Banes Motor České Budějovice
14.08.2002, -red-

Aktuálně z budějovického klubu

Č e s k é   B u d ě j o v i c e (středa 21:00) - Čtvrteční zápas Tipsport Cupu se Znojmem se s největší pravděpodobností odehraje. Zástupci obou klubů vydají definitivní rozhodnutí ve čtvrtek ráno. Pokud se zápas uskuteční, stane se tak v Jindřichově Hradci, kde je jediný nezatopený zimní stadion v okolí. O definitivním rozhodutí vám budeme informovat.

  • (středa 16:00) - V Budvar Aréně již voda opadla a tak se hasiči společně s hokejisty pustili do odčerpávání vody a úklidu naneseného bahna.
  • (středa 12:20) - Ničivá povodeň v Českých Budějovicích postihla i Budvar Arénu, která byla těsně před kolaudací. V současné době je v prostoru hrací plochy metr vody (v jednu dobu to byl dokonce dvojnásobek), zatopeny jsou šatny, strojovna i další důležité prostory Arény. Generální manažer ing. Jarolav Pařízek se i přes neutěšenou situaci ve městě snaží zajistit pro "A" mužstvo náhradní program. Voda na Zimním stadionu konečně začala klesat, všichni zaměstnanci klubu mají volno, poněvadž prostory Zimního stadionu jsou uzavřeny. Další informace budou k dispozici zítra.
  • (úterý 10:20) - Záplavy na jihu Čech pochopitelně ovlivnily i činnost klubu. Úterní utkání Tipsport Cupu ve Zlíně bylo zrušeno. "České Budějovice jsou zcela ochromené, jsou uzavřeny všechny mosty přes Vltavu i Malši, takže se nelze dostat z jednoho břehu na druhý," komentuje situaci generální manažer ing. Jaroslav Pařízek. Město je v podstatě odříznuté od světa, komunikace spojující jihočeskou metropoli s okolním světem jsou pod vodou. Protržená hráz způsobila zatopení Pražského předměstí. "Někteří naši hráči jsou zatopeni, i já sám jsem se musel evakuovat. Naše nová aréna je ohrožená velkou vodou. V těchto podmínkách se nedá hokej provozovat, proto jsme museli dočasně pozastavit činnost klubu".
  • (úterý 10:00) Nejen v Českých Budějovicích ohrožuje povodeň hokejový stánek. Ohrožené vodou nebo již zatopené jsou v podstatě všechny zimní stadiony v jižních Čechách, kromě Jindřichova Hradce. V Písku už mají vodu v šatnách.
    "Velmi se obávám toho, co přijde v nejbližší době. Stále prší a vody přibývá. Lipno musí vypouštět stále víc vody. Věřím, že se již brzy situace obrátí k lepšímu," dodal Jaroslav Pařízek. Podle posledních informací by se skutečně měla oblačnost začít protrhávat a postupovat dále k východu. V odpoledních hodinách by již v Čechách měly srážky ustávat.

    Telefonní číslo krizového štábu v Českých Budějovicích je 038 / 6354809.

  • Sociální sítě

    Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

    Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....