Banes Motor České Budějovice
20.08.2002, Radek Vokál

Jaroslav Pařízek: Kdy bude Budvar Aréna k dispozici teď nedokáže nikdo říct

Č e s k é   B u d ě j o v i c e - Jako celé České Budějovice, i místní extraligový klub se vzpamatovává z ničivých záplav. Ještě před dvěma týdny se na start nové sezóny ve zrekonstruované Budvar Aréně všichni těšili, ale stačilo pár dnů a optimismus odplavila voda. Místo toho přišly velké starosti a nejistota. Termín otevření nové Arény je ohrožen, klub je bez počítačů a odříznutý od internetu a telefonů, narušena je příprava všech mužstev. "Všechny fanoušky zdravím a prosím je, aby nám drželi palce. Zároveň se jim omlouvám, že nyní vzhledem k nefungujícím telefonům a počítačům s nimi nemůžeme komunikovat," říká na závěr našeho rozhovoru generální manažer ing. Jaroslav Pařízek.
"Kolaudační řízení v Budvar Aréně začne podle plánu tento týden. Hrací plocha je již vysušená a uklizená od nánosů bahna. Teď bude 10 dní schnout," přibližuje aktuální stav arény Jaroslav Pařízek. Rekonstrukce zcela jistě čeká i šatny - ty byly plné vody, takže se dle příkazu hygienika budou muset zdi opět "omlátit", vše důkladně vydezimfikovat a udělat nové obložení minimálně do výše 1,5 metru. Zatímco stav hrací plochy a šaten je zřejmý na první pohled, problémy mohou být s technickým vybavením arény. Do jaké míry jsou poškozeny chladící agregáty, kotelna nebo rozvodné sítě, to se projeví až během kolaudačního řízení. "Kdyby byly agregáty v pořádku a vše dopadlo nejlépe, jak by mohlo, budeme moci na přelomu srpna a září začít chladit na druhé ledové ploše. Ale kdy bude k dispozici hlavní plocha, to teď nedokáže nikdo říct," dodává smutným hlasem generální manažer.

Protože ještě minimálně dva týdny nebude v Budějovicích led, musejí hokejisté na tréninky i přípravné zápasy dojíždět. Ve Strakonicích trénují junioři, v Táboře by měl trénovat dorost. Seniorský tým zatím nalezl útočiště v Jindřichově Hradci. "S Hradcem jsme dohodnutí do konce srpna. Co bude v září, to se teď ještě neví. Vše záleží na tom, zda budeme mít k dispozici druhou ledovou plochu. Kdyby to bylo špatné, museli bychom v Jindřichově Hradci znovu jednat," přibližuje možné řešení Jaroslav Pařízek. Dohody s ostatními kluby jsou ale vždy složité. "V jižních Čechách je všude plno. Na všech stadionech mají programy zaplněné, takže by se pro nás našlo místo vždy jen na úkor někoho jiného, obvykle na úkor domácích mládežnických celků. Navíc je využívání zimního stadionu v jiném městě náročné i finančně - neustálé dojíždění do cizího města stojí nemalé peníze, každý den vypravujeme tři autobusy. To vše klub velmi zatěžuje, navíc v době, kdy na tom není úplně růžově." Samotný pronájem stadionu v jiném městě je za standardních podmínek - klub platí za hostování zhruba podobnou částku, jako by platil na svém domácím stadionu.

Ovlivněn byl pochopitelně i program hokejistů. Tento týden se Budějovičtí utkají v Jindřichově Hradci se Zlínem, odveta se hraje na Moravě v neděli. V úterý se mělo hrát s Pardubicemi - ale utkání bylo na přání Východočechů zrušeno. Místo toho se budějovická "áčko" utká ve středu s ruským Čeljabinskem. V pátek se odehraje plánované utkání s Pískem - vždy se hraje v Jindřichově Hradci.

A aby nepříjemných zpráv pro budějovické fanoušky nebylo málo, musíme bohužel přidat ještě jednu. Zámořské Buffalo Sabres má velký zájem o služby talentovaného útočníka Jiřího Novotného. Sám hráč má také zájem zámořské angažmá vyzkoušet. "V současné době probíhají jednání mezi Buffalem a hráčovým agentem, a pokud se obě strany dohodnou, Jirkovi v odchodu bránit nebudeme," sděluje pro fanoušky nemilou zprávu Jaroslav Pařízek. Vše ale zakončíme alespoň trochu optimisticky - zatímco střelec vítězného gólu v pondělním utkání s Jihlavou jedná o svém odchodu, střelec první branky, dvaadvacetiletý Zdeněk Ondřej, podepsal v Budějovicích novou smlouvu.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....