Banes Motor České Budějovice
04.08.2011, Petr Lundák

Zápasy, kde si moc nezachytám, nemám moc rád, říká Pavel Kantor

Č e s k é   B u d ě j o v i c e - Českobudějovičtí hokejisté HC MOUNTFIELD mají za sebou už druhé přípravné utkání. Z Kladna si odvezli porážku, ale ve čtvrtek proti prvoligové Třebíči si před domácím publikem vítězství už vzít nenechali. Do obou zápasů zasáhl i mladý brankář Pavel Kantor, který by měl letos krýt záda svému zkušenějšímu kolegovi Jakubu Kovářovi.

Druhý přípravný zápas je za vámi a na vašem kontě svítí jedna výhra a jedna prohra. Dají se vůbec tato dvě utkání nějak srovnat? A vy porovnávat můžete, chytal jste totiž v obou utkáních.
Na Kladně jsme nastoupili dost lehkovážně a brzy jsme prohrávali o tři branky. Pak se hra trošku uklidnila, když jsem šel do brány. Celkově byl zápas v úterý takový živější.
Co se týče zápasu s Třebíčí, tak já podobné utkání nemám moc rád. Jde na mne málo střel, vy tři nebo čtyři minuty stojíte v bráně a pak na vás jednou dva útočníci najednou a to je těžké vyřešit, protože nejste v tempu. Ale jsem rád, že dnes jsme utkání zvládli a dotáhli k výhře.

Je pravda, že ve čtvrtek jste si moc nezachytal, v první třetině jste měl tři nebo čtyři pořádné zásahy.
Ano, je to možná těžší zápas, než na vás jde třeba čtyřicet střel. Opravdu je v těchto zápasech málo těžkých situací a když už jsou, těžko se řeší.

Může být také rozdíl v tom, že Kladno je extraligový tým a Třebíč prvoligový?
Myslím si, že v přípravách ten rozdíl není markantní. Všechny týmy nasazují kluky, kteří bojují o sestavu, hrají junioři, takže si myslím, že veliké rozdíly mezi extraligou a první ligou v přípravě nejsou.

Už například víte, jak se budete v dalších přípravných zápasech či v mezinároních kláních European Trophy střídat s jedničkou HC MOUNTFIELD Jakubem Kovářem?
Tohle jsme ještě neřešili, takže nevím! S trenérem podobné věci probíráme až těsně před zápasem. Ale myslím si, že se nějak s Kubou prostřídáme, i když on asi bude chytat víc. Ale nechci to nějak rozebírat, to záleží na trenérech.

Pavle, vy osobně, těšil jste se už na led?
Určitě. Každá příprava je nepříjemná, zvlášť v létě. Člověk je hokejista, ale atlet ne (usměje se). Běhání a cvičení se dá chvíli vydržet, dva měsíce je už na mně moc.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....