Banes Motor České Budějovice
12.08.2011, Petr Lundák

René Vydarený: Zápas s Plzní rozhodl druhý gól soupeře

Č e s k é   B u d ě j o v i c e - První utkání turnaje s názvem European Trophy mají hokejisté z jihu Čech za sebou. Ale nebudou na něj vzpomínat právě nejlépe, jako první přijel na českobudějovický led soupeř z Plzně a hned si odvezl výhru. Zápas ze začátku nenabídl divákovi příliš hokejové krásy, ale ve třetí třetině už utkání nabralo obrátky a bylo na co se dívat. Poslední branku domácích, která však utkání nerozhodla, vsítil zkušený slovenský obránce René Vydarený.

René, máte za sebou první utkání v prestižním turnaji European Trophy, do kterého jste nevkročili vítězně, co k tomu říci?
Na to, že se hrálo ze začátku srpna, měl zápas velikou kvalitu. Hrálo se chvílemi rychle, pěkné přihrávky, takže podle mého názoru zápas přinesl svůj účel. Určitě jsme odehráli zatím nejlepší zápas od začátku letošní sezony.

Na Plzeň jste se pořád museli dotahovat, v posledním dějiství už mělo utkání velice slušný spád, co podle vás chybělo domácím k výhře?
Co chybělo, no jasně, že gól (s širokým úsměvem). Ale trošku jsme udělali chybu při plzeňském druhém gólu, kde jsme si mysleli, že budou nahrávat, ale Kanaďan to krásně trefil. Což si myslím, že bylo dnes rozhodující, jejich srovnání na dva dva.

Jak jste viděl z vašeho pohledu prodloužení, ve kterém jste inkasovali z hole zkušeného střelce Tomáše Vlasáka?
Nechtěl bych to více rozebírat, ale myslím si, že brankovou situaci předcházel ofsajd, ale teď už je opravdu těžké to rozebírat!

V první třetině jste si zahráli hodně přesilových her, ale nic za Adama Svobodu nespadlo. Až posléze se začalo dařit, obě vaše branky padly při vašich přesilových hrách. Zaměřujete se při tréninku na přesilovky nějak zvlášť?
Přesilové hry zkoušíme dost, protože nám nešly celý minulý rok. Takže tuto disciplínu musíme vypilovat, i když se nám oproti loňsku složení na přesilovách trošku změnilo. Ale klucí zůstali stejní. A můj gól? To byla víceméně náhoda (zasměje se).

Co si vezmete za ponaučení s utkání z Plzní do dalších bojů v turnaji European Trophy?
Hlavně teď vyrážíme do Finska, tam to bude podle mého těžké. Finskou hru jsem vlastně zažil jen v nároďáku, ale co jsem četl v tisku po utkání Slovanu s Kuopiou, tak říkali, že to bude náročný hokej. Fini budou velice dobře bruslit a také napadat, tak uvidíme, jak se s nimi popasujeme.


Začátek turnaje European Trophy proti sobě postavil velice známé rivaly, domácí tak hostili "skoro" souseda z Plzně. Po dramatickém konci utkání si plzeňští indiáni z jihočeské metropole odvážejí dva bodíky za výhru v prodloužení, kterou zajistil svou přesnou střelou Tomáš Vlasák, když překonal dobře chytajícího golmana domácích Jakuba Kováře.

Vy jste ukázkově v prodloužení zápas utnul, to je vaše oblíbené zakončení, že?
(se smíchem) Tak to ani ne, ale viděl jsem, jak se ke mě puk odrazil a bylo u brány volno, prostě jsem vystřelil a spadlo to tam.

Máte také za sebou první utkání z mezinárodním turnaji European Trophy, co vy si osobně o tomto počinu myslíte?
Podle mého je to dobrý nápad, protože se tu střetne hned několik hokejových stylů, ze Švédska, Finska či z Rakouska. Jak my si něco můžeme vzít od nich, tak i oni od nás. Jednotlivé herní styly se prostě prolnou, což pak můžeme přenést získanými zkušenostmi do extraligové sezony.

Zkuste popsat zápas proti Jihočechům, který se ke konci musel divákovi líbit.
Byl to první ostrý zápas sezony a podle mého to vůbec nebyla špatná hra. Chvílemi se hrálo nahorů a dolů, ale asi jsme opravdu byli dnes o branku šťastnější. Dnes tak můžeme být jedině spokojení, že se hrál dobrý hokej, snad se takto bude hrát dál.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....