Banes Motor České Budějovice
22.10.2012, Matěj Mayer

Tři hráči v nominaci mládežnických reprezentací, mezi nimi i Rousek

Sezona je v plném proudu a máme tu první nominace na mládežnické reprezentační akce. Českobudějovický klub má letos své zastoupení pouze ve dvou nejstarších kategoriích. V dresu U20 se představí hráč „A“ mužstva HC MOUNTFIELD Tomáš Rousek a v kategorii osmnáctiletých obléknou reprezentační dres útočníci Luboš Rob a Václav Pašek.

Reprezentace U20

Dvacetiletí hokejisté mají na programu tradiční turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve švédském Sundsvallu. Hokejisté se sejdou 5. listopadu na soustředění v Rokycanech a 8. listopadu odlétají do Švédska. První zápas čeká svěřence trenéra Miroslava Přerosta o den později. Postupně se utkají se Švédskem, Ruskem a Finskem.

Program U20

9.11. České republika – Švédsko 19:00
10.11. Česká republika – Rusko 12:30
11.11. Česká republika – Finsko 12:00

Nominace U20

Dres nejstarší mládežnické reprezentace letos oblékají hráči ročníku 1993 a mladší. Trenér Přerost ukázal i na jednoho hráče „A“ mužstva HC MOUNTFIELD Tomáše Rouska. Ten si nominaci vysloužil skvělými výkony v extralize, když hrál v prvních dvou lajnách a stabilně bodoval. V jedenácti zápasech si připsal šest bodů (0+6). Mezi náhradníky se také objevilo jméno obránce Lukáše Kříže. Ten bude povolán v případě zranění některého z hráčů základní sestavy. Do nominace se bohužel kvůli poranění ruky nevešel Michal Švihálek, jehož zranění je dlouhodobějšího rázu.

Jak se daří nominovaným hráčům?

                              Z   G   A    B 
Tomáš Rousek: „A“ mužstvo    11   0   6    6   
                Junioři       2   2   1    3    

Lukáš Kříž: „A“ mužstvo       1   0   0    0
                Junioři       9   0   1    1   

Reprezentace U18

Osmnáctka začne o něco dříve. Sraz mají hráči už 29. října na zimním stadionu ve Slaném. O dva dny později odlétají přes Curych a Montreal až do Halifaxu. Zúčastní se prestižního turnaje World Junior A Challenge v kanadském Yarmouth. Samotný turnaj se koná ve dnech 2.11. – 12.11.

Program U18

5.11. České republika - Rusko 16:00
6.11. České republika – West Canada 16:00
8.11. České republika – Quaterf
9.11. České republika - ? (soupeř podle pořadí v tabulce)
10.11. České republika - ? (soupeř podle pořadí v tabulce)
11.11 České republika - ? (soupeř podle pořadí v tabulce)

Nominace U18

Kouč Luděk Bukač ve své nominaci nezapomněl ani na hráče HC MOUTNFIELD. Luboš Rob i Václav Pašek letos hrají už převážně za juniory a tam ukazují své kvality, přestože věkově ještě mohou hrát ve starším dorostu. Luboš Rob mladší si minulý týden odbyl dokonce premiéru v dospělém hokeji při zápase European Trophy. Letošní výběr osmnáctky je složen z hráčů ročníku 1995 a mladších.

Jak se daří nominovaným hráčům?

                              Z   G   A    B
Luboš Rob: Junioři           13   5   4    9
           Starší dorost      2   1   3    4

Václav Pašek: Junioři        11   0   3    3
              Starší dorost   5   2   5    7  

Reprezentace U17

Reprezentace sedmnáctiletých má na programu pouze jednodenní akci. Ta se uskutečnila již 21. října na stadionu v Havlíčkově Brodě. Trenér Jiří Veber vybral velké množství hráčů, mezi nimiž však není ani jeden z řad Jihočechů. Najdeme v ní ale například hráče ročníku 1996 Pavla Pýchu, který v minulosti oblékal dres českobudějovického mladšího dorostu.

Alespoň mezi náhradníky mají České Budějovice zastoupení. O zařazení na listinu čekatelů si svými výkony řekl brankář staršího dorostu Aleš Sova a také obránce Josef Matoušek, který se blýskl dvěma brankami v zápase s Havlíčkovým Brodem.

Jak se daří nominovaným hráčům?

                                Z   G   A    B
Josef Matoušek: Starší dorost  13   3   2    5

                                Z   Prům.   Úsp.  SO
Aleš Sova                       7   2,68   90,00   2

Reprezentace U16

Šestnáctka má bohatší program. Chystá se totiž na tři zápasy se stejně starou reprezentací Švýcarska. Hráči se sejdou 5. listopadu na zimním stadionu ve Strakonicích a celkem pět dnů se budou společně připravovat. Akce končí 10. listopadu. V nominaci do nejmladší kategorii není ani jeden zástupce Českých Budějovic. Dokonce ani mezi náhradníky žádné jméno nenajdeme.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....