Banes Motor České Budějovice
11.09.2011, Miroslav Mayer

Přípravné zápasy - hodnocení

Č. B u d ě j o v i c e - Skončilo období přípravných zápasů před Tipsport extraligou. Letošní rok byl okořeněn účastí v nové soutěži Europaen Trophy. Mužstvu HC MOUNTFIELD se v této soutěži dařilo a hráči si pochvalovali kvalitu zápasů, sílu soupeřů i možnost změřit síly se soupeři, se kterými se běžně neutkávají. Celkem mužstvo v přípravě sehrálo osm zápasů Europaen Trophy a čtyři přípravné zápasy. Pozoruhodného úspěchu dosáhl Tomáš Mertl, který zasáhl do osmi zápasů a připsal si sedm gólových nahrávek.

V přípravě si má mužstvo vyzkoušet pokud možno co nejvíce věcí. Různé varianty složení obran i útoků, různé herní sysrémy. Hráči, kteří bojují o své místo v sestavě mají možnost přesvědčit trenéry o svých kvalitách. Mužstva vstupují do přípravy vždy s poměrně širokým kádrem a postupně se sestava stabilizuje.

HC MOUNTFIELD sehrálo dvanáct zápasů v přípravě a vyzkoušelo si vše co je v hokeji možné. Porážku v normální hrací době utržili Jihočeši hned v prvním zápase na Kladně. Porážku v prodloužení pak doma v zápase s Plzní. Vítězství na samostatné nájezdy mužstvo vybojovalo v Kuopiu. Zbývajících osm zápasů pak dokázali Českobudějovičtí vyhrát v normální hrací době a proti Spartě po samostatných nájezdech. Celkové skóre je 35:23. Ze začátku to vypadalo, že branky obstarávají pouze obránci, ale útočníci se později nenechali zahanbit a celkově přestříleli obránce v poměru 26:9.

Kádr byl celkem stabilizovaný. Docházelo sice ke změnám v sestavě, ale 4 hráči odehráli všech dvanáct přípravných duelů. Byli to obránci František Ptáček, Aleš Krajnc, Roman Vráblík a Peter Mikuš. V útoku se hráči měnili častěji a každý z nich alespoň jednou odpočíval.

Noční můrou všech trenérů a manažerů jsou určitě zranění v přípravě. Největší zranění potkalo Václava Pletku, který bude ještě chvíli absentovat. Dalším zraněným byl i Tomáš Mertl. V zápase doma s Kladnem se zranil i obránce Lukačevič. Další podovná pohroma se naštěstí týmu vyhnula.

Králem bodování v přípravě se stal Milan Gulaš, který se stal zároveň i nejlepším střelcem týmu s pěti brankami jedenácti zápasech. Nejlepším nahrávačem se stal Tomáš Mertl se sedmi gólovými přihrávkami v osmi zápasech. V obráncích kralovala dvojice František Ptáček a Jan Novák. V brance opět ukazoval své kvality Jakub Kovář a náhradní brankář Pavel Kantor se předvedl také v dobrém světle.

Kanadské bodování mužstva v přípravě Top 10

                                 G    A      B 
1. Milan Gulaš                   5    4      9
2. Pavel Kašpařík                4    3      7
2. David Kuchejda                4    3      7
4. Rostislav Martynek            2    5      7
5. Tomáš Mertl                   0    7      7
6. Roman Pšurný                  3    3      6
6. Jakub Langhammer              3    3      6
8. František Ptáček              4    1      5
9. Jan Novák                     2    3      5
10. René Vydarený                1    2      3  
Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....