Banes Motor České Budějovice
02.09.2011, Roman Šperňák

Potřeboval jsem trochu povzbuzení, tvrdí Gulaš

S a l z b u r g – V celé přípravě si zatím připsal jen dvě gólové nahrávky. Jinak ve statistikách nijak nezářil, ačkoliv se od něj čeká, že v sezoně bude patřit k neproduktivnějším hráčům sestavy HC MOUNTFIELD. Až zápas v Salzburgu vše změnil. Útočník Milan Gulaš na první gól přihrál a ve třetí třetině sám dva dal. Pomohl tím rozhodnout duel, který bylo dlouho vyrovnaný. „Do startu soutěže je ještě dlouhá doba, ale dva góly mě trochu uklidní,“ tvrdí hráč s reprezentačními zkušenostmi.

V Salzburgu jste vyhráli o dva góly. Jaký to byl zápas? Nečekali jste ho přeci jen o něco lehčí?
Nečekali jsme ho lehčí. To určitě ne. Věděli jsme, že jedeme ke kvalitnímu soupeři, což už předurčovalo jeho postavení v tabulce European Trophy. Věděli jsme, že nás čeká těžký zápas s týmem, který bude hrát hodně z obrany, bude úporný a tvrdý v osobních soubojích. Připravovali jsme se na to. Měli jsme už prověrku ze zápasu s Vídní, takže jsme věděli, do čeho jdeme.

Všichni kolem týmu říkali, že to bude víc hokejovější soupeř, než byla Vídeň. Potvrdilo se to?
Stoprocentně. Ti kluci jsou zkušení a ne nadarmo několikrát vyhráli rakouskou hokejovou soutěž. Opravdu musím říct, že to byl velice kvalitní zápas a troufnu si dokonce říct, že takhle těžký a úporný zápas se hraje na úrovni play-off.

První dvě třetiny byly dost vyrovnané herně i na šance. Výrazně lepší jste byli v poslední části hry. Proč tomu tak bylo?
Věděli jsme, že na nás v první třetině vletí. Hrají doma a mají velké hřiště, mnohem větší než u nás. Věděli jsme, že nemá smysl s nimi lítat někde po rozích. Chtěli jsme hrát zataženě, stabilní obranu a tušili jsme, že nemohou svoje tempo vydržet všechny tři třetiny. Dá se říct, že jsme po většinu utkání hru kontrolovali, ale musíme se příště vyvarovat toho, že když dáme gól, polevíme a přestaneme hrát. Taky to podle toho vypadalo a vždy jsme o vedení přišli.

Před bránou by to možná chtělo víc důrazu, protože závarů bylo před Kovářem hodně a z nich vznikaly nebezpečné šance. Zdálo se, jako že fyzicky soupeři nestačíte.
Jasně. Mají tam hodně kluků z Ameriky a oni se to učí od mala a mají to zažitý. Tohle mají špičkové. Je to potom hrozně těžké je od brány odtáhnout, když mají dva metry. Byl to těžký zápas, dobrý do budoucna a jsme rádi, že jsme to zvládli a připsali si body do tabulky, které nám pomohou k postupu.

V zápase jste oproti domácím hráli hodně v oslabení. Nepřišel vám metr sudích až trochu přísný na české družstvo?
Já si myslím, že ani moc ne. Když si tak matně vzpomínám, mohlo být sedm nebo osm vyloučení na naší straně a to je standart. První dvě třetiny jsme byli sice víckrát venku, ale v té poslední už Salzburg otevřel hru, myslel víc na útok a z toho potom vyplynuly jeho fauly a taky jsme si pár přesilovek zahráli.

V poslední třetině jste třikrát vystřelil na bránu a dal dva góly. Z tohoto pohledu musíte být s produktivitou spokojen, ne?
(Pousměje se) Jo, to jo. Já to ale pořád beru jako přípravu. Pořád je co pilovat. V přípravě je to ještě pořád hektické, stále dost tvrdě trénujeme a do ligy je dost času. Jsem rád, že mi to tam dneska padlo. Potřeboval jsem se taky trochu povzbudit, protože góly se ode mě očekávají a já je chci dávat.

Na stadionu v Salzburgu vás povzbuzovalo dost fanoušků. Čekali jste, že přijedou v takhle hojném počtu na přípravné utkání?
Určitě ne. Patří jim velký dík. Přijeli sem ve velkém počtu a po celý zápas byli slyšet prakticky jen naši fanoušci. To nám dá taky velký kus sebevědomí a pomůže. Všem, co tady byli, celé mužstvo moc děkuje.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....