Banes Motor České Budějovice
16.12.2013, Pavel Kortus ml.

CEB - JIH 1:3 - Motor na Jihlavu nestačil, prohrál o dvě branky

Č. Budějovice - Českobudějovický Motor nedokázal ve 33. kole na svém ledě porazit favorizovanou Jihlavu, když jí podlehl 1:3. Jihočechy opět trápila koncovka, protože jediný gól vstřelil kapitán Aleš Kotalík z trestného střílení v polovině utkání. Další šance zůstaly nevyužity.

Motor byl v první části v duelu s Jihlavou aktivnějším celkem, Dukla byla však produktivnější. Po úvodním tlaku domácích byl ve 4. minutě vyloučen Ferebauer a hosté početní výhodu bleskově využili. Tomáš Čachotský lehce proklouzl do útočného pásma, předložil kotouč volnému Adamu Zemanovi, který sám před Kůdelou nezaváhal. Jihlava byla agresivnější a Motor nepouštěla do vážnějších šancí. Naopak druhou trefu mohl přidat Mikeš, ale jeho sólu nedovolil gólové zakončení výborným zákrokem českobudějovický gólman. Šance na vyrovnání se Jihočechům naskytla v závěru úvodního dějství, kdy si zahráli 42 vteřin dvojnásobnou přesilovku, ale kromě ostřelování Kasíka a Kotalíka brankáře Ritticha příliš neohrozili.

Svěřenci Petra Rosola chtěli ve druhé třetině co nejdříve vyrovnat, čemuž odpovídalo i nasazení domácích borců. Motor tlačil na Duklu, ale Rittich odolával, jenž zlikvidoval i šanci Kuchejdy na brankovišti. Jihočeši se dočkali ve 28. minutě, kdy byl unikající Kotalík faulován jedním z obránců. Následné trestné střílení Aleš Kotalík přesnou střelou proměnil a bylo srovnáno. Jenže poté si slovo vzala opět Jihlava. Domácí však držel jistý Kůdela, který se vytáhl například proti střele Semana nebo dorážce Hubáčka. Velecký pak při přesilovce trefil tyč. Ani strážce českobudějovické svatyně však nezabránil tomu, že se krátce před koncem druhé části dostala Jihlava znovu do vedení. Parádní zadovku Veleckého totiž přetavil ve druhý gól rozjetý Petr Haluza.

Poslední periody nenabídla jiný obraz hry než její dvě předchůdkyně. Motor tlačil, Jihlava se převážně bránila a vyrážela do rychlých brejků. Domácí se dostali i do velkých šancí, ale Kuchejda i Kotalík v předbrankovém prostoru v jasných šancích zklamali. A tak znovu trestala Dukla. V přesilovce Adam Zeman nic nevymýšlel a parádní střelou zápěstí přidal svůj druhý zásah v utkání. Tato branka sebrala domácím veškerý elán. Motor se snažil vstřelit alespoň kontaktní branku, ale znovu se dostal do křeče a Jihlava si své vedení v poklidu hlídala. To samé platilo i při závěrečné hře Jihočechů bez brankáře. Jihlava si tak z Českých Budějovic odvezla tři body za výhru 3:1.

Ohlasy po zápasu

Petr Rosol (ČEZ Motor České Budějovice): Zápas jsme si prohráli vlastní nedisciplinovaností. Na mužstvo jako je Jihlava nemůžeme udělat v útočném pásmu dva hloupé fauly, po kterých nás hosté potrestali. Dalším problémem je naše produktivita, střelecká impotence. Odtrénoval jsem tady čtyři zápasy a dali jsme jediný gól ze hry, ostatní z penalt. To je až neskutečné. Šance jsme měli, ale tu branku prostě nedáme. Musíme se na to zaměřit.

Petr Vlk (HC Dukla Jihlava): Samozřejmě jsme za vítězství, které se nerodilo lehce, moc rádi. Nespokojenost ale panuje s naším pohybem a množstvím vyloučených hráčů. Soupeř ukázal, že hokej hrát umí. Především ve třetí třetině nás domácí zatlačili a měli několik šancí. Naštěstí nás podržel gólman. V poslední době sestavu lepíme, máme hodně šrámů. Uvidíme, jak na tom kluci budou zítra ráno.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....