Banes Motor České Budějovice
13.09.2011, Petr Lundák

Do nové sezony v červené, bílé a také černé

Č. B u d ě j o v i c e - Odhodlání, vůle, bojovnost, ctižádost, respekt a fair play. To jsou hlavní prvky psané v heslech na dolní části dresů, ve kterých se hráči HC MOUNTFIELD budou představovat v následující sezoně. A budou mít zase k dispozici tři varianty, bílou pro venkovní zápasy, červenou pro domácí a netradiční černou jako alternativní. Nové dresy byly představeny na úterní tiskové konferenci.

Hlavním úkolem je postup do play-off a také bavit diváky v Budvar aréně. "A jak všichni víme, play-off je už jiná soutěž, kde se může stát cokoliv. Ale je jasné, že každý tým chce jít nejvýše. Osobně budu jako úspěch brát účast v play-off," naznačil v úterý na tiskové konferenci v českobudějovických Masných krámech sportovní manažer týmu Josef Zajíc. Ten zároveň novinářům představil novou podobu dresů.

Kromě představování novinek se zástupci českobudějovického celku také dostali na ožehavější témata. A jak jinak, vše se točilo okolo peněz. "Letošní rozpočet činí devadesát tři miliony korun a zbývá nám z něj pokrýt ještě zhruba deset procent," řekl generální manažer HC MOUNTFIELD František Joun. "Proto chci poděkovat našim sponzorům, kteří už nejsou jen z jihu Čech. Také bych rád upozornil, že náš tým nemá žádné finanční příspěvky od města, jak různě slýchávám. Město České Budějovice dává peníze z rozpočtu pouze na mládež, což je zhruba šest milionů korun na celý mládežnický sport ve městě. Naše mládež z tohoto balíku dostane kolem devíti set tisíc korun za rok. Oproti jiným městům je to hrozně málo," doplnil Joun s tím, zatím klub vydal téměř tři tisíce pernamentních vstupenek. "Pohybujeme se tedy v řádech stovek v podobných číslech jako loni," uzavřel.

Na tiskové konferenci samozřejmě nemohl chybět ani hlavní trenér celku zpod Černé věže. František Výborný se podělil o dojmy z nedávno ukončené přípravné části sezony. "Přípravu na tuto sezonu jsme zahájili novinkami, například můžeme uvést nové tréninky v IGY. Hlavně to si hráči pochvalovali. Ale léto jsme celkově zpestřili, protože hokejisté moc nemilují běhání a podobně. A to si myslím, že zlepšilo zápasy v předzávodním období a jak říkal Pepa Zajíc, utkání měla velice dobrou úroveň. Zaregistrovali to i diváci, když jsme tribunu nad námi měli vždy zaplněnou," pochvaloval si Výborný.

"Lidé viděli kvalitní hráče, kvalitní soupeře a kvalitní hru. Jsem také rád, že před začátkem přípravy jsme si nedávali žádné velké cíle, protože mezi dvaceti kvalitními evropskými týmy jsme nedoufali, že budeme první nebo druzí v naší tabulce. Určitě je to pozitivní. Pro mladé hráče byla European Trophy výbornou přípravou, kde jinde se s těmito týmy setkají, že?" dodal hlavní trenér s tím, že ale rozhodně výsledky tým nepřecení. "Nikoho jsme vyloženě nepřeválcovali, ale liga začíná v neděli. Myslím si, že uvidíme opět vyrovnanou soutěž od prvních kol a určitě to nebude jednoduché. Chceme ale pokračovat v nastaveném herním projevu," uzavřel.

Z úst generálního manažera jihočeského celku zazněla v úterý i upozornění směrem k divákům. Ta se týkala hlavně uzavřené lávky mezi Budvar arénou a sportovní halou přes řeku Vltavu. Podle posledních zpráv z magistrátu její oprava začne až v příštím roce. Diváci, kteří pojedou na hokej autem, musejí tedy lávku obejít anebo parkovat jinde než před sportovní halou. "O tomto problému jednáme s městem. O tom, kde bychom mohli nechat parkovat naše fanoušky," zmínil Joun.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....