Banes Motor České Budějovice
10.08.2002, KoM, Vojtěch Petrách

Trenéři zápas hodnotili rozdílně

J i h l a v a - Vodou zatopené České Budějovice zkomplikovaly přípravu také místním hokejistům, kteří se připravují na nový ročník extraligy. Rozpačitý projev týmu v úvodních dvou třetinách zápasu v Jihlavě přikládal trenér Liška právě podmínkám, v jakých se v posledních dnech jeho svěřenci připravují.
"Určitě víte, za jakých podmínek jsme sem přijeli. Nebyli jsme vlastně dva dny na ledě, protože u nás byla ta povodeň a jsme rádi za to, že jsme vyhráli," objasňoval trenér Budějovic situaci. "Díky horší přípravě jsme se posledních utkáních trošičku trápili a hlavně v tom posledním ve Znojmě to nebylo tak, jak jsme si představovali," dodal

U hodnocení výkonu v zápase v Jihlavě měl trenér Liška výhrady především ke hře, předvedené v první polovině. "Myslím si, že ta první třetina nebyla oboustranně moc dobrá, bylo to dost rozhárané, což možná bylo dáno také tím cestováním. Od půlky utkání jsme začli soupeře trošku přetlačovat, ten začal chybovat a toho jsme dokázali využít," řekl.

Při otázce na motivaci extraligového celku v Tipsport Cupu trenér Liška zdůraznil nejen motivaci v podobě postupu do semifinále poháru, ale také důležitost poháru při formování týmu pro extraligu. "V současné době nám tady chybí hráči, kteří jsou zrovna s dvacítkou ve Švýcarsku, vlastně dva centři a jeden obránce, takže zkoušíme ješte jiné hráče. Takže je to žitečné jako příprava i jako souboj o body a postavení v tabulce," dodal.

Trenér domácích Jiří Režnar pochválil hru svého týmu v prvních dvou třetinách. "Určitě jsme hráli dobrý hokej, až třetí třetinu se to nějak zaseklo. Ja bych řekl, že to bylo hlavně kvůli těžkému ledu, protože bylo velké horko. Ale led je pro oba soupeře stejný," hledal příčiny útlumu v poslední části. Svůj tým nepochválil především kvůli mizerné produktivitě: "Je ale zarážejcí, že jsme už druhý zápas po sobě nedali branku. Přitom jsme měli dost šancí ten gól dát. Nevím, budeme si s hráči asi muset sednout, ale to musí přijít. To nejde říct hráči ty budeš dávat góly. Ten hráč chce dát gól, ale na treninku se na to trošku víc zaměříme."
Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....