Banes Motor České Budějovice
26.04.2009, Josef Bláha

Týden přípravy má HC MOUNTFIELD za sebou

Č. B u d ě j o v i c e – První týden přípravy HC MOUNTFILD je minulostí. Českobudějovičtí hokejisté se připravují na nadcházející sezonu pod vedením trenérské dvojice Jan Tlačil – Milan Kupka. A tihle dva odborníci dávají svým svěřencům od začátku „suchého“ drilu zabrat. Ale jak známo, bez letní přípravy nejde absolvovat plnohodnotně sezonu. "Bolí to, ale je to potřeba. Prostě to bez toho nejde," shodují se hráči.

Tým se až na pár výjimek připravuje v kompletním složení. Pochopitelnou omluvenku má třeba Petr Sailer, kterému se sezona protáhla v Karlových Varech. Tam oslavil svůj druhý titul v kariéře. Do tréninku by se měl zapojit tento týden.

Podobně je na tom obránce Vladimír Sičák, jenž ještě o víkendu bojoval o místo na soupisce pro mistrovství světa. Spolehlivý bek odcestoval s výběrem Vladimíra Růžičky do Švýcarska, ale do závěrečné nominace se neprobojoval a v sobotu jej trenéři definitivně poslali domů. Sičák by se tím pádem měl připojit v nejbližších dnech k týmu HC MOUNTFIELD. Jenže tak se podle všeho nestane, protože českobudějovickému odchovanci končí smlouva a netají se myšlenkami na odchod do zahraničí.

Individuální plán přípravy má Roman Turek. Zkušený brankář má vlastní režim od návratu ze zámoří. Dalším hráčem, který trénuje sám, je Radek Duda. Lukáš Květoň, David Kuchejda a Jakub Kovář se zotavují po zranění a do stoprocentního nasazení se dostávají pozvolna.

S týmem zatím vůbec netrénuje René Vydarený. Slovenského beka totiž potkal podobný osud jako spoluhráče Sičáka. Jenže s tím rozdílem, že Vydarený se probojoval do závěrečné nominace a pravidelně nastupuje. Ani jemu ani slovenskému týmu se ale na turnaji zatím příliš nedaří. V první utkání naši východní sousedé jen těsně porazili Maďarsko a v neděli prohráli s Běloruskem na nájezdy.

HC MOUNTFIELD má jasně daný tréninkový plán. Hráči mají dvoufázové šichty a volné víkendy. V přípravě je zařazeno i týdenní soustředění na Lipně a dva volné týdny. Letní dril by měl skončit v červenci. Po zhruba týdenním volnu již pak nastoupí hráči přípravu na ledě.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....