Banes Motor České Budějovice
08.01.2002, David Lukeš

Václav Červený: Do Vsetína pro body!

Jako nebe a dudy - tak by se daly srovnat poslední zápasy našich hokejistů na domácím ledě a kluzištích soupeřů. Zatímco doma se naši hráči trápí, venku svým hostitelům pořádně zatápí. Dnes HC ČB zajíždí na led rivala v boji o play-off Vsetína.
Není tomu příliš zvykem, ale budějovickým hokejistům letos severní Morava svědčí. Výhra ve Vítkovicích, čtyři body ze dvou zápasů v Havířově, dva z ledu Třince. Shodou okolností dnes náš tým zajíždí již potřetí za sebou právě na východ naší republiky. V pátek jsme se mohli radovat ze tří bodů po výhře na ledě doma nebezpečného Havířova, mezi vánočními svátky zanechali budějovičtí dobrý dojem na ledě Třince. Dlouho vedli a kontrolovali střední pásmo, ještě v polovině třetí třetiny za stavu 1:1 trefil Kořínek tyč, aby se nakonec díky posledním třem minutám smáli domácí.

Pouze se Vsetínem to jako již tradičně není ono. V první čtvrtině prohra 1:4 na Lapači, o třináct kol později další ztráta, tentokrát 2:4 doma. Další porážka od Vsetína by byla nepříjemná nejen z pohledu vzájemné bilance s Valachy, ale hlavně kvůli postavení v tabulce. Na osmé místo v současnosti ztrácíme sedm bodů.

To si uvědomuje i asistent trenéra Jihočechů Václav Červený: "Jedeme do Vsetína získat body. Osobně si myslím, že Vsetín není takové mužstvo, které by se nedalo porazit i na jeho hrišti, ale pouze za předpokladu, že vedle hokejového umění dokážeme bojovat o ligové body stejně jako soupeř."

Což je určitě pravda. Avšak právě zde byl v nedělním zápase se Znojmem největší rozdíl. Nicméně trenérům by měl pomoci fakt, že povezou na Moravu kompletní kádr. Utkání začíná v 17:00 na stadioně na Lapači.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....