Banes Motor České Budějovice
24.10.2012, Radek Papáček

Na marodce týmu HC MOUNTFIELD také Ference a Červený. Hrát bude Mertl

Extraligový HC MOUNTFIELD v letošní sezoně trápí rozsáhlá marodka, která dlouhodobě nedovoluje Jihočechům nastoupit v kompletní, ale ani ve stabilní sestavě. Po návratu do sestavy některých hráčů totiž mezi zraněné vždy přibudou další hráči. Ve středu proti Litvínovu nově nenastoupí obránce Andrew Ference a útočník Rudolf Červený. Po otřesu mozku se na druhou stranu zapojí opět útočník Tomáš Mertl.

„Andrew Ference utrpěl v minulém utkání drobné zranění. Na dnešním dopoledním tréninku to zkoušel na ledě, ale nakonec i po dohodě s lékaři utkání s Litvínovem vynechá. Pro další utkání v Liberci by však měl být připraven nastoupit,“ říká Petr Sailer, sportovní manažer HC MOUNTFIELD.

Na marodku pomyslně usedl se zlomeným nosem útočník Rudolf Červený. „Ruda se musel po zlomenině nosu podrobit sice neočekávanému, ale bohužel neodkladnému chirurgickému zákroku a jeho start můžeme očekávat nejdříve v příštím týdnu,“ informuje Petr Sailer.

Návrat do sestavy českobudějovického mužstva hlásí útočník Tomáš Mertl, který v posledních utkáních absentoval s otřesem mozku. Na marodce vedle Ference a Červeného nadále zůstávají brankář Jakub Kovář, obránce Peter Mikuš a útočníci Jakub Langhammer, Michal Švihálek a Robin Soudek.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....