Banes Motor České Budějovice
21.01.2002, David Lukeš

Hudáček chce na jihu zůstat!

Po předlouhých 49 dnech se podařilo našim hokejistům zvítězit na domácím ledě. Tým ukončil krizi nečekaně v duelu s druhými Pardubicemi. Tentokrát kritické momenty zápasu psychicky hráči ustáli a za přispění nových posil cenné vítězství uhájili.
Pardubičtí v zápase nasbírali 63 trestných minut. Emoce s nimi cloumaly i po zápase, spílali slabému rozhodčímu Dvořákovi, který v utkání nakonec udělil celkem 87 minut hráčům na lavici hanby. "Nesmím a ani nechci se k rozhodčímu vyjadřovat," byla jediná slova Petra Sýkory, který sám dostal v utkání osobní trest.

O poznání veselejší byli domácí hokejisté, jimž se podařilo ukončit černou sérii sedmi domácích zápasů, v nichž získali pouze jeden bod. Do utkání dali srdce a především větší vůli po vítězství než hosté. Hráči jako by ani nevěřili, že se jim konečně povedlo prokletí zlomit. Bezpochyby nejkrásnější moment večera vykouzlil čerstvě sedmnáctiletý talent Milan Michálek. Jako zkušený mazák si pohrál s obranou Pácal-Vyhlídal a překonal i do té doby neprůstřelného gólmana hostí Adama Svobodu. Nebylo to poprvé, v minulém domácícm zápase si vychutnal bezmála o dvacet let staršího sparťana Břízu. "Určitě jsem rád, že mi to tam spadlo. Dnešním zápasem z nás spadl velký balvan." Příznivce budějovických hokejistů potěší fakt, že naděje jihočeského hokeje zatím nechce vzít do zaječích: "I v příštím roce zůstávám v Budějovicích."

Spokojenost, lépe řečeno úlevu, neskrýval ani další domácí hráč, útočník Jirka Šimánek, který se po zranění opět dostává do herní pohody. V neděli připravil důležitý třetí gól. "Jsme rádi, že jsme vyhráli, je to moc důležité vítězství," zhodnotil stroze. Do Litvínova (úterý, 22. 1.) podle něj tým pojede v pohodě. "Litvínov prohrál, prohrálo i Kladno, takže ten náš náskok na něj je zase deset bodů. My budeme v klidu, jedeme do Litvínova vyhrát," doplňuje tento skromný hráč, který šance svého týmu na účast v play-off už vidí spíše skepticky. "Uvidíme, ta mezera už je ale dost velká. Pro nás je teď hlavní dohrát sezonu v klidu a vyhnout se boji o baráž."

Na úspěšného střelce třetí domácí branky Petera Bartoše jako již tradičně čekal "fanklub" v podobě manželky a dvou dcer. Po dlouhé době se dokázal zapsat mezi střelce. Jaké má z utkání dojmy? "No, som nasratý lebo som dal gól." Hm, co jsem taky mohl čekat, na blbou otázku blbá odpověď. Jak tedy viděl situaci z 53. minuty, kdy si najel mezi kruhy na nahrávku Jirky Šimánka a zavěsil přesně k pravé tyčce? "Určitě jsem rád, že jsem ten gól dal, snažil jsem se nic nevymýšlet, hlavně ale trefit." Do dnešního zápasu se týmu určitě po páteční "kladenské tragédii" nenastupovalo lehce... "Tam jsme tvrdě pykali za zbytečnou chybu, naštěstí jsme to dnes dokázali odčinit." Vítězství doma po tak dlouhé době by si zasloužilo oslavu, ne? "Ano, nějaká malá oslava bude, my se již ale soustředíme na důležité utkání v Litvínově."

Už hodně týdnů se v mixzóně po zápase neprocházel tak spokojeně domácí manažer ing. Jaroslav Pařízek, kterého potěšily zejména obě nové posily týmu. "Hučko byl dneska náš nejlepší bek. Dokáže podržet a vyvézt puk. Hudáček byl vynikající." Nemůžu se tedy nezeptat na jeho možný návrat na jih Čech. "Zájem tam je, na obou stranách," odpovídá trochu vyhýbavě. Nicméně jeho slova potvrzuje sám brankář večer v televizi a sice že zřejmě na jihu "na delší dobu zakotví"(rozhovor s V. Hudáčkem zde) . Do branky se však může postavit jenom jeden, ovšem s Michalem Maříkem by tu byli gólmani dva... "Do března je času dost, potom uvidíme," uzavírá zatím tuto kapitolu manažer domácích hokejistů.

Jedinou kaňkou zápasu je tak nepříjemné zranění Františka Mrázka, jehož likvidačním zákrokem poslal k ledu pardubický Procházka. "Franta má těžký otřes mozku. Nepříjemné je, že z toho předchozího se ještě ani nestačil dát pořádně dohromady. Poranění páteře by tam ale být nemělo."
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....