Banes Motor České Budějovice
01.08.2002, Jakub Holý

PLZ-CEB 6:4: České Budějovice vstoupily do přípravných zápasů porážkou

Přestože České Budějovice vlétly do zápasu jako blesk, na zisk bodů jim to nakonec nestačilo. Plzeň dokázala dohnat dvougólové manko a v závěrečné třetině strhnout vítězství na svou stranu.
Od úvodního hvizdu se hrál hokej plný nepřesností, s čehož vyplývala častá přečíslení v útoku. Na šance to bylo celkem vyrovnané, ale hlavní rozdíl mezi oběma mužstvy v první třetině byl v tom, že domácí své šance zahazovali. Hosté se prosadili poprvé při přesilové hře, kdy nepokrytý Martin Štrba zblízka zavěsil pod víko. Druhý gól padl ve 13. minutě rovněž z bezprostřední blízkosti plzeňské klece. Tentokrát Jihočeši přečíslili plzeňskou obranu a Hřebejk pohodlně skóroval do odkryté části branky.

Druhá dvacetiminutovka byla ze strany domácího týmu lepší jak herně, tak i gólově. Jako první se ve 28. minutě prosadil přesnou střelou Martin Výborný. Ve 36. minutě vyrovnal Zdeněk Sedlák po Dudově přihrávce zpoza brány na 2:2.

79 sekund po zahájení poslední části hry už byli Plzeňští o gól napřed, když Sedlák zakončil další Dudovo lahůdkové přiťuknutí. Ve 45. minutě vyrovnal ze skrumáže na 3:3 Filip Turek nekompromisní střelou pod břevno. 2 minuty nato však přišla ta nejlepší odpověď ze strany těch, od kterých se to vzhledem k předchozímu průběhu zápasu čekalo. Kdo jiný než Radek Duda našel koho jiného než Zdeňka Sedláka, který ve 47. minutě završil svůj hattrick. Budějovičtí se ještě jednou zmohli na odpověď- Gřegořek vyrovnal v 50. minutě na 4:4. Vítězný gól dal překvapivě Ivan Vlček, který si v 53. minutě najel před branku a potěšil několik set nejvěrnějších příznivců. Těm se líbil i poslední gól, který už padl při power-play. Dušan Andrašovský rychle projel středním pásmem a 11 sekund před koncem z několika metrů doslova napálil puk do prázdné branky. Tím dal výsledku prvního přípravného utkání plzeňského týmu konečnou podobu - 6:4.

HC Keramika Plzeň - HC České Budějovice 6:4 (0:2, 2:0, 4:2)
Branky a nahrávky: 28. Výborný (Štefanka, Duda), 36. Sedlák (Duda, Výborný), 42. Sedlák (Duda), 47. Sedlák (Duda), 53. Vlček (Volák), 60. Andrašovský (Straka) - 10. Štrba (Turek, Bartoš), 13. Hřebejk (Ondřej), 45. Turek (Bartoš), 50. Gřegořek (Šimánek).

Plzeň: Barta (od 10. Hamrla) - Chvojka, Řezníček - Dobrovolný, Výborný - Mazanec, Vlček - Vobořil - Dvořák, Straka, Andrašovský - Duda, Štefanka, Sedlák - Král, Švík, Eiselt - Koreis, Voskár, Volák.
České Budějovice: Hudáček (od 10. Kučera) - Nedoma, Kotaška - Suchánek, Gřegořek - Babka, Barinka - Jindra, Mucha - Štrba, Turek, Bartoš - Brož, Michálek, Lála - Vondrka, Novotný, Šimánek - Ondřej, Řehoř, Hřebejk - Žákovský.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....