Banes Motor České Budějovice
21.04.2013, Michal Heřman

Vybrali jsme nejhorší zápasy HC Mountfield v Budvar aréně

Č. B u d ě j o v i c e – Sezona 2012/2013 je již minulostí a tak se nad ní může bilancovat. Ze všech odehraných domácích zápasů v extralize jsme vybrali tři utkání, které se HC Mountfield nepovedly. Zajímavostí je, že ve vybraných zápasech jsou dva duely se stejným týmem.

Výběr nejhorších tří utkání proběhl podle následujících kritérií: celkový dojem zápasu, průběh utkání, výsledek a okolnosti zápasu. Z těchto kritérií byly vybrány duely s Plzní a Zlínem, tedy zápasy s letošními finalisty extraligy.

10. kolo: HC Mountfield – HC Škoda Plzeň 1:4
V první třetině základní části extraligy se českobudějovickému týmu příliš nevedlo a výsledkem byla série pěti proher v řadě. V utkání Mountfield – Plzeň byli Jihočeši po celý zápas horším týmem, a to i přes poměr střel 24:21. Indiáni z Plzně postupně navyšovali skóre až do stavu 0:4. Za domácí dokázal prostřelit brankáře Mazance až v 57. minutě Tomáš Prokop, pro kterého to byl první gól v extralize. „Prožíváme těžké časy. Děláme strašné chyby, od začátku sezony máme problémy s přesilovkami a hráči zrovna nehýří sebevědomím,“ uvedl po utkání trenér Mountfieldu Peter Draisaitl.

Sestřih z utkání:

24. kolo: HC Mountfield – PSG Zlín 3:6

Ani posily Prospal, Hanzal, Michálek a Ference z NHL nezastavili famózní obrat Zlína, který na jihu Čech otočil stav utkání z 3:0 na 3:6. Zlín sice prohrával o tři góly již v 6. minutě, ale ani to ho nezlomilo. Důležité bylo snížení na 3:1, kdy se ve 12. minutě trefil Linhart. Poté přišla gólová smršť ve druhém dějství, kdy hosté vstřelili čtyři branky. I v tomto utkání byli ve střelbě aktivnější Jihočeši, a to v poměru 25:20. „Myslel jsem, že na střídačce už mě nemůže nic překvapit. Přiznám se, že takový zápas jako dnes nepamatuji. Mužstvo během hry úplně změnilo tvář a tvrdě jsme na to doplatili. Přestali jsme hrát svou hru, ale proč tomu tak bylo, nevím. Musím zeptat hráčů v kabině,“ uvedl po utkání Draistaitl.

Sestřih z utkání:

50. kolo: HC Mountfield – PSG Zlín 2:4

I druhý zápas se Zlínem v Budvar aréně Jihočechům nevyšel. Hosté byli od začátku zápasu aktivnější a důraznější. Výsledkem byly góly, na které museli Jihočeši reagovat. Dvakrát se jim to sice podařilo, když srovnávali na 1:1 a 2:2, ale třetí gól Zlína rozhodl. „Nedokázali jsme hrát stylem hokeje, na který jsme se proti Zlínu připravovali. Byli jsme trapní v přesilovkách a nic jsme v nich nevymysleli. Dnes jsme si nezasloužili žádné body,“ zhodnotil zápas Draisaitl.

Sestřih z utkání:

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....