čeká na domácím ledě HC Pardubice. Východočeši jsou jen o dvě místa výše, ale mají o osm bodů více. Venku se Pardubickým velice daří, když jsou v tabulce dokonce druzí. Ze tří odehraných vzájemných zápasů vyhráli Jihočeši oba v Pardubicích, ale doma podlehli 2:5. Zápase se odehraje ve čtvrtek od 18.00 v Budvar aréně.

I v nedělním zápase změří Budějovičtí svoje síly s Východočechy, ale tentokrát zamíří do Hradce Králové. Hradečtí jsou čtvrtí s minimální ztrátou na čelo tabulky. V domácím ledě se jim vcelku daří a tak budou favority zápasu. Vzájemná bilance je zatím příznivější pro Východočechy, kteří vyhráli první dva zápasy, ale poslední měření sil v Budvar aréně už opanovali Jihočeši 5:3. Snad tedy přibudou na kontě další body.

Mladší dorost B

Ligový dorost čeká boj ve skupině o udržení v soutěži, kterou zatím Jihočeši vedou. První soupeř BK Mladá Boleslav má ovšem jen o bod méně. Ve skupině sehráli soupeři spolu dva zápasy a pokaždé vyhráli hosté. Teď by Jihočeši rádi změnu a uhájit si vlastní hrad. Zápas se odehraje ve čtvrtek od 15.00 v Budvar aréně.

V neděli se utkají dorostenci v Benátkách nad Jizerou. Středočeši mají také pouze o jeden bod méně než Jihočeši a měl by to být vyrovnaný souboj. Zatím jsou na tom lépe Středočeši, kteří oba dosavadní souboje vyhráli.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....