Banes Motor České Budějovice
29.12.2023, Michal Špírek

Střetnutí mužstev s dobrou formou. Netradičně už v sobotu hostíme Vítkovice!

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Závěr prosince a celý leden je v extraligovém kalendáři skutečně nabitý a posbírat se v tomto období dá spousta bodů. A Motor už na tom zdárně pracuje. V posledním zápase roku 2023 bude útočit proti Vítkovicím na čtvrté tříbodové vítězství v řadě! Přijďte mu k tomu v sobotním podvečeru pomoci i vy, hraje se od 17:00 a lístky můžete pořídit ZDE. Podaří se podruhé v řadě a potřetí v sezóně vyprodat Budvar arénu?

Banes Motor

Českobudějovičtí chytili slinu a v tabulce stoupají vzhůru. Po reprezentační pauze si Čihákovi svěřenci poradili s Olomoucí, Hradcem Králové i naposledy Kometou a Motor má rázem na dohled čtvrté místo v tabulce, do kladné hodnoty pak překlopil i své skóre (aktuálně 80:74). Nyní si fanoušci v Budvar aréně budou přát vítěznou tečku za kalendářním rokem 2023. Dorazí