Banes Motor České Budějovice
16.02.2014, Lukáš Dvořák

Tipovací soutěž dospěla k vyřazovacím bojům!

ČESKÉ BUDĚJOVICE - I u příležitosti hokejového turnaje na OH v Soči jsme se rozhodli uspořádat tipovací soutěž, ve které měří síly zástupci klubu ČEZ Motor České Budějovice. Znovu jde o hráče, redaktory, ale především o vás, fanoušky! V současné době se tipovací soutěž přehoupla do své daleko napínavější části, kde budeme sledovat vyřazovací souboje. V článku se můžete dozvědět, jak základní část dopadla a kdo se s kým utká. Vše také máte možnost sledovat v galerii na facebookovém profilu, kde se vše pravidelně aktualizuje.

Účastníci

Hráči ČEZ Motor České Budějovice: Lukáš Kříž, David Kuchejda, Luboš Rob.

Redaktoři ČEZ Motor České Budějovice: Lukáš Dvořák, Pavel Kortus ml., Miroslav Mayer.

Fanoušci ČEZ Motor České Budějovice: Hana Andrášová, Denisa Drdová, Lukáš Holub, Adam Lukáš, Lukáš Máče, David Pletánek.

Generální partner turnaje

Generálním partnerem tipovací soutěže se tentokrát stal portál Jihočeský sport
(jihocesky-sport.cz)

Portál Jihočeský sport vám přináší sportovní zpravodajství z Jihočeského kraje. Na stránkách si můžete přečíst reporty i rozhovory nebo zhlédnout fotogalerie a videa. „Velmi nás těší celosezónní zájem fanoušků o budějovický hokej, a proto jsme se rozhodli spojit jméno Jihočeský sport s olympijskou soutěží a všechny zúčastněné fanoušky tak odměnit našimi tričky. S nejlepším fanouškem po soutěži uděláme rozhovor, aby si i on mohl vyzkoušet, jaké to je dávat po turnaji ohlasy,“ uvedl šéfredaktor Jihočeského sportu Michal Heřman.

Celkové pořadí ve skupině A

1. Adam Lukáš
2. Hana Andrášová
3. Miroslav Mayer
4. Luboš Rob

Celkové pořadí ve skupině B

1. Lukáš Dvořák
2. Lukáš Máče
3. Lukáš Kříž
4. Lukáš Holub

Celkové pořadí ve skupině C

1. David Kuchejda
2. Pavel Kortus ml.
3. David Pletánek
4. Denisa Drdová

Dvojice pro předkolo

Hana Andrášová - Lukáš Holub
(tipované utkání Rusko - Norsko)

David Pletánek - Luboš Rob
(tipované utkání Švýcarsko - Lotyšsko)

Lukáš Máče - Denisa Drdová
(tipované utkání Česko - Slovensko)

Lukáš Kříž - Miroslav Mayer
(tipované utkání Slovinsko - Rakousko)

Čtvrtfinálové dvojice

David Kuchejda - Lukáš Kříž
(tipované utkání Švédsko - Slovinsko)

Lukáš Dvořák - Hana Andrášová
(tipované utkání Finsko - Rusko)

Adam Lukáš - David Pletánek
(tipované utkání Kanada - Lotyšsko)

Pavel Kortus ml. - Denisa Drdová
(tipované utkání USA - Česko)

Semifinálové dvojice

Lukáš Kříž - Hana Andrášová
(tipované utkání Švédsko - Finsko)

Adam Lukáš - Pavel Kortus ml.
(tipované utkání Kanada - USA)

O 3. místo

Adam Lukáš - Lukáš Kříž
(tipované utkání USA - Finsko)

Finále

Hana Andrášová - Pavel Kortus ml.
(tipované utkání Švédsko - Kanada)

Pravidla vyřazovací části turnaje

Ve vyřazovací části se klasicky tipuje vítěz utkání, brankový rozdíl, přesný výsledek a nově i střelec v utkání (nezáleží na tom, z kterého týmu hráč bude). Jeho přesný tip je ohodnocen pěti body. Při následné rovnosti bodů rozhodují stejná kritéria jako v základní skupině, vyjma losu. Pokud ani ta nerozhodnou, postupuje lépe postavený ze skupinové fáze.

