Banes Motor České Budějovice
10.08.2011, Petr Lundák

Druhá formace v čele s Davidem Kuchejdou zajistila další výhru v přípravě

Č e s k é   B u d ě j o v i c e - Byl tahounem českobudějovického týmu. V přípravném úterním zápasu proti Kladnu, který HC MOUNTFIELD vyhrál 4:3, si na své pomyslné konto připsal hned tři kanadské body. Dal dva góly a na jeden přihrál. Řeč je o Davidovi Kuchejdovi, kterému se poslední přípravný zápas opravdu povedl.

Jak byste Davide popsal druhý přípravný zápas s Kladnem?
Samozřejmě jsme jim chtěli vrátit porážku z minulého týdne, protože tam jsme naprosto vyhořeli a naše hra byla hrozná. Chuť k výhře byla tedy na naší straně a snad to i podle toho vypadalo, hráli jsme lépe než na Kladně.

Vy sám jste dal dva góly, na jeden nahrál. Druhá formace, ve které hrajete s Tomášem Mertlem a Romanem Pšurným, dala všechny čtyři branky. Takže z vašeho pohledu asi dobrý zápas, že?
Já vůbec neřeším nějaké dva plus jedna. Ale kdy jsem to měl naposled? To bude asi hodně dávno, možná ještě v juniorce, kde jsem dokonce měl za zápas tři plus jedna.

Zkuste trochu popsat vaše trefy?
Oba góly nepatří do kategorie nejhezčí, ale i to se počítá. Je jasné, že každý gól nebude nádherný. Sice naše formace dala všechny góly, ale jeden padl, když s náma naskočil Guly s Kytkou (Milan Gulaš a Lukáš Květoň). Uznávám, že dnes nám to sedlo, ale příště může dát góly zase někdo jiný.

Dají se oba zápasy s Kladnem nějak porovnat? Na vašem ledě měl například soupeř slibné přesilové hry.
Hodně bruslí, jsou šikovní na puku. Velice dobrý soupeř. A lajna Hlaváč, Patera, Bicek nás pěkně zamykala, na to už se dalo koukat (usměje se).

Vy sám jste na konci spoluhráčům docela zavařil, když jste šel těsně před koncem třetí třetiny na trestnou lavici, co se tam stalo?
Nechtěný faul, šel jsem do souboje a hokejka mi vylétla do obličeje soupeře. Zkusím se toho ale do příštích zápasů vyvarovat.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....