Banes Motor České Budějovice
30.09.2013, Matěj Mayer

CEB - JIH 1:0p - Halmoši vynuloval Duklu a Motor bere dva body

ČESKÉ BUDĚJOVICE — V pondělním utkání s Duklou Jihlava byl k vidění celkem aktivní hokej, ale fanoušci příliš branek neviděli. Jihlavští trefili třikrát tyč, ale nakonec to byli oni, kteří inkasovali jedinou a rozhodující branku. Tu vstřelil v prodloužení po krásné Kotalíkově nahrávce Antonín Melka a zajistil domácím dva body.

V úvodu zápasu byla aktivní obě mužstva. Poté byla Dukla vyloučena za příliš mnoho hráčů na ledě a domácí měli první početní výhodu. Tu ale Českobudějovičtí příliš dobře nesehráli. Největší šanci měl po Posmykově ráně Ondřej, který z dobrého prostoru ani netrefil branku. Téměř vzápětí si výhodu o jednoho muže vyzkoušeli i hosté. Ti měli jednu obrovskou příležitost, když do odkryté branky střílel Zeman. Domácí obránce však zastoupil svého brankáře. Přibližně v polovině třetiny byl v dobré příležitosti Kuchejda, ale ani on neuspěl. Ke konci třetiny měla obě mužstva ještě možnosti dalších přesilových her, které nevyužila.

Na začátku druhé dvacetiminutovky zahrozili ve výhodě domácí. Dezorientovaného Sáblíka se pokoušel překonat Ferebauer, ale brankář Jihlavy se stihl včas přemístit. Při následné početní výhodě domácích pálil nebezpečně od modré Kotalík a Sáblík zřejmě ani nevěděl jak střelu chytil. Poté se dostávala ke slovu Jihlava. Ve velké šanci se ocitl Čachotský, po jehož akci nastal závar před domácí brankou. Následně musel faulovat Bárta a Dukla při přesilovce pokračovala v aktivní hře. Vynutila si dokonce další faul a měla možnost početní výhody o dva muže. Tu sice hosté sehráli dobře, ale branky se nedočkali. Prvního gól diváci neviděli ani v následující minutě, když pouze do břevna pálil hostující Důras. Ke konci dějství zahrozili i domácí, ale ani Kuchejda se nestal prvním střelcem zápasu.

Hra ve třetí třetině byla vyrovnaná a diváci nedočkavě vyhlíželi první branku. Ta málem padla ve 48. minutě, když od modré čáry pálil Kotvan. Jeho rána byla tečována a skončila na břevnu Halmošiho branky. V polovině třetího dějství měli domácí přesilovku a nebezpečně opět pálil Kotalík. Když už se šedesát minut chýlilo ke konci, měl na hokejce rozhodující branku hostující Prokš, ale trefil pouze tyč. Poslední minuta se hrála v pásmu hostů, kteří byli vyloučeni a bránili se ve čtyřech. Brankář Sáblík všechny pokusy zneškodnil a šlo se do prodloužení.

Prodloužení příliš dlouho netrvalo. Domácí zužitkovali přesilovou hru a mohli se radovat z výhry. Velký podíl na rozhodující brance měl Aleš Kotalík, který předložil kotouč na hůl Antonína Melky, který jen zasunul kotouč do prázdné klece.

Přehled branek
ČasStřelec1. asistent2. asistent
60:31 Melka Kotalík Novák

Střely na branku
Kotalík4
Kuchejda3
Ferebauer3
Vaniš2
Melka2
Chmelíř2
Novák2
Posmyk1
Kříž1
Ondřej1
Prokop1
Šachl1
CELKEM23
Kotvan5
Zeman3
Kaláb3
Dobrovolný2
Důras2
Čachotský2
Mikeš1
Velecký1
Krupka1
Mocek1
Hubáček1
Stebih1
Seman1
Prokš1
CELKEM25

Nejlepší hráči
DOMINIK HALMOŠI
Antonín Melka
Aleš Kotalík
TOMÁŠ KALÁB
Oldřich Kotvan
Lukáš Sáblík
Ohlasy po zápasu
Radek Bělohlav,(HC Motor): Chtěli jsme aktivně vstoupit do zápasu a soupeř nás až tolik nepustil. Nebylo to až takové, co jsme si řekli. Druhá třetina byla ovlivněná vyloučeními a mohli jsme být rádi, že jsme jí uhráli a neinkasovali jsme. Ve třetí části to bylo opatrné, ale dneska řekněme, že opravdu vyhrál šťastnější. Náš gólman měl svůj den a předvedl pár výborných zákroků.

Petr Vlk (Dukla): Vstoupili jsme do utkání dobře, ale bohužel se trápíme v koncovce. Hra nebyla špatná. Druhá třetina byla ovlivněná vstupem v oslabení. V přesilovkách jsme měli šance, ale zase nedali. Poslední třetina už byla opatrná a utkání se dotáhlo do prodloužení. Bohužel před koncem jsme odělali taktickou chybu. To ovlivnilo celý čas v prodloužení až do inkasované branky. Domácí to sehráli tak, jak to sehráli. Musím říct, že jsme dneska utkání neodehráli špatně.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....