Banes Motor České Budějovice
30.11.2011, Miroslav Mayer

Další zápasy mládeže

Č. B u d ě j o v i c e – Jestliže byl uplynulý mládežnický víkend mírně odpočinkový, hlavně u mladšího dorostu, tentokrát všechna mužstva odehrají po dvou zápasech. Juniorka vstoupí do druhé části soutěže a bude se utkávat se soupeři se kterými se ještě letos neutkala. Starší dorost stále dohrává základní skupinu a po dvou porážkách bude chtít zabrat a udržet si první místo. Mladší dorosty by také potřebovali bodovat.

Juniorka

Druhou část soutěže zahájí juniorka v Karlových Varech. To není na začátek nejtěžší soupeř. Energie je až na dvanáctém místě s dvaceti šesti body a se záporným skórem. Navíc se Energii vůbec nedaří doma, kde získala deset bodů a je v tomto ohledu na třetím místě od konce. V posledním kole prohráli Vary doma s Plzní 3:4. Jihočeši vyhráli na Slavii a mohli by tento úspěch ve čtvrtek zopakovat.

V sobotu junioři sehrají doma zápas s Plzní. Ta je v tabulce o jednu příčku lepší než Jihočeši a má o dva body více. Venku získali Plzeňští čtrnáct bodů. Což je v tabulce průměr. Naposledy vyhrála Plzeň ve Varech. Plzeň je tradiční bašta mládežnického hokeje a s českobudějovickými mužstvy většinou svádí tuhé boje. Jihočeši by měli v domácím prostředí potvrdit svoji sílu a zvítězit. Zápas se odehraje v sobotu od 12.30 v Budvar aréně.

Starší dorost

Starší dorost dvakrát neuspěl a tentokrát bude mít možnost na zlepšení. Čeká ho těžký soupeř, který je v tabulce na druhém místě, právě za HC České Budějovice. Přijedou Bílí Tygři Liberec. Ti nedokázali využít zaváhání Jihočechů a náskok na ně příliš nesnížili. Ve vzájemných soubojích jsou na tom zatím lépe Českobudějovičtí, kteří vyhráli hned první duel v Liberci 3:2 a doma pak podlehli 3:4 a třetí zápas v Liberci opět vyhráli 5:4. V posledním zápase Tygři prohráli doma s Letňany 2:6. Zápas se odehraje ve čtvrtek od 18.00 v Budvar aréně.

V sobotu jedou dorostenci do Pardubic. Těm se nedaří a jsou zatím na předposledním místě, ale stále mají naději na postup do silnější skupiny. Vzájemné zápasy vyznívají opět pro lídra tabulky. Jihočeši vyhráli hned první zápas doma 8:4, pak v Pardubicích 5:2 a opět doma prohráli 5:7. Ve všech zápasech tedy padlo hodně branek. V posledním kole prohrály Pardubice doma s Mladou Boleslaví 1:3. Favority jsou Jihočeši a měli by v sobotu přivést všechny body.

Mladší dorost A

Dorostence čeká ve čtvrtek těžký souboj s druhým týmem tabulky Letci Letňany. Těm se daří, když na druhém místě a ztrácejí tři body na první Liberec. První zápas v Budvar a aréně vyhráli Letci těsně 2:1. Navíc doma zatím jen jednou prohráli v základní hrací době a tak to budou mít Jihočeši hodně těžké. V posledním kole Jihočeši mají v zádech vítězství nad Kometou a tak by něco podobného mohli zopakovat i v Praze.

V neděli si zahrají dorostenci na svém ledě. Jejich soupeřem bude Dukla Jihlava. Ta je v tabulce pátá s jednadvaceti body. První vzájemný duel v Jihlavě vyhráli Jihočeši těsně 3:2. Venku zatím Dukla vyhrála třikrát. Favority zápasu jsou Českobudějovičtí, kteří musí vyhrávat, aby udrželi kontakt s čelem tabulky. Zápas se odehraje v neděli od 12.30 v Budvar aréně.

Mladší dorost B

B dorost si zahraje hned dvakrát doma.V čtvrtek přivítají Benátky nad Jizerou. Benátky jsou v tabulce o dvě příčky před Českobudějovickými. První vzájemný zápas v Benátkách nad Jizerou vyhráli Jihočeši těsně 3:2 a podobný výsledek by byl dobrý i tentokrát. Zápas se odehraje ve čtvrtek od 14.15 v Budvar aréně.

V neděli se v Budvar aréně představí Bílí Tygři Liberec B. Ti jsou zatím v tabulce na třetím místě. První zápas v Liberci nedali Jihočeši ani jednu branku a prohráli vysoko 0:5. Teď mají možnost tento výsledek oplatit. Zápas se odehraje v neděli od 15.30 v Budvar aréně.

Sociální sítě

Nová sezona vždy přináší spoustu novinek. Vy se letos můžete těšit na nové Wi-Fi připojení v hale, platby kartou a další...

60. narozeniny dnes slaví bývalý českobudějovický útočník Petr Ondrejec. V A týmu hrál 4 sezony (1983-87), celkem 83 zápasů, v...

Už se to blíží! Ve středu nás čeká první extraligový duel nové sezóny. Ten odehraje Motor na svém ledě, soupeřem budou Karlovy...

To nejlepší na konec! Motor za podporu v minulé sezoně odměňoval plaketkou všechny své velké partnery. A nemohl opomenout ani...