Banes Motor České Budějovice
25.11.2012, Matěj Mayer

KVA-CEB 8:0 - MOUNTFIELD si z Varů odváží ostudnou porážku

Č. B u d ě j o v i c e - V minulém zápase Jihočeši na soupeře vlétli a vybudovali si brzy vedení, které později ztratili. Nedělní duel na ledě Karlových Varů začal opačně - do brzkého vedení se dostal soupeř. Jihočeši si evidentně ponaučení ze zápasu se Zlínem nevzali a celkem inkasovali osmkrát. Do branky se podruhé za sebou dostal náhradní brankář Lakosil.

Oba týmy před utkáním věděly, o co v duelu půjde. Energie zaostávala v tabulce za Mountfieldem o 3 body. Případná výhra by tedy Energii přitáhla k nedělnímu soupeři, naopak výhra hostí by budějovický „Motor“ dostala do příjemnějších vod tabulky, dále ode dna.

Do utkání ale skvěle vstoupili domácí hráči. Po akci Kumstáta se Zaťovičem se k puku dostal obránce David Nosek, který tvrdou střelou prostřelil Kantora a otevřel v patnácté vteřině skóre. Po dalších střelách a přibližně dvou minutách hracího času se domácí prosadili znovu. Nabídkou Petra Kumstáta nepohrdl Lukáš Pech a zblízka pokořil Kantora podruhé.

I nadále byli domácí energetici aktivnějšími a hrozili z nebezpečných akcí. Po několikaminutové mezihře, ve které s pukem hrály oba týmy a oba také hrozily, se do větší příležitosti dostali hosté. V přesilovce po faulu Jana Heřmana se hostující bojovníci prezentovali řadou kvalitních pokusů, Závorka však s pomocí obránců všechny pokryl. Vráblík a Podlešák, autoři nejnebezpečnějších přesilovkových pokusů, tak vyšli naprázdno.

Do druhé periody už jakoby vstoupil jen jeden tým. Energie vládla druhé dvacetiminutovce od počátku až do konce. První zářez si připsali energetici v minutě šestadvacáté. To když se nehlídaný Jiří Doležal parádně zorientoval před brankou a poslal bekhendovou střelou puk do sítě. Po dalším faulu hostí, na kterých už byla znatelně vidět jejich nervozita, měli domácí šanci na zvýšení. A povedlo se. Nahození Michala Gulašiho zamotalo Kantorovi v brance hostí hlavu natolik, že mu lehký puk vypadl. David Zucker pak úplně nehlídaný ke kotouči dojel a zasunul ho do odkryté branky. To už Kantor nevydržel a budějovickou svatyni se vydal bránit Vlastimil Lakosil.

Tomu však čisté konto vydrželo přesně 69 sekund. Michal Vachovec si sjel pro puk, položil si 33letého gólmana a zkušeně poslal puk pod břevno. O další necelou minutu později bylo nařízeno trestné střílení za faul na unikajícího Petra Kumstáta. Ten pak ale nájezd neproměnil. O 22 sekund později atakoval Milan Michálek po přerušení hry domácího brankaře Závorku, což se vůbec nelíbilo Davidu Zuckerovi, který poslal o 12 cm vyššího a o 24 kg těžšího hráče nakonec k zemi. To nesl Michálek hodně těžko a odnesl si i další 10minutový trest. Z bitky si nakonec oba týmy v součtu odnesly 28 trestných minut.

Ráznou odpovědí na tvrdou hru hostí byla bezesporu branka Vojtěcha Poláka. Ta padla 33 sekund po bitce, když se navrátilec do zeleného dresu prosadil ranou od modré čáry. Hosté šestibrankovou nadílku nesli opravdu těžce, což dokázal i Ladislav Kohn, který zbytečným zákrokem mimo hru sundal k ledu Jana Heřmana. Z přesilovky po jeho faulu vzešla Drtinova střela, jež jen orazítkovala levou tyč za Lakosilem.

V 37. minutě se trefily Karlovy Vary posedmé. David Zucker se vrátil po čtyřech minutách z trestné lavice ve skvělé formě. Individuální akcí se prosmýkl do útočného pásma, přenechal Františkovi Skladanému a ten se nemýlil. V druhé třetině šlo na budějovickou branku neskutečných 26 střel!

Kdo by ale čekal, že se Budějovice úplně stáhnou, ten by se škaredě mýlil. V třetí třetině kousali hosté asi nejvíc z celých šedesáti minut. To bylo zapříčiněno i polevením karlovarské obrany, která už očividně nebránila tak precizně jako v prvních čtyřiceti minutách. Největší šanci Mountfieldu měl Knotek, který tváří v tvář Závorkovi neuspěl. V padesáté minutě se řítil Zucker sám na Lakosila a pískalo se po faulu Františka Ptáčka. David Zucker však druhý zásah v utkání nepřidal.

Následovala další přesilovka Energie, i přes několik zajímavých pokusů neúspěšná. V 54. minutě bylo nařízeno třetí trestné střílení zápasu. Petr Kumstát tentokrát znamenitou kličkou obalamutil Lakosila a i jemu zaokrouhlil počet inkasovaných branek na čtyři. Faulující Prokop to navíc se sekáním přehnal a dostal pět minut plus do konce utkání. Na konci se spolu ještě chytnuli Kumstát s Kohnem, ale oba odešli poslušně na trestnou s dvouminutovými tresty za sekání. Všechny tři body tak zůstaly v Karlových Varech, které se tak dotáhly právě na Mountfield.

Ohlasy po zápasu
Jaromír Kverka (HC Energie Karlovy Vary): Zápas se nám povedl po všech stránkách. Měli jsme velmi dobrý nástup a vedli jsme 2:0. Do přestávky se pak hra vyrovnala, ale ve druhé třetině jsme opět převzali iniciativu a napadalo nám to tam. Zápas jsem si na střídačce užíval a přál bych si, aby jich letos bylo ještě víc. Všichni ale víme, že podobných zápasů bude málo. Hráčům jsme zdůraznili, že nás čeká ještě hodně těžké práce.

Peter Draisaitl (HC MOUNTFIELD): Průběh zápasu nemá smysl komentovat. Po tomto víkendu je jasné, že náš tým v tomto složení nemá budoucnost. Máme týden na to, abychom našli takové složení, které bude hrát to, co se od něj očekává. Tímto stylem nemůžeme dál vystupovat.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....

×
×
Odehrané v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Banes Motor České Budějovice