Banes Motor České Budějovice
19.08.2002, Eva Streichsbierová

JIH-CEB 1:2: Poslední slovo měl Novotný

J i n d ř i c h ů v    H r a d e c - Trochu netradičně v pondělí sehráli hokejisté Českých Budějovic své další utkání ve čtvrtfinále Tipsport cupu. Na zimním stadionu v Jindřichově Hradci, kde našli svůj dočasný azyl, se od 18 hodin střetli s prvoligovou Duklou Jihlava. Stejně jako v prvním vzájemném utkání, i tentokrát porazili Duklu porazili díky dvěma vstřeleným brankám a výborné defenzivě. Do vedení dostal prvoligový tým v přesilovce Adamčík, ale za dvě minuty srovnal mladý útočník Zdeněk Ondřej. Vítěznou branku vstřelil při přesilové hře devatenáctiletý juniorský reprezentant Jiří Novotný. Českobudějovičtí nyní vedou skupinu B se šesti body a čekají v pátek a v neděli dvě utkání se Zlínem.
Jako domácí byla sice v zápise vedená Dukla, podpora jindřichohradeckého publika však zcela pochopitelně patřila Jihočechům. Ti také začali náporem a prvních deset minut utkání zásobovali střelami v téměř pravidelných intervalech jihlavského gólmana Suchana. Cestu za jeho záda si však nenašla ani jediná. Michálkovi zkazil radost z gólu Suchanův pravý beton, Šimánek mířil těsně vedle a Robově pokusu zas vystavila stopku lapačka. V době, kdy bylo ze zápasu odehráno 11 minut, se proti pravidlům provinil Michal Barinka a Dukla tak hrála svou první přesilovku. Po minutě a jedné vteřině vyhnal českobudějovického hokejistu předčasně z trestné lavice Dušan Adamčik a Jihlava vedla 1:0. Její radost z gólu však trvala pouhé dvě a půl minuty. V polovině 15. minuty totiž propasíroval puk do branky Zdeněk Ondřej a bylo vyrovnáno - 1:1 " Jihlava hraje velmi urputný hokej a my jsme jí ještě nahráli tím, že se nám z toho úvodního tlaku nepodařilo dát gól. Pak jsme sami inkasovali v přesilovce, ale naštěstí jsme ještě stačili vyrovnat," hodnotil první třetinu kouč Jihočechů Jaroslav Liška

Druhá dvacetiminutovka se nesla ve znamení častého vylučování. Především hokejisté Dukly si postupně téměř všichni vyzkoušeli pohodlnost trestné lavice. Hra v početní převaze se však Jihočechům příliš nedařila. Neprosadili se dokonce ani v téměř čtyřminutové dvojnásobné přesilovce a na nerozhodném stavu z první třetiny se tak nic neměnilo. V samotném závěru této části tvrdá hra gradovala a vrcholem byla bitka mezi jihlavským Ficencem a českobudějovickým Sailerem. Vítězem tohoto souboje byl sice obránce Dukly, ale odměnu ve formě pětiminutového vyloučení a trestu do konce utkání dostali nakonec oba rváči. " Já bych se k tomu nechtěl moc vyjadřovat, některé fauly podle mě nebyly, některé byly zbytečné, i když to jsou v podstatě vlastně všechny. Rozhodující bylo, že rozhodčí je odpískal a my jsme si alespoň nacvičili hru v oslabení," hledal alespoň malé pozitivum na častém vylučování svých svěřenců jihlavský Jiří Režnar.

V závěrečném dějství se vášně konečně uklidnily, ani jedno z mužstev však nechtělo udělat osudovou chybu a tak na obou stranách dominovaly především obrané řady. V 50. minutě si ve dvojnásobné přesile zahrála také Dukla, výsledný efekt byl ale naprosto totožný s tím jihočeským. Krátce poté si Roman Hlouch řekl, že už dlouho neprozkoumal lavici hanby nikdo z jihlavských hokejistů a početní výhoda tak byla rázem na opačné straně. Dvouminutový odpočinek sice Hlouchovi nikdo z českobudějovických hráčů nepřekazil, zároveň z jeho návratem na led se ovšem za Suchanova záda trefil mladík Jiří Novotný a Jihočeši vedli 2:1. Na tomto stavu už pak nic nezměnila ani jihlavská power play. " V poslední části už se nehrálo tak tvrdě, k vidění byl moderní hokej a nám se nakonec podařilo vstřelit i tu vítěznou branku. Myslím, že hlavně za ten tlak v úvodní třetině jsme si výhru zasloužili," byl přesvědčen Liška.

Jihlava - České Budějovice 1:2 (1:1, 0:0, 0:1)
Branky: 13. Adamčík - 15. Ondřej, 53. Novotný. Rozhodčí: Souček - Kureš, Havlín. Vyloučení: 13:7, navíc Ficenec (JIH) a Sailer (CEB) 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 847.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....