Banes Motor České Budějovice
26.11.2011, Miroslav Mayer

Výsledky mládeže - střídavě oblačno

Č. B u d ě j o v i c e - Uplynulý víkend byl na zápasy chudší než je zvykem. Juniorka sehrála dva zápasy s pražskými S a dokázal jednou vyhrát. Navíc vítězství venku není zrovna obvyklé. Starší dorost poprvé v sezóně prohrál oba své zápasy. Hrál sice oslaben o hráče základní sestavy, ale dvě porážky se nečekaly. Mladší dorost A dokázal vyhrát na Kometě a dokázal, že umí porazit i tým ze špičky tabulky. Hráčem víkendu je útočník juniorky Michal Švihálek, který ve dvou zápasech zaznamenal šest bodů (2+4).

Juniorka

Sparta odvezla všechny body

Ve čtvrtek přijela do Budvar arény Sparta Praha ke svému poslednímu vzájemnému zápasu v základní skupině. Od začátku se hrál sice zápas v tempu, ale bez větších šancí. Lepší byla druhá třetina, kde byly šance již k vidění, ale oba brankáři ukazovali svoje kvality. Spartě se povedlo dát branku a ve třetí části svůj náskok ještě dokázala zvýšit. Domácím se povedlo snížit na 1:2, ale více jim Sparta nepovolila. Místo náporu domácích si utkání kontrolovala ani závěrečné power- play na stavu nic nezměnilo a tak Sparta mohla odvést z poslední návštěvy Budvar arény všechny tři body. Nejlepším hráčem domácích byl brankář Pavel Kantor.

Nevídaná kanonáda

V sobotu se Jihočeši rozloučili se základní skupinou v zápase na Slavii Praha. Jihočechům se venku letos moc nedaří a po prohře ve čtvrtek se Spartou se jim moc nadějí nedávalo. Jenže stala se nevídaná věc. Zápas se zvrhl v nevídanou kanonádu a prim hráli Českobudějovičtí. První třetinu vyhráli 4:2 a to byl základ konečného úspěchu. Ve druhé části také padlo šest branek, ale obě mužstva dala po třech brankách. V závěrečné třetině se trefil jen obránce Martin Semrád autor tří bodů v zápase (2+1). Konečný stav - 8:5 pro Jihočechy. V zápase řádila hlavně dvojice Švihálek, Rousek, která má stále šanci na mistrovství světa dvacetiletých.

Starší dorost

Rebelové vyhráli v prodloužení

Ve čtvrtek se hrálo na druhé ploše i utkání staršího dorostu a Jihočeši přivítali Havlíčkův Brod. Rebelové bojují ještě o naději na postup do silnější skupiny a Jihočeši mají účast v ní již jistou. Celá první řada staršího dorostu pomáhala v juniorech a starší dorost naopak posílil borci z mladšího dorostu. Domácím se zápas nevyvedl. Hosté byli lepším celkem a domácí mohou děkovat brankáři Gábovi, že získali alespoň bod. Utkání dospělo za stavu 1:1 do prodloužení a domácí se nechali hloupě dvakrát vyloučit, čehož hosté využili a vyhráli zaslouženě 2:1p. jedinou branku Českobudějovických dal obránce Michael Kutiš.

Další ztráta v nastaveném čase

V sobotu se Jihočeši představili v Hradci Králové. Hradec zatím je v nejsilnější čtyřce, ale musí bojovat o každý bod. Zápas s Jihočechy začal vedením již v první minutě. Jihočeši skóre zápasu v poslední třetině otočili, jenže domácí stačili vyrovnat a na řadě bylo opět prodloužení. To tentokrát nerozhodlo a na řadě byly samostatné nájezdy. Českobudějovičtí hráči zrovna neosvědčili svoji šikovnost, když nedali ani jeden nájezd. Naopak výborný David Gába jednou kapituloval a hosté tak zvítězili 3:2sn. Jihočeši tak letos poprvé prohráli dva zápasy po sobě.

Mladší dorost A

Konečně porazili silného soupeře

Hned v úterý jeli dorostenci k dohrávce do Brna na souboj s Kometou. Domácí byli favority zápasu. Průběh zápasu byl rozhodně dramatický, když se obě mužstva střídala ve vedení. Do závěrečné části šli Jihočeši za jednogólového manka. Dokázali se vzchopit, zmobilizovat síly a zápas opět otočit. Deset minut před koncem vedli Jihočeši 5:4 a Kometa již nedokázala najít odpověď. Trenér Formánek byl spokojen s hrou celého mužstva, která se tak může dostat opět do hry o přebory republiky. Tři body zaznamenal Jiří Smejkal.

Mladší dorost B

Po delší době vítězství

Mladší dorost B neměl v poslední době moc dobré výsledky a již nutně potřeboval bodovat. V neděli jel k zápasu na Kobru Praha. Tam se po povedlo zápas dobře rozjet a to hlavně ve druhé části, kde si vytvořil náskok, který si pak udržel až do konce zápasu. Celkové vítězství 5:2 znamená přerušená šňůra šesti zápasů bez vítězství. Tři body v zápase zaznamenal Martin Mašek.

Sociální sítě

Nová sezona vždy přináší spoustu novinek. Vy se letos můžete těšit na nové Wi-Fi připojení v hale, platby kartou a další...

60. narozeniny dnes slaví bývalý českobudějovický útočník Petr Ondrejec. V A týmu hrál 4 sezony (1983-87), celkem 83 zápasů, v...

Už se to blíží! Ve středu nás čeká první extraligový duel nové sezóny. Ten odehraje Motor na svém ledě, soupeřem budou Karlovy...

To nejlepší na konec! Motor za podporu v minulé sezoně odměňoval plaketkou všechny své velké partnery. A nemohl opomenout ani...