Banes Motor České Budějovice
10.08.2002, Eva Streichsbierová

JIH-CEB 0:2: Rozhodnutí padlo v posledním dějství

J i h l a v a (od redaktorky www.hcdukla.cz) - Pátek byl dalším hracím dnem hokejového Tipsport cupu. Ve čtvrfinálové skupině B se střetlo Znojmo se Zlínem a České Budějovice zajížděly na led prvoligové Dukly Jihlava. Oba soupeři byli po úvodním zápase bez bodu, po zápase byly štastnější Budějovice, které zvítězily 2:0 brankami Mrázka a Nedomy.
Začátek prvního dějství se hrál zcela v režii domácích. Hned v 1. minutě se před Kučerovou brankou objevil v nebezpečné situaci jihlavský Hlouch, naštěstí pro hosty však zůstalo pouze u šance. O čtyři minuty později zamotal hlavu budějovickm zadákům kapitán Dukly Oldřich Bakus, také on ale následně zroskotal na výborném Kučerovi. Teprve poté se začalo hrát i na opačné straně kluziště, kde se s lapačkou a vyrážečkou stejně bezchybně oháněl domácí gólman Lukáš Sáblík. Cestu za jeho záda se bez jakéhokoliv úspěchu snažil najít Bartoš a chvíli po něm i Ondřej. Skóre se nezměnilo ani při jihočeském přečíslení dvou na jednoho, kdy se na domácího Kabelku řítila dvojice Bartoš - Štrba, do kabin se tak odcházelo za nerozhodného stavu 0:0. " Myslím si, že v první třetině nehrálo dobře ani jedno mužstvo, hra byla oboustraně dost rozháraná Vliv na to zřejmě mělo i naše cestování. " zhodnotil úvodní část zápasu budějovický lodivod Jaroslav Liška. " Já si myslím, že na začátku utkání jsme hráli velice dobře," oponoval mu jeho jihlavský protějšek Jiří Režnar.

V podobném duchu se hra odvíjela i ve druhých dvaceti minutách. Střetnutí dál vládli gólmani a neproměněných šancí na obou stranách přibývalo. V rozmezí 25. až 27. minuty se v jihočeském obraném pásmu na dlouho zabydlela první jihlavská pětice. Ani dvě minuty téměř nepřetržitého tlaku však Dukle kýžený gólový efekt nepřinesl. Naprosto stejného scénáře se gentlemansky držely i České Budějovice a střelecká listina tak dál zela prázdnotou. " Poslední dobou se dost trápíme. Ani v zápase se Znojmem to nebylo herně to, co bychom si asi představovali, " neskrýval roztrpčení z výkonu svých svěřenců Liška.

Střelecký půst skončil teprve ve 44. minutě a velkou roli v jeho ukončení sehrála obyčejná náhoda. František Mrázek totiž nahazoval puk spoza Sáblíkovi branky a jihlavský gólman si ho nechtěně srazil do sítě, 0:1. Šťastný gól hostům viditelně pomohl a Duklu naopak srazil do kolen. Od té chvíle se postupně vytrácela z ledu a otěže do svých rukou přebrali Jihočeši. Ve 49. minutě se celkem bez problémů ubránili jihlavské přesilovce a hned po jejím skončení přišla gólová pojistka z hole Milana Nedomy, 0:2. Ve zbytku utkání se už nic podstatného nestalo a České Budějovice si tak do tabulky připsaly první tři body. " Kvůli povodním jsme teď nebyli dva dny na ledě a to se na našem výkonu dost podepsalo. Každopádně jsme moc rádi, že se nám zde nakonec podařilo vyhrát. Myslím si, že od druhé poloviny zápasu jsme byli lepším týmem a zvítězili zcela zaslouženě," řekl po utkání už viditelně spokojenější budějovický kouč.

Branky: 44. F. Mrázek (Brož), 52. Nedoma (Turek, Kotaška). Vyloučení: 8:9. Bez využití. Diváci: 500. Rozhodčí: Homola - Pacal, Drobílek.

Jihlava: Sáblík - Ficenc, Šmarda, Dobrovolný, Vrábel, Duben, Fuksa, Kabelka, Klapka - Rytnauer, Bakus, Hlouch - Čachotský, Mareš, Cmunt - Adamčík, Kaňkovský, Říha - Digrin, Martenek, Holík

České Budějovice: Kučera - Nedoma, Kotaška, Babka, Suchánek, Gřegořek, Jindra - Štrba, Turek, Bartoš - Sailer, Mrázek, Rob - Brož, Odnřej, Šimánek

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....