Banes Motor České Budějovice
10.08.2002, Václav Rybáček, Vojtěch Petrách

Tréninkové manko bylo znát půl zápasu

Č e s k é   B u d ě j o v i c e - Na ledě Jihlavy, jednoho z favoritů druhé nejvyšší soutěže získali Jihočeši dva body do čtvrtfinálové skupiny hokejového poháru. Čisté konto dokázal udržet brankář Josef Kučera.

I on z pozice ochránce českobudějovické svatyně jasně viděl, že více jak jednodenní nucený odpočinek jeho spoluhráčům příliš neprospěl. "Přijeli jsme v trochu v únavě, přestože jsme měli volno. Prvních třicet minut zápasu jsme se rozehrávali, ale pak už jsme byli kombinačně lepší než domácí," soudí jihočeský gólman. Výkonnostní rozdíl se tedy nakonec projevil. "Projevila se asi také naše zkušenost, přeci jen jsem extraligový tým." V zápase ho zaujal výkon jeho protějšku, jihlavského Lukáše Sáblíka. "Předvedl famózní výkon, bez něho by to myslím skončilo větším rozdílem," vysekl poklonu Josef Kučera.

V loňské sezóně trávili Jihočeši většinu času v azylu v Táboře. Letos jim zase život komplikují povodně, jde však o záležitost rozhodně krátkodobější. Aktéři v dresu Českých Budějovic však cítili, že tato komplikace hrála v zápase s Jihlavou velkou roli, jejich aktuální rozpoložení nebylo ideální. "Jelikož jsme kvůli povodním dva dny vůbec nebyli na ledě, byla z počátku cítit nerozehranost. Ale s postupem času už to přicházelo a měli jsme puk více na hokejkách," míní slovenská opora Jihočechů Peter Bartoš. S výkonem moc spokojen nebyl: "Určitě nebyl nejlepší, ale pořád jsme jen v přípravě. Důležité je, že jsme vyhráli," říká starou známou pravdu.

Začátek utkání byl spíše v režii domácích hokejistů, to potvrdil i Luboš Rob: "Takzvaně na nás Jihlava vlítla, my nebyli ve své kůži a měli jsme štěstí, že jsme nedostali góla." Klíčová první branka padla naštěstí pro Jihočechy do branky za zády gólmana domácích hráčů. "Celý zápas to zlomilo, zápas jsme si pak pohlídali. Oproti začátku, kdy jsme se trošku zadejchávali jsme už měli lepší rytmus," uzavírá kapitán hokejistů Českých Budějovic.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....