Banes Motor České Budějovice
30.11.2011, Miroslav Mayer

Další zápasy mládeže

Č. B u d ě j o v i c e – Jestliže byl uplynulý mládežnický víkend mírně odpočinkový, hlavně u mladšího dorostu, tentokrát všechna mužstva odehrají po dvou zápasech. Juniorka vstoupí do druhé části soutěže a bude se utkávat se soupeři se kterými se ještě letos neutkala. Starší dorost stále dohrává základní skupinu a po dvou porážkách bude chtít zabrat a udržet si první místo. Mladší dorosty by také potřebovali bodovat.

Juniorka

Druhou část soutěže zahájí juniorka v Karlových Varech. To není na začátek nejtěžší soupeř. Energie je až na dvanáctém místě s dvaceti šesti body a se záporným skórem. Navíc se Energii vůbec nedaří doma, kde získala deset bodů a je v tomto ohledu na třetím místě od konce. V posledním kole prohráli Vary doma s Plzní 3:4. Jihočeši vyhráli na Slavii a mohli by tento úspěch ve čtvrtek zopakovat.

V sobotu junioři sehrají doma zápas s Plzní. Ta je v tabulce o jednu příčku lepší než Jihočeši a má o dva body více. Venku získali Plzeňští čtrnáct bodů. Což je v tabulce průměr. Naposledy vyhrála Plzeň ve Varech. Plzeň je tradiční bašta mládežnického hokeje a s českobudějovickými mužstvy většinou svádí tuhé boje. Jihočeši by měli v domácím prostředí potvrdit svoji sílu a zvítězit. Zápas se odehraje v sobotu od 12.30 v Budvar aréně.

Starší dorost

Starší dorost dvakrát neuspěl a tentokrát bude mít možnost na zlepšení. Čeká ho těžký soupeř, který je v tabulce na druhém místě, právě za HC České Budějovice. Přijedou Bílí Tygři Liberec. Ti nedokázali využít zaváhání Jihočechů a náskok na ně příliš nesnížili. Ve vzájemných soubojích jsou na tom zatím lépe Českobudějovičtí, kteří vyhráli hned první duel v Liberci 3:2 a doma pak podlehli 3:4 a třetí zápas v Liberci opět vyhráli 5:4. V posledním zápase Tygři prohráli doma s Letňany 2:6. Zápas se odehraje ve čtvrtek od 18.00 v Budvar aréně.

V sobotu jedou dorostenci do Pardubic. Těm se nedaří a jsou zatím na předposledním místě, ale stále mají naději na postup do silnější skupiny. Vzájemné zápasy vyznívají opět pro lídra tabulky. Jihočeši vyhráli hned první zápas doma 8:4, pak v Pardubicích 5:2 a opět doma prohráli 5:7. Ve všech zápasech tedy padlo hodně branek. V posledním kole prohrály Pardubice doma s Mladou Boleslaví 1:3. Favority jsou Jihočeši a měli by v sobotu přivést všechny body.

Mladší dorost A

Dorostence čeká ve čtvrtek těžký souboj s druhým týmem tabulky Letci Letňany. Těm se daří, když na druhém místě a ztrácejí tři body na první Liberec. První zápas v Budvar a aréně vyhráli Letci těsně 2:1. Navíc doma zatím jen jednou prohráli v základní hrací době a tak to budou mít Jihočeši hodně těžké. V posledním kole Jihočeši mají v zádech vítězství nad Kometou a tak by něco podobného mohli zopakovat i v Praze.

V neděli si zahrají dorostenci na svém ledě. Jejich soupeřem bude Dukla Jihlava. Ta je v tabulce pátá s jednadvaceti body. První vzájemný duel v Jihlavě vyhráli Jihočeši těsně 3:2. Venku zatím Dukla vyhrála třikrát. Favority zápasu jsou Českobudějovičtí, kteří musí vyhrávat, aby udrželi kontakt s čelem tabulky. Zápas se odehraje v neděli od 12.30 v Budvar aréně.

Mladší dorost B

B dorost si zahraje hned dvakrát doma.V čtvrtek přivítají Benátky nad Jizerou. Benátky jsou v tabulce o dvě příčky před Českobudějovickými. První vzájemný zápas v Benátkách nad Jizerou vyhráli Jihočeši těsně 3:2 a podobný výsledek by byl dobrý i tentokrát. Zápas se odehraje ve čtvrtek od 14.15 v Budvar aréně.

V neděli se v Budvar aréně představí Bílí Tygři Liberec B. Ti jsou zatím v tabulce na třetím místě. První zápas v Liberci nedali Jihočeši ani jednu branku a prohráli vysoko 0:5. Teď mají možnost tento výsledek oplatit. Zápas se odehraje v neděli od 15.30 v Budvar aréně.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....