Banes Motor České Budějovice
03.05.2010, Petr Novotný

HC MOUNTFIELD odstartoval přípravu i s novými posilami

Č. B u d ě j o v i c e - Po ledu není na ploše Budvar arény ani památky, ale zimní stadion už dávno není prázdný. Vedle mládežnických týmů začala s přípravou na nadcházející ročník extraligy i většina A-mužstva českobudějovického klubu. Nechyběly staré známé tváře a dorazila i většina posil, které vedení o víkendu avizovalo.

Letní příprava prvního mužstva bude trvat devět týdnů, které naruší jen sedmidenní soustředění na kolech v červnu v Železné Rudě. Zbytek tým absolvuje v azylu sportovišť po celém městě. Už tradičně budou hokejisté využívat nedalekou Stromovku, budou chodit na atletické stadiony a nvštěvovat posilovnu ve fitness centru Delfín vedle nemocnice.

„Hráči to nemají rádi, ale je potřeba, aby to odmakali a aby se jim vyhnula zranění. To je základ,“ uvedl už při startu přípravy mladších hráčů před týdnem trenér František Výborný, který už pomalu vyhlížel datum 3. května.

„Tady se jezdí na horských kolech, jo?,“ objevoval zákonitosti budějovické kabiny jeden z nově příchozích hráčů, když vházel do jejích dveří. Nováčků se tu sešlo celkem dost. Nechyběli bratři Michal a Roman Pšurní, jenž naposledy hráli v prvoligovém Ústí nad Labem. Společně s nimi dorazil i obránce Jakub Šulc z Havlíčkova Brodu. Úvod přípravy nezmeškal ani Jakub Langhammer ze Sparty a v doprovodu kulhajícího Václava Pletky dorazil také Rostislav Martynek – nová akvizice z Třince. Samozřejmostí byl pak návrat René Vydareného, který prostředí budějovické kabiny dobře zná. Chyběl jen centr Pavel Kašpařík, jenž by měl s přípravou na novou sezonu začít později.

A chyběli i někteří kmenoví hráči. Milan Gulaš byl znovu povolán do reprezentace a logicky na srazu nebyl. Nedorazil ani Bohumil Jank, který reprezentoval na mistrovství světa U18 v Bělorusku.

První trénink absolvovali hráči na druhé ploše Budvar arény, kde je místo ledu připraven povrch pro in-line hokej. V sobotu ho vyzkoušeli florbalisté českobudějovických Štírů, kteří na něm postoupili do první ligy. V pondělí na něj hned ráno vyběhli exraligoví hokejisté a v případě špatného počasí ho budou využívat často. Pod vedením asistenta trenéra Milana Kupky absolvovali krátké rozběhání, protažení a potom začal vlastní trénink. Na ten nevyrazili třeba František Ptáček, Martin Tůma či Václav Pletka, kteří jsou po zranění. Vlastní program měl i brankář Roman Turek.

ROZBĚHÁNÍ Pod dohledem asistenta trenéra Milana Kupky absolvovala většina hráčů úvodní kolečka na druhé ledové ploše Budvar arény.

POKRAČOVÁNÍ Skupina hráčů právě vbíhá do druhého kola rozběhání.

BĚH POZADU Čelem vzad. Půl okruhu museli hráči absolvovat pozadu.

DOBĚH Rozběhání se blíží ke konci…

PROTAHOVÁNÍ A před posilovacími cviky následoval důležitý strečink.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....