Banes Motor České Budějovice
20.02.2011, Miroslav Mayer

Výsledky mládeže

Č. B u d ě j o v i c e - Právě odehraná kola mládežnických soutěží nepotěšila. Nejvíce sledovaná tým- juniorka se v tabulce úplně přiblížil barážové pozici. Starší dorost má na svém kontě jedno vítězství a jednu porážku, ale druhou příčku si spolehlivě drží. Mladší dorost A dokázal vyhrát obě utkání a hlavně vítězství v Brně je hodně cenné. Hráčem víkendu se jednoznačně stává útočník mladšího dorostu David Ruda, který dal ve dvou zápasech sedm branek!

Juniorka

Dva body z Olomouce

Ve čtvrtek sehráli junioři svůj zápas doma s Olomoucí. Ta je na tom bodově dobře a může hrát v pohodě. Jihočeši musí bodovat. Vstup do utkání jim opět nevyšel, když soupeř využil přesilovku. Na vyrovnání domácích opět reagovali hosté brankou navíc. Českobudějovickým se podařilo ve třetí třetině naštěstí vyrovnat a vynutit si tak prodloužení. V něm o druhém bodu rozhodl Jakub Marek, který v poslední minutě dal vítěznou branku na 3:2p. V současné situaci jsou dva body pro tým spíše ztrátou, ale počítat se bude každý bod.

Hrozivá pětiminutovka v poslední třetině

V sobotu zajížděli junioři do Chomutova. Tentokrát se jim podařilo vstřelit první branku zápasu a to díky Aleši Ježkovi. Hosté vyrovnali na začátku druhé třetiny a pak bylo utkání dlouho vyrovnané a otevřené. O všem rozhodlo pět minut v poslední desetiminutovce zápasu. Domácí totiž dali tři branky a strhli skóre zápasu na svoji stran. Jihočeši tak jedou domů s prázdnou s porážkou 1:4. Situaci jim komplikuje výhra Kladna, které se tak bodově dotáhlo. Obě mužstva tak spolu přímo bojují o barážové umístění.

Doma s nulou

V pondělí v podvečer se Budvar aréně představilo poslední mužstvo tabulky HC Havířov. Hosté byli od začátku zápasu jasně pod tlakem a čekalo se jen kolik branek že to dostanou. Ovšem kanonáda se nakonec nekonala. Jihočeši se sice dokázali střelecky prosadit a zápas vyhrát 4:0, ale pro Hrubce to byla nejlehčí nula v životě, neboť na něj šlo pouhých jedenáct střel. Dvě přihrávky v zápase zaznamenal Tomáš Rousek.

Starší dorost

Přetahovanou vyhráli Jihočeši

V pátek vyrazili dorostenci k nejdelší možné cestě za soupeřem do Třince. Jednalo se o první vzájemný duel s tím soupeřem v této sezóně. Zápas připomínal přetahovanou. Obě mužstva se střídala ve vedení. Po dvou třetinách na tom byli lépe domácí, když vedli 3:2. Poslední část hry ovšem patřila Jihočechům. Ti dali tři branky a otočili skóre zápasu na 3:5. Získali tak další tři body do tabulky. V zápase se blýskl hatrickem útočník Bohumil Svoboda.

Drtivý finiš nestačil

Hned v sobotu hráli dorostenci v Budvar aréně a jejich soupeřem bylo nepříjemné mužstvo Rebel Havlíčkův Brod. Po bezbrankové první třetině se v druhé části hry s brankami roztrhl pytel. Lepší v tomto směru byli hosté, kteří se ujali vedení 5:2. Domácí ovšem nesložili zbraně a ve třetí části hry chtěli s výsledkem něco udělat. Podařilo se jim přiblížit se na stav 5:6. Při power- play se hostům podařilo trefit prázdnou branku a tím dát výsledku konečnou podobu 5:7. Jihočechům i nadále patří druhé místo v tabulce a zatím výhodná pozice pro play-off. Dva góly dal Jonáš Beneš.

Mladší dorost

Domácí kanonáda

Mladší dorost si zahrál v tomto týdnu hned dvě kola. Ve čtvrtek přivítal na svém ledě Duklu Jihlava. Zápas nebyl příliš dramatický, neboť o vítězi bylo jasno poměrně brzy. Po první třetině byl stav 5:0 a nebylo o co hrát. Dukla se střelecky prosadila až v poslední třetině a pokazila tal Dvořákovi nulu. Hrdina zápasu byl tentokrát v českobudějovickém dresu. Útočník David Ruda dal pět branek z osmi a to je mimořádný střelecký výkon. I díky němu domácí vyhráli 8:1.

Cenná výhra z Brna

V neděli jeli dorostenci do jámy lvové. Zajížděli totiž na led lídra tabulky Komety Brno. Kometa těsně vedla tabulku a měla zatím s Jihočechy lepší bilanci. Kometě se povedl vstup do zápasu, když se ujala vedení. Ve druhé části Jihočeši vyrovnali. Rozhodnout měla třetí část hry a stalo se. Českobudějovičtí se dokázali střelecky prosadit. Kometa ještě snížila na 2:3, ale další branky padali už jen do jejich branky. Jihočeši dokázali vyhrát 5:2 a přivést důležité tři body a hlavně dokázali, že umějí bojovat. Poslední branku zápasu dal Kamil Suchánek.

Mladší dorost B

Výhra na nájezdy

Ve čtvrtek zajížděli dorostenci ke svému zápasu na Kobru. Poslední zápas na Kobře skončil po přestřelce až na samostatné nájezdy. I tento zápas měl podobný průběh. Po dvou třetinách vedla Kobra 5:4. Jihočeši zabojovali a podařilo se jim vyrovnat. Zápas pak nerozhodlo ani prodloužení a na řadu přišly samostatné nájezdy. V nich byli i tentokrát úspěšnější českobudějovičtí hráči. O tom, že druhý bodza vítězství 6:5sn poputuje do Českých Budějovic rozhodl Štěpán Beneš, který dal rozhodující nájezd.

Sociální sítě

Nová sezona vždy přináší spoustu novinek. Vy se letos můžete těšit na nové Wi-Fi připojení v hale, platby kartou a další...

60. narozeniny dnes slaví bývalý českobudějovický útočník Petr Ondrejec. V A týmu hrál 4 sezony (1983-87), celkem 83 zápasů, v...

Už se to blíží! Ve středu nás čeká první extraligový duel nové sezóny. Ten odehraje Motor na svém ledě, soupeřem budou Karlovy...

To nejlepší na konec! Motor za podporu v minulé sezoně odměňoval plaketkou všechny své velké partnery. A nemohl opomenout ani...