Banes Motor České Budějovice
30.05.2024, Zbyněk Rýpar

Základna B absolvovala soustředění v Horní Stropnici

Letní soustředění mladých hokejistů ročníku 2016 z Motoru České Budějovice se letos konalo v malebné obci Horní Stropnice. Toto soustředění bylo nejen příležitostí k intenzivnímu tréninku, ale také k utužení týmového ducha a k poznání krás jižních Čech.

Mladí sportovci byli ubytováni přímo na obecním úřadě v Horní Stropnici. Tato netradiční ubytovna poskytla hráčům základní komfort, a především možnost být stále pohromadě, což přispělo k lepšímu stmelení týmu. K dispozici měli vše, co potřebovali k odpočinku po náročných trénincích.

Po příjezdu dětí v pátek odpoledne začalo soustředění večeří v restauraci na Sportovní hale, kde jsme také absolvovali večerní program formou teambuildingových her, kde se děti učily spolupráce v menších skupinkách. Po večerním programu jsme došli zpět na ubytování, poté proběhla večerní hygiena a ve 21:15 s pohádkou i večerka.

V sobotu děti vstávaly již před budíčkem, který byl naplánován na 7.00. Po ranní hygieně následovala snídaně a dopolední program na sportovištích Základní školy v Horní Stropnici. Před obědem jsme stihli odtrénovat dopolední blok na venkovním hřišti, kde jsme se zaměřili na koordinaci pohybů, odrazovou sílu a rychlostní složku. Poté jsme se přesunuli do tělocvičny, kde jsme měli připravenou opičí dráhu. Dopolední trénink jsme zakončili trojbojem her - vybíjená, basketbal a fotbal. Po obědě jsme z důvodu špatného počasí vyrazili zpátky do sportovní haly kde kluci koukali na hokej a podporovali Český národní tým na MS v utkání proti Švédsku. Ti, co na hokej koukat nechtěli měli samovolný trénink, kde si hráli na plácku jako za starých časů. O přestávkách mezi hokejem se kluci rozdělili do skupinek a natrénovali si taneček na vlastní hudbu, který pak prezentovali před tříčlennou porotou složenou z trenérů. Po večeři kluci dostali k vyplnění hokejový kvíz. Poté jsme šli do tělocvičny, kde jsme plnili různé týmové hry.

Nedělní program začínal obdobně jako sobotní ráno. Po snídani jsme vyrazili na výlet do Terčina údolí, který se nakonec stal jedním z vrcholů soustředění. Kluci měli možnost si odpočinout od hokejových tréninků, projít se nádhernou přírodou a zažít nové společné zážitky. Největší úspěch procházky byl vodopád, u kterého kluci prolézali kameny a přecházeli po nich potok. Pochod jsme si zpříjemňovali zpíváním písniček a sbíráním bodů za objevená zvířátka. Po obědě jsme dostali od pana Mikla sladkou tečku v podobě melounu, který klukům moc chutnal. Pak jsme vyrazili do tělocvičny a hráli jsme hry. Po krátkém shrnutí a předání kartiček se děti rozjeli do svých domovů a tím soustředění skončilo.

Během celého soustředění jsme děti více poznali, a především jsme chtěli docílit toho, aby jim tato akce pomohla k větší samostatnosti. Za celý víkend si děti vyzkoušely nácvik dovedností a sportů jako házená, vybíjená, fotbal, basketbal, házení a chytání atd. Během víkendu probíhala i zběsilá výměna hokejových kartiček. Všechny děti včetně trenérů zaslouží velkou pochvalu a poděkování za sportovně strávený víkend plný nových zážitků a dobrodružství ve skvělém prostředí Horní Stropnice. Dále děkujeme za ubytování na obecním úřadě a stravování u pana Mikla v restauraci na Sportovní hale.

Napsal: Daniel Hengerič

Sociální sítě

Další plaketku jako poděkování za uplynulou sezonu patří i společnosti Porsche České Budějovice. Od prezidenta klubu Romana Turka...

Plaketku jako poděkování za spolupráci (nejen) v sezoně 2023-24 od zástupců klubu převzal i pan Vlastimil Hoch starší, majitel...

Dnes se uskutečnil již 13. ročník benefičního turnaje @centrumbazalka v beach volejbale smíšených trojic a náš tým v čele s Jiřím...

40. narozeniny dnes slaví bývalý českobudějovický útočník Vojtěch Mrkvička. V A týmu odehrál 1 zápas v sezoně 2003-04, nebodoval....