Banes Motor České Budějovice
15.08.2010, Michal Špírek

Pardubice a Kladno - dva soupeři na jihu Čech ve dvou dnech

Č. B u d ě j o v i c e - Příprava na sezónu kvapí dál a HC MOUNTFIELD poměří aktuální síly s dvěma extraligovými kluby. V pondělí přijedou do Českých Budějovic k utkání Tipsport Hockey Cupu Pardubice, které povede Josef Jandač, jenž naposledy v extralize působil právě v Českých Budějovicích. Hned o den později se v Budvar Aréně představí v přátelském zápase tým HC Vagnerplast Kladno. Obě utkání začínají v 17:30.
V posledním utkání Tipsport Cupu podlehli hráčí HC MOUNTFIELD na ledě prvoligového Znojma. Jihočeši prohrávali v zápase, ve kterém rozhodčí malými tresty nijak nešetřil, po dvou brankách v oslabeních 2:0. Pak sice snížili, ale Orlům se opět podařilo odskočit na 3:1. Obránce Jan Snopek zhodnotil zápas takto: "Bylo to typické utkání pro letní období, hodně upracované. Splnilo účel fyzické přípravy. Z pohledu toho, že jsme v nejtěžší fázi přípravy, máme dvakrát denně trénink na ledě a do toho ještě posilovnu, je zápas takovým zpestřením. Nechci ale říct, že je jednodušší než trénink." Jak má vůbec Jan Snopek v oblibě přípravná utkání na sezónu? „Nemám rád, když je zápasů zbytečně moc, přeci jen se připravujeme na sezónu, a ne na přípravná utkání.“

Trenér František Výborný postavil ve Znojmě takřka totožnou sestavu, která sehrála utkání doma s Třebíčí. Ta ale tentokrát na prvoligového soupeře nestačila. "Sebemenší polevení v nasazení je především u mladých hokejistů vidět, protože Znojmo je kvalitní soupeř s množstvím hráčů, kteří hráli extraligu. Ostatní se na tu úroveň samozřejmě zase snaží dostat, mladí kluci navíc dobře bruslí... Škoda jen, že v zápase bylo tolik vyloučených. Myslím si, že to trochu znehodnotilo průběh utkání a výkon obou týmů,“ řekl Výborný.

Kouč Jihočechů se vyjádřil i k otázce brankářů: „Jakub Kovář je momentálně v roli jedničky a ví, že na něm bude tlak poté, co Roman Turek skončil. Myslím si, že i Šimon Hrubec jako dvojka je kvalitní. Samozřejmě je to mladá dvojice, není to pro ně jednoduché, ale Kuba už v loňských utkáních několikrát ukázal, že v důležitých situacích dokázal mužstvo podržet.“


HC MOUNTFIELD - Pardubice

Utkání Tipsport Hockey Cupu, pondělí 16.8., 17:30

Pardubičtí zatím sehráli v rámci letního poháru jediný zápas, když nestačili na Spartu. Poté si svěřenci Josefa Jandače spravili chuť na Liberci, který porazili v přípravě 4:3. Další program už prozradil pro sport.cz sám trenér: "V pondělí hrajeme Tipsport Cup v Českých Budějovicích a pak odjíždíme do Švýcarska. Tam na turnaji startují silní soupeři a zápasy jdou v rychlém sledu. Bude to úplně jiný kvapík než domácí příprava. Zúčastní se Petrohrad, Barys Astana, Basilej, Ženeva, Slovan Bratislava a Pardubice."

Do zápasů už bude moci nasadit útočníka Libora Pivka, který měl zálusk na KHL, ale poté co vzala za své účast královehradeckého Lva v této soutěži, se forvard nakonec dohodl po vleklých jednáních se svým starým zaměstnavatelem. Místo Dominika Haška se pak vrátil na východ Čech gólman Adam Svoboda, který utvoří dvojici s Martinem Růžičkou.


HC MOUNTFIELD - Kladno

Přátelské utkání, úterý 17.8., 17:30

Kladno začalo přípravu s Ústím, které vyprovodilo 6:0. Následně se utkalo s Karlovými Vary, Hradcem a Chomutovem. V zápasech se neukázal olympijský vítěz z Nagana Martin Procházka, který sice do přípravy kladenského celku naskočil, ale rychle kvůli zdravotním problémům odstoupil. Problém je ten, že v klubu o Procházkovi nyní nic nevědí a netuší, zda s ním do sezóny počítat. Výkonný ředitel klubu Milan Volf pro iDnes řekl: "Martin udělal loni jen sedm bodů, přestože jeho kontrakt byl na úrovni extraligy řekněme gigantický. Dostal další příležitost, ale absolvoval dva tréninky a stěžoval si na problémy s kolenem. V současnosti o něm vůbec nevíme."


Tipsport Hockey Cup - tabulka skupiny A

1.  Orli Znojmo              2  2  0  0  0   5:2   6b.
2.  HC Sparta Praha          3  2  0  0  1   10:8  6b.
3.  HC Mountfield            3  1  0  0  2   9:9   3b.
4.  HC Eaton Pardubice       1  0  0  0  1   4:6   0b.
5.  SK Horácká Slavia Třebíč 1  0  0  0  1   3:6   0b.
Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....