Banes Motor České Budějovice
15.01.2014, Miroslav Mayer

HBR - CEB 4:1 - Motor v Havlíčkově Brodě neuspěl

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Motoru se nepodařilo navázat na poslední vítězný zápas a v Havlíčkově Brodě prohrál o tři branky. Rebelové se trefili v prvních dvou třetinách třikrát a Jihočeši dali svůj jediný gól až dvě minuty před koncem. Domácí ihned odpověděli další brankou a nepřipustili tak závěrečné drama. Budějovický střelný prach je tak stále zvlhlý.

Motor se z rychlé trefy otřepal

Rebelové začali zostra. Marek Drtina vypálil od modré čáry, Dominik Halmoši sklepl puk jen před sebe, kde jej za jeho záda pod betonem doklepl David Stach. Následně projel v přesilovce na pravý kruh Jiří Ferebauer, ale Daniel Dolejš parádně zasáhl lapačkou. Navýšit náskok mohl Tomáš Kolafa, ale jeho dělovka o milimetry minula českobudějovickou kasu. Početná skupina fanoušků Motoru si mohla zakřičet "gól" po šanci Zdeňka Ondřeje, ale jeho zakončení z levého křídla výborně zachytil do své široké rukavice domácí muž s maskou. Jihočeši měli více ze hry, ale šance přicházely na obou stranách. Hezkým sólem se blýskl Jan Berger, ale našel jen Halmošiho hruď. Jednu z největších šancí hostů pak nadvakrát bravurně pokryl Daniel Dolejš, jenž nedovolil skórovat Luboši Robovi. Vyrovnat pak mohl David Kuchejda, ale zblízka poslal hrací gumu jen těsně nad kasu.

Rebelové dali pevné základy svému úspěchu v prostřední části

Výběr Jiřího Mičky nejprve nevyužil přesilovku a následně se v obrovské šanci objevil Marek Vaniš, ale jeho kličkovanou zneškodnil bravurním zákrokem betonem Daniel Dolejš. Hned nato ale putoval za katr Jaroslav Kasík a Rebelové znovu udeřili. David Stach od levého mantinelu našel volného Radka Čípa, který ranou k tyči propálil Dominika Halmošiho. Jihočeši přidali na důrazu a cpali se před havlíčkobrodskou síť, ale na jejího strážce ne a ne najít recept. Na druhé straně uskočil Romanu Maliníkovi před odkrytou brankou puk hokejku a Radka Čípa vylapal výborný Halmoši. Motor výrazně zatlačil v přesilovce, ale na skvělého domácího muže s maskou si nepřišel. Havlíčkobrodští pak předvedli bleskovou akci, po níž degradovali českobudějovické naděje na nižší pozice. Vojtěch Tomi to provedl znamenitě a jeho průnik zakončil střelou do prázdné brány Jakub Kadlec.

Drama na konci zápasu se nekonalo

Poslední část začala vlažně. Domácí ale dostali výhodu přesilové hry, která byla skoro minutu pět na tři. Na začátku periody ležérně rozehrál brodský gólman, ale Václav Skuhravý napálil Pajičovu nahrávku jen vedle. Podobně se dařilo i Petru Polodnovi, který na druhé straně ve vyložené pozici přestřelil. Motor se pak dožadoval uznání gólu, ale ještě předtím, než byl Dolejšův beton přetlačen, došlo k posunutí branky. Do dobré střelecké pozice si následně vybruslil Marek Vaniš, ale trefil jen hrudník havlíčkobrodské opory mezi tyčemi. Ta ale nakonec s nulou ze zápasu neodešla. Nahození Lukáše Chmelíře tečoval Petr Šachl a kotouč prošel pod lapačkou Dana Dolejše až do sítě. Havlíčkobrodští pak ještě jednou zaskórovali. Ladislav Gengel nejprve trefil rychlý beton Dominika Halmošiho, ale po objetí klece zakončil přesně nad ležícího brankáře Roman Maliník. Rebelové tak navázali na úspěch s Olomoucí a přiblížilu se jihlavské Dukle, České Budějovice zůstávají na předposlední pozici.

Ohlasy po zápasu

Jiří Mička (HC Rebel Havlíčkův Brod): My jsme hráli druhý zápas doma. Chtěli jsme navázat na zápas s Olomoucí. Do zápasu jsme vstoupili dobře a hned z prvního střídání jsme dali gól. Jinak ta třetina nebyla z naší strany moc dobrá a nebyli jsme tak aktivní. Soupeř měl lehkou územní převahu, ale my jsme si to vyříkali v kabině a druhá třetina byla z naší strany parádní. Dostali jsme se do tříbrankového vedení. Ten zápas jsme chtěli zodpovědně dohrát dozadu a pokud možno dát z brejku ještě nějaký ten gól a zápas definitivně rozhodnout, protože před třemi měsíci jsme zde po dvou třetinách také vedli 3:0 a nakonec jsme ty tři body horko těžko udolali. Kabinu jsme na to upozorňovali a nakonec se nám to podařilo dohrát tak, jak jsme chtěli, ale byly tam i pasáže, kdy jsme v té třetí třetině úplně přestali hrát. Soupeř nás tam několikrát zaskočil. Jednou tam byl ofsajd, Dáňa promáchl a byl z toho gól, pak gól do posunuté branky, takže na naší straně bylo i to pověstné štěstí. Celkově jsme si tu výhru ale zasloužili a tři body zůstávají v Kotlině.

Radek Bělohlav (ČEZ Motor České Budějovice): Prohra 1:4 se mi těžko hodnotí. My jsme špatně nastoupili do utkání. To se stává a dá se to dohnat, protože na to je ještě šedesát minut. My jsme dneska ale nedodrželi to, co jsme si řekli a hráli jsme velmi složitě a netrpělivě, z čehož pramenily další dva góly, které už se omluvit nedají a já musím jen poblahopřát soupeři, který dnes hrál opravdu dobře. Hrál to co potřeboval - jednoduše, účelně a trpělivě si za tím šel. My nedokážeme dvakrát třikrát navázat na stejný výkon, abychom také hráli jednoduše a čekali na soupeřovy chyby, které určitě přijdou. Ten zápas jsme vůbec nezvládli.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....