Banes Motor České Budějovice
23.08.2010, Matěj Mayer

Jihočechy čeká třetí domácí zápas v řadě, přijede Boleslav

Č. B u d ě j o v i c e – Hokejisté HC MOUNTFIELD nastoupí k dalším přípravě opět na ledě domácí Budvar Arény. Tentokrát bude jejich soupeřem mužstvo BK Mladá Boleslav. Ta zatím v přípravě poznala porážku pouze jednou a bylo to zrovna v jejich posledním přípravném utkání na ledě Kladna. HC MOUNTFIELD si zatím drží vyrovnanou bilanci 4 vítězství a 4 porážek. Start úterního utkání je v Budvar Aréně naplánován na 17:30.

Mladá Boleslav patří bezesporu mezi nejméně oblíbené soupeře HC MOUNTFIELD. Mužstvo, které se v extraligové tabulce pohybovalo většinou v dolních patrech, dokázalo českobudějovické hráče vždycky potrápit. V minulé sezóně byla bilance mezi mužstvy vyrovnaná. První utkání na ledě Boleslavi skočilo příznivěji pro domácí 2:1 po samostatných nájezdech. Druhý zápas ovládli opět domácí, tentokrát to bylo ale mužstvo Jihočechů, které v prodloužení zvítězilo 5:4. Poslední dvě utkání skončila opět shodně 2:1 po samostatných nájezdech. Po každé se však radovalo jiné mužstvo. V sezóně 2009/2010 tedy všechna utkání mezi těmito soupeři dospěla minimálně do prodloužení.

Soupiska Mladoboleslavských doznala přes léto velkých změn. S klubem se rozloučila extraligová legenda Richard Král, který překvapivě zamířil do Polska. Kariéru ukončil bývalý dlouholetý slávistický snajpr Michal Sup. Dále odešel veterán Valdemar Jiruš, se kterým klub rozvázal smlouvu, Tomáš Sýkora zamířil do Zlína, Miroslav Štěrbák do Košic. Bývalý českobudějovický obránce Tomáš Frolo šel zkusit štěstí do Plzně a hostování skončilo i českobudějovickému Jiřímu Ferebauerovi. Ani seznam posil, se kterými bude pracovat kouč Středočechů Jan Tlačil, ale není přiliš krátký. Z Cortini v Itálii přišel kanadský útočník se zkušenostmi z NHL Jordan Krestanovich, který odehrál 22 utkání v dresu Colorada. Další Kanaďan, který vyztuží obrané řady, z Lillehammeru přišel Darrell Hay. Z KHL zavítala k Středočechům další posila do obrany v podobě Jiřího Marušáka. Do útoku dále přišli ještě urostlý útočník Tomáš Divíšek z Brna a na hostování další důrazný forvard Radek Matějovský. Poslední posilou je obránce HC MOUNTFIELD, Petr Macháček, který je v bruslařském klubu na hostování.

V přípravě se zatím svěřencům Jana Tlačila celkem daří, prohráli jediný zápas. Je ale třeba také říct, že zatím sehráli pouze čtyři utkání, takže je na nějaké hodnocení ještě brzy. Navíc poráželi zatím prvoligové kluby a v jediném zápase s extraligovým soupeřem z Kladna neuspěli. To HC MOUNTFIELD již sehrál osm přípravných utkání a jejich bilance je zatím vyrovnaná 4:4. Opět je ale třeba říci, že s extraligovými soupeři mají také zápornou bilanci, ve dvou utkáních zvítězili (z toho jednou v prodloužení) a ve třech prohráli.

Co se týče sestavy, v brance Mladé Boleslavi zřejmě bude stát klubová jednička Marek Schwarz a záda by mu měl krýt Michal Valent. V brance HC MOUNTFIELD se v posledním utkání pozitivně předvedl teprve devatenáctiletý brankář Šimon Hrubec, který ukázal, že si zasloužní post dvojky za Jakubem Kovářem. „Je to velká výzva a strašně si toho vážím,“ řekl talentovaný mladík.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....