Banes Motor České Budějovice
17.08.2010, Petr Lundák

Výhrady k rozhodčím v sobě musím odbourat, říká Gulaš

Č. B u d ě j o v i c e – Odehrál slušný zápas. Dal dva góly. Prvním vyrovnal a druhým zajistil Jihočechům vítězství v prodloužení 4:3 nad Pardubicemi. A góly potřeboval jako sůl. Podle svých slov se útočník českobudějovického HC MOUNTFIELD Milan Gulaš už pomalu dostává na svou provozní teplotu. A v pondělí to bylo vidět. I když zazářil, po zápase si přesto sypal popel na hlavu.

Prohrávali jste 1:3 a nakonec jste vyhráli 4:3, jak jste viděl pondělní zápas?
Myslím si, že tempo utkání bylo velice slušné a výsledek to jenom potvrdil. Víme, že Pepa Jandač tu trénoval dlouhá léta, a proto jsme se chtěli proti němu vyšvihnout. Za stavu tři jedna jsme si řekli, že už není co ztratit a že to musíme zkusit. Povedlo se, jsme určitě rádi.

Hrál jste ve formaci s Jakubem Langhammerem, jak se vám s ním hrálo?
Zvykáme si, ještě jsme měsíc na ledě. A ještě je vlastně měsíc do startu extraligy, ale pomaličku se nám sestavy rýsují. I když jsme dnes dávali góly hlavně z přesilovek, tak doufám, že to bude takhle pokračovat a budeme dávat góly i normálně.

Vy osobně jste dal dva góly, asi tedy u vás panuje spokojenost. Jak jste viděl rozhodující trefu v prodloužení?
Myslím si, že zápas byl dvě třetiny pískaný všelijak a potom nám to možná pan rozhodčí vrátil ve třetí třetině. Taky to tak vypadalo, snad že jsme hráli čtyři přesilovky za sebou. A pak v prodloužení nám rozhodčí pískl přesilovku čtyři na tři, což je nejlepší varianta. A je jen dobře, že jsme z ní dali góla a tím vyhráli zápas.

Dostal jste v přípravném zápase desetiminutový osobní trest. Měl jste nějaké výhrady k rozhodčím?
Měl, ano měl. Ale tohle v sobě musím odbourat! Protože řeším pořád nějaké blbosti, když to takto řeknu, a nesoustředím se na hru. Určitě nějaký peníz nebo svačinka v šatně bude, protože tohle se nesmí stávat. Ale trenér mi zatím k tomu nic neřekl.


Milan Gulaš ale nebyl v pondělí jediný, kdo se poprvé v nové sezoně trefil. Svůj první gól za českobudějovický tým v pondělí vstřelil Jakub Langhammer, který přišel na jih Čech z pražské Sparty.

Sice šlo o přípravný zápas, ale už bylo vidět, že utkání má svou kvalitu, ne?
Opravdu jsou to zatím jen přípravné zápasy, ale někdo už bojuje o místo, někdo si chce zase pořádně zahrát, takže si myslím, že by to svůj náboj mít mělo.

Do týmu přišlo přeci jen hodně nových lidí, sehráváte se. Jak se vám hraje s Milanem Gulašem?
S nikým jsem tu zatím nehrál, ale s Milanem se mi hraje opravdu dobře. On je dobrej hráč, rozumíme si a jenom doufám, že naše spolupráce bude klapat i v lize.

Byl zápas proti Pardubicím zatím váš nejlepší v přípravě?
Určitě. Myslím si, že dnes jsme byli jiné mužstvo a chtěli jsme vyhrát, což je jedině dobře. A to je další krok k tomu, aby se nám dařilo i nadále.

Dal jste první gól v přípravě, jak to na vás zapůsobilo?
Sebevědomí mi to určitě zvedne. Měl jsem už hodně šancí, ale neproměnil je. Ne, že bych z toho byl špatný, ale gól určitě potěší.

S novou sezonou opět přichází změna pravidel, jak si na ně zvykáte?
Na pravidla jsem se už díval a nějaké změny tam jsou. Ale záleží jen na rozhodčích, jak podle nich budou pískat. My se musíme soustředit na to, abychom hráli hokej.

I když jste v týmu nový, jak jste vnímal nedávný a překvapivý odchod Romana Turka z českobudějovické brány?
Roman je výborný gólman a určitě to je pro nás oslabení, ale máme dobré brankáře, což dokazují v každém zápase. Teď je jen na nich, aby se chytili šance a Romana nahradili.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....