Pravidla základní části turnaje

O co přesně půjde?
Během zápasů základní části se budou tipovat utkání dané skupiny, ve které bude účastník nalosován. Po skončení základní části se vytvoří tzv. "supertabulka". Do té budou seřazeni všichni účastníci podle svých výsledků dosažených v základních skupinách. Rozhodujícím parametrem je pořadí ve své skupině (tzn. že vítězové skupin obsadí 1. až 3. místo ... poslední tipéři skupin 10. až 12. místo) a počet bodů. Tipující, kteří v "supertabulce" obsadí 1. až 4. místo, postupují přímo do čtvrtfinále. Ostatní soutěžící jsou rozděleni do dvojic 5. - 12., 6. - 11., 7. - 10., 8. - 9. a budou tipovat předkolo play-off. Tipuje se jeden zápas, vítěz postupuje do čtvrtfinále, poražený v soutěži končí.

Co se bude tipovat?
U vybraného zápasu vždy bude potřeba dát tři tipy. Prvním tipem je samozřejmě vítěz utkání, včetně případného prodloužení nebo nájezdů. Správně uhodnutý tip bude ohodnocen jedním bodem.
Dále bude potřeba trefit brankový rozdíl v utkání. Pokud tedy náš národní tým například vyhraje až po nájezdech, bude to o pouhou jednu branku. Když zvládnete správně tipnout i toto, do tabulky se vám přičtou tři body.
Nejvyšší bodový zisk získáte, jakmile uhodnete přesný výsledek tipovaného utkání. Podaří-li se vám trefit, že Česká republika porazí Kanadu 3:2 na samostatné nájezdy, připíšete si do tabulky dalších pět bodů.
Speciální tip, který do výsledků může přinést bonusových deset bodů, bude před startem turnaje. Úkolem bude správně uhodnout nejlepšího střelce české reprezentace během základní části. I když bude více střelců se stejným počtem gólů, má se za to, že jsou všichni na prvním místě a dle toho budou přiděleny body do tabulky.

Jak bude řešena případná rovnost bodů?
Jakmile na konci základní části nastane taková situace, postupuje se při stanovení pořadí podle následujících kritérií:
1. správně uhodnutý střelec ČR,
2. nejvíce uhodnutých tipů za pět bodů,
3. nejvíce uhodnutých tipů za tři body,
4. nejvíce uhodnutých tipů za jeden bod,
5. rozhoduje los.

Bodování modelového utkání
Váš tip: CZE - CAN 4:2
Výsledek utkání: CZE - CAN 2:4

Bodování: 0
Zdůvodnění: Nepovedlo se Vám uhodnout vítěze utkání. Nezískali jste tedy jeden bod. Brankový rozdíl se počítá pouze v případě, že uhodnete vítěze utkání. Taktéž tedy nezískáváte 3 body. A přesný výsledek se počítá pouze stoprocentně určený. Neplatí tedy, že i když přesně tipnete skóre 4:2, získáte 5 bodů za výhru Kanady.

Jakým způsobem se bude tipovat?
Fanoušci budou své tipy zasílat minimálně den předem prostřednictvím zpráv na Facebooku. V den utkání budou tipy všech soutěžících zveřejněny na facebookových stránkách ČEZ Motor České Budějovice ve speciálně vytvořené fotogalerii. Po každém hracím dni zde bude zveřejněn i aktuální zisk soutěžících. Ten bude průběžně aktualizován i v tomto článku.

O co se hraje?
Cenu od nás a generálního partnera soutěže - Jihočeského sportu - obdrží každý účastník. Tři nejlepší z řad fanoušků se pak mohou těšit ne věcné ceny věnované klubem ČEZ Motor České Budějovice. Nejlepší z řad redaktorů a hráčů poté taktéž obdrží tričko od Jihočeského sportu.

1. místo - dres ČEZ Motor České Budějovice + tričko Jihočeský sport
2. místo - šála ČEZ Motor České Budějovice + tričko Jihočeský sport
3. místo - plakát ČEZ Motor České Budějovice ze sezóny 2013/14 + tričko Jihočeský sport
4. místo - tričko Jihočeský sport
5. místo - tričko Jihočeský sport
6. místo - tričko Jihočeský sport


V případě nejasností nás kontaktujte prostřednictvím zpráv na našem facebookovém profilu.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....