Banes Motor České Budějovice
03.08.2010, Matěj Mayer

Za další přípravou jedou Jihočeši do Plzně

Č. B u d ě j o v i c e – Ke druhému přípravnému zápasu se hokejisté HC MOUNTFIELD vydají v úterý do Plzně. Pro klub ze západu Čech to bude vůbec první utkání v nové sezóně. Jihočeši si svůj premiérový přátelský duel úspěšně odbyli už minulý čtvrtek na ledě Písku, kde zvítězili 3:1. Začátek utkání v plzeňské ČEZ Aréně je naplánováno na úterý v 17.30.

Pro hráče obou týmů půjde o prestižní souboj. Utkání s Plzní mají vždy náboj. V minulé sezóně se v přípravě oba celky střetly jednou a utkání skončilo vítězstvím Západočechů 3:2 v prodloužení. „Je to sice pořád jenom příprava, ale i tak musíme ukázat svou sílu. Zvláště proti takovému soupeři jako je Plzeň,“ tvrdí Lukáš Květoň, jeden ze zkušenějších útočníků českobudějovického týmu.

V řadách obou celků navíc nastupuje spousta hráčů, kteří se budou chtít předvést. Ať už se jedná o mladé borce nebo hokejisty, kteří jsou v klubech na zkoušku, a bojují tak o stálé místo v kádru pro nadcházející extraligový ročník. První kategorii reprezentuje například Lukáš Sedlák. Mladý junior se v předchozím utkání v Písku prezentoval brankou hned v 17. minutě. V kádru HC MOUNTFIELD se letos snaží prorazit hned několik dalších talentů. Se Sedlákem ve formaci si rozuměli i další junioři Michal Švihálek a Radim Heřman. Kvůli své rtuťovitosti se několikrát stali terčem ataků zkušenějších soupeřů. Jeden podobný moment dokonce vyústil ve rvačku, kde mladé spoluhráče hájil Milan Gulaš.

„Trochu emocí tam bylo, ale nemyslím si, že by byl zápas nějak vyhrocený,“ uklidňuje však Květoň. „Guli se zastal mladšího a to je v pořádku, ale že by se to řezalo od začátku, to vůbec ne. Týmy zahajují přípravu na ledě a každý se spíš soustředí, aby se dostal do zápasového rytmu,“ doplňuje osmadvacetiletý útočník.

Trenér Výborný po utkání v Písku rozhodně mladé svěřence nekritizoval, ba naopak. Jestli se objeví „mladé pušky” na ledě hned v dalším utkání, které se hraje právě v úterý v Plzni, to ale zůstává otázkou. „Přípravných zápasů je víc než je obvyklé a trenéři už dopředu avizovali, že se budeme hodně střídat, aby každého z nás viděli v podobném počtu utkání,“ vysvětluje Květoň, který podle všeho bude jedním z těch, jenž v Písku nastoupili, ale do Plzně nepojedou. Podobný osud může potkat i zmíněné juniory. Talentované Jihočechy čeká za nedlouho reprezentační sraz výběru do osmnácti let.

Co se týče kádru Plzně, tak ten doznal velkých změn. Přišel bývalý českobudějovický bek Tomáš Frolo, oporami v brance budou Petr Přikryl a Dušan Salfický. Dále přibyla řada zámořských borců, obránci John Slaney a Nick St. Pierre a útočníci John Lammers a Nick Johnson, který byl v USA členem All Star týmu univerzitní ligy. Naopak odešli důležití hráči. Petr Vampola s Markem Bomersbackem se vydali hrát KHL. Martin Adamský zkusí štěstí v Třinci.

Druhé přípravné utkání HC MOUNTFIELD v této sezoně začíná v plzeňské ČEZ Aréně v úterý v 17.30.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....