Banes Motor České Budějovice
včera, Denisa Józsová

Extraliga konečně startuje! Motor se v prvním utkání sezóny utká doma s Karlovými Vary

Extraliga je zpět! Banes Motor čeká první duel v nové sezóně, kdy se v Budvar aréně postaví Karlovým Varům. Tedy týmu, který vyřadil v loňském předkole. Zápas odstartuje ve středu 18. 9. v 17:30. Vstupenky se ještě dají sehnat zde, tak neváhejte, přijďte naplnit Budvar arénu a pomoci Motoru k povedenému vstupu do nové sezóny! Pokud se na utkání nemůžete dostavit, nezoufejte. Připraven pro vás bude například textový přenos.

HC ENERGIE KARLOVY VARY

Karlovy Vary nebyly s loňskou sezónou spokojené, což budou chtít v té letošní určitě napravit. Každopádně v minulém ročníku skončily po základní část až na jedenáctém místě se ziskem jednašedesáti bodů. Západočechům celkem fungovala obrana, která patřila rozhodně k lepšímu průměru, jenže počet vstřelených branek byl čtvrtý nejhorší v lize. Pro Energii z toho byl postup do předkola, kde se utkala právě s Motorem. Byla to však celkem jednoznačná záležitost. Českým Budějovicím stačily k třem výhrám tři zápasy a postup v nejrychlejším možném čase. Karlovým Varům tak skončila sezóna hodně brzy.

V bráně hostujícího celku by měl být jednoznačnou jedničkou Dominik Frodl, který byl oporou týmu už v minulé sezóně a letos by tomu nemělo být jinak. Do obrany přišly posily v podobě Janise Jakse, jenž je v extralize hodně produktivní a za dva roky svého působení v Litvínově získal padesát devět bodů. Další velkou posilou zadních řad by měl být Tarmo Reunanen. Ten přišel z nejvyšší finské ligy, kde dokázal sbírat body. Zkušenosti navíc má i ze zámoří, kde trávil většinu času na farmě v AHL, na svém kontě má však také čtyři starty za New York Rangers. Zajímavým hráčem do útoku byl měl být Arttu Ilomäki, který se dá považovat za největší posilu do ofenzívních řad. Třiatřicetiletý útočník spojil většinu své kariéry s finskou nejvyšší soutěží, kde sbíral poměrně dost bodů. V poslední sezóně zapsal čtyřicet čtyři bodů z devětačtyřiceti duelů. Jinak budou sázet Západočeši především na známá jména jako Ondřej Beránek, Jiří Černoch či Dávid Gríger.

V předsezónní přípravě odehrála Energie devět utkání, ze kterých vzešla vítězně čtyřikrát. Karlovy Vary padly hned v prvních dvou duelech, když nestačily v nájezdech na Sokolov a Litvínov. Následovala tři vítězství, když si postupně poradily s Cornell University, Plzní a Litvínovem. Ve zbylých čtyřech zápasech přípravy vyhrál náš středeční soupeř už jen nad Chomutovem. V posledním utkání nestačil na Mladou Boleslav v poměru 2:4.

VZÁJEMNÉ DUELY Z LOŇSKÉ SEZÓNY:

10. kolo: Motor - Karlovy Vary 2:3sn

23. kolo: Karlovy Vary - Motor 4:2

26. kolo: Motor - Karlovy Vary 3:0

49. kolo: Karlovy Vary - Motor 0:3

OF1: Motor - Karlovy Vary 4:2

OF2: Motor - Karlovy Vary 5:4p

OF3: Karlovy Vary - Motor 1:3

BANES MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE

Taktéž na jihočeské straně došlo k několika změnám v sestavě. Hned ta první je v brance, kde nebude pokračovat Dominik Hrachovina. V brance má hlavní trenér k dispozici staronovou posilu Milana Kloučka a Jana Strmeně. V obraně uvidíme také nová jména. Mezi ty patří Šimon Kubíček, Daniel Bukač, Will Reilly či René Piegl. Posílení přišlo také do útoku. Fanoušci se mohou těšit na Ondřeje Kovařčíka. Český reprezentant přišel z finského Jukuritu, kde zažil povedenou sezónu, na což tady bude chtít navázat. Opomenout nesmíme ani Mateje Kašlíka, mladého slovenského reprezentanta. Reprezentační zkušenosti má také Nick Olesen, který přichází ze švédské nejvyšší ligy a v posledních dvou letech se účastnil i MS.

Taktéž Motor odehrál devět přípravných utkání, z pěti odešel jako vítěz. Povedlo se mu vyhrát hned první duel proti Slovanu Bratislava. Následovala porážka se Spartou a odjezd na turnaj do Švýcarska. Tam Jihočeši předvedli hodně slušné výkony, které znamenaly výhru nad Davosem a prohru v prodloužení proti Zugu. Budějovice následně pořádaly turnaj, kde padly sice s Oulu, přesto turnaj vyhrály, když přejely Berlín 5:0. Poté se Jihočeši ještě dvakrát utkali s Lincem, oba duely vyhráli. V poslední přípravě ale nestačili na Plzeň po prodloužení.

A co říká před prvním zápasem trenér Ladislav Čihák? "Karlovy Vary před sezónou posílily stejně jako všichni ostatní. Budou chtít dát zapomenout na sezónu, kterou prožily loni. Spoléhat se můžou na vynikajícího gólmana. Jde o velmi nepříjemného, bruslivého, agresivního soupeře. Svůj herní styl ale Energie trochu změnila. Musíme si na to dát pozor, bude to o naší kvalitě. O tom, jak budeme zacházet s kotoučem pod tlakem při soupeřově forčekingu a samozřejmě o tom, jak budeme využívat naše šance."

Sociální sítě

To nejlepší na konec! Motor za podporu v minulé sezoně odměňoval plaketkou všechny své velké partnery. A nemohl opomenout ani...

JE TO TU ????! Už ve středu 18.9. odstartujeme nový extraligový ročník utkáním proti HC Energie Karlovy Vary ??! Přijď podpořit...

Přípravné období má nejen Banes Motor za sebou, teď už vše spěje k zahájení nového ročníku Tipsport extraligy! Sezónu zahájí...

Prázdniny sice skončily, ale zábava pokračuje!Využijte v sobotu 21. 9. příležitosti řídit nové modely Škoda Superb a Kodiaq v ČEZ...