Banes Motor České Budějovice
31.12.2023, Zbyněk Rýpar

Změny v motorácké akademii! Václav Nedorost prohodil trenéry juniorky a dorostu

ČESKÉ BUDĚJOVICE - Těžké časy zažívá českobudějovická juniorka. Ta nejprve sahala po postupu do skupiny O pořadí v play-off a jen těsně (pozn. redakce o tři body) do ní nepostoupila, nyní se však trápí ve skupině O postup do play-off, když z osmi utkání má na kontě nula bodů. A ke zlepšení výsledků nepomohla ani účast manažera mládeže a bývalého skvělého útočníka Václava Nedorosta na střídačce.

Právě Václav Nedorost se rozhodl na závěr roku 2023 dodat mužstvu nový impuls tím, že prohodil po sobotním domácím utkání proti Olomouci trenéry Radima Skuhrovce, Arpáda Györiho a Jindřicha Kotrlu s trenéry dorostu, který má již play-off jisté. Nově se tak na střídačku naší juniorky postaví David Vrbata, Zdeněk Kutlák a vypomáhat jim bude také Václav Nedorost. Extrenéři juniorky naopak stanou na střídačce dorostu. Osud klubové legendy pana Vladimíra Caldra, který vypomáhal u dorostu, je nyní v jeho rukách, když vedení mládeže čeká na rozhodnutí, u jaké kategorie bude někdejší československý reprezentant vypomáhat.

"Hrozně mě mrzí, že k této variantě musím přistoupit, protože kluci s juniory udělali kus práce a jejich pracovní nasazení bylo příkladné. Trhá mi srdce jim oznámit že končí, ale všichni chceme zachránit náš klub. Tímto jim děkuji za odvedenou práci u týmu juniorů," okomentoval své rozhodnutí manažer mládeže Václav Nedorost a na závěr dodal: "Nikdo nebyl vyhozen, to mě ani na chvilku nenapadlo a kluci by si to nezasloužili, jenom je potřeba ten tým nějak nahodit, a tak současní trenéři juniorů budou pokračovat u dorostu."

Ke konci trenérů Skuhrovce, Györiho a Kotrly se vyjádřil také kapitán juniorů Tomáš Březina: "Za celou kabinu bych chtěl trenérům poděkovat za jejich práci, kterou s námi odvedli. Všechny nás mrzí, že to muselo dopadnout takhle, ale doufám, že nás to nakopne a od ledna začneme nanovo a budeme zase vyhrávat. Ještě jednou děkujeme Všem třem trenérům a přejeme hodně štěstí."
Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....