Banes Motor České Budějovice
10.08.2010, Petr Novotný

Letní pohár pokračuje. Přijede Třebíč

Č. B u d ě j o v i c e - Druhé utkání letního poháru Tipsport Cup a zároveň druhý zápas s týmem z první ligy během léta. To je dnešní duel HC MOUNTFIELD s Třebíčí, který začne na budějovickém ledě v 17.30 hodin. Svěřenci trenéra Výborného vstoupili do Tipsport Cupu porážkou na ledě Sparty a pro zachování eventuálních postupových nadějí musejí dnes bezpodmínečně zvítězit. Pro Třebíč bude duel v Budějovicích znamenat první utkání prázdninové soutěže.

Rozjezd do Tipsport Cupu se budějovickému klubu příliš nepovedl. Jihočeši prohráli v Berouně se Spartou Praha 2:3. Dlouho drželi naděoji na rovncenný výsledek, ale sebraly jim ho dva rychlé góly pražského celku ve třetí třetině, díky nimž domácí odskočili na dvoubrankový rozdíl, který pak udrželi. Za hosty snížil pět minut před koncem v poslední době produktivní František Ptáček.

Situace ve skupině Tipsport Cupu je následující. Po třech utkáních vede Sparta Praha se šesti body. V posledním zápase totiž překvapivě prohrála se Znojmem 1:2 a trochu si tím cestu za obhajobou titulu komplikuje. Znojmo je druhé se třemi body a jedním odehraným zápasem. Třetí je Třebíč bez jediného odehraného střetnutí, čtvrté Budějovice s jednou porážkou a stejně tak i poslední Pardubice. Ty však mají horší skóre.

Horácká Slavia má za sebou zatím pouze jedno přípravné utkání. Ve čtvrtek přivítala na domácím ledě soupeře z první ligy Havlíčkův Brod. Třebíčský dres navlékla řada hráčů, kteří bojují o místo v sestavě. Chyběly opory a na hře to bylo znát. Zápas skončil vítězstvím Havlíčkova Brodu 4:2.

Duel bude peprnější pro Viléma Buriana, jenž figuruje na soupisce prvoligového klubu, ale snaží se už několik měsíců o to, aby se probojoval do kádru extraligového Mountfieldu. Zatím odehrál tři ze čtyř přípravných zápasů. Nehrál jen doma proti Plzni. Nastupoval přitom po boku dalšího třebíčského odchovanec Michala Mikesky. Ten má ale oproti němu místo v kádru jisté. Prostředí v Třebíči a tamní hráče znají i další budějovičtí hokejisté, protože v minulých sezonách jezdili právě na Vysočinu na střídavé starty.

Zápas začne v úterý v 17.30 hodin.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....