Banes Motor České Budějovice
15.09.2011, Miroslav Mayer

Výročí nové hokejové sezóny

Č. B u d ě j o v i c e - V nové extraligové sezoně čeká na hokejisty HC MOUNTFIELD a jejich fanoušky pár zajímavých mezníků, které by bylo dobré si dopředu připomenout a těšit se na jejich překonání. Minimálně jeden mezník bude pozorně sledován celou hokejovou veřejností. František Ptáček by měl totiž překonat metu tisíce odehraných zápasů v nejvyšší soutěži. Prvním oslavencem sezony bude Tomáš Mertl, jenž hned v prvním utkání oslaví svůj třístý zápas v extralize.

Týmová bilance

Sezóna 2011/2012 bude 63. pro českobudějovický tým v nejvyšší soutěži. Celkově mu patří sedmé místo se ziskem 2548 bodů. Na první příčce je Sparta, která získala 3639 bodů. Těsně před Jihočechy je Plzeň, jež má na svém kontě 2564 bodů. Na osmém místě je Zlín, ale ten již ztrácí a má zatím 2433 bodů. Šestá příčka v historických tabulkách je tedy na dohled.



Individuální milníky

V této kategorii je jasné, co se bude nejvíce sledovat. Bude to překonání mety tisíce zápasů v extralize. Ovšem v nadcházející sezoně se to může reálně podařit dokonce hned třem hokejistům. František Ptáček má odehráno 977 zápasů, Radek Bělohlav z Kladna 974 a třinecký Jan Peterek 972.

Pokud sehraje František Ptáček od začátku soutěže všechna utkání, bude slavit tisící zápas přesně 20. listopadu při domácím zápase s Kometou Brno. Pokud odehraje českobudějovický kapitán všechna utkání v ročníku, může dokonce překonat absolutní rekord Josefa Řezníčka v podobě 1035 zápasů. Na prvenství v této statistice musí odehrát 59 duelů. Znamená to absolvovat všechny zápasy a mužstvo by muselo postoupit minimálně do semifinále play-off, nebo boj v předkole a čtvrtfinále.

Dalším oslavencem by mohl být Petr Sailer, kterému chybí třicet pět zápasů do mety 900 odehraných utkání. Přesně o tři sta duelů méně než českobudějovický kapitán Ptáček má na svém kontě Jan Novák. Ten by měl odehrát svůj zápas číslo 700. Jiří Šimánek potřebuje ještě dvacet pět utkání do hranice šesti set zápasů. To Rostislav Martynek by mohl překročit hranici 500 střetnutí, pokud odehraje alespoň čtyřicet osm utkání. Ještě dvacet zápasů zbývá Lukáši Květoňovi do hranice 300 duelů. Milan Gulaš tuto hranice pokoří již za osm kol. Tomáš Mertl hned ve svém prvním zápase v nové sezoně stane na metě 300.

Novinky v sezóně a televizní zápasy

Nejviditelnější novinkou bude od nadcházející sezony odečítání času. S tím se mohli diváci již setkat při zápasech v přípravě. Další novinkou je, že rozhodčí pro každý extraligový zápas bude vybírat počítač, aby se předešlo obavám s problémy při nasazování hlavních arbitrů. Opět budou na našich kluzištích k viděni rozhodčí ze Slovenska.

Program ČT4 má již připraveno vysílací schéma na první kola. Jihočeši se v televizi objeví hned 23. září v domácím zápase se Slavií. Stanice Nova Sport odvysílá 5. října zápas s Bílými Tygry v Liberci. Hned 7. října uvede ČT4 zápas HC MOUNTFIELD s Vítkovicemi. Další duel Jihočechů před kamerami ČT4 se odehraje 21. října v Mladé Boleslavi. Další utkání nejsou zatím určeny.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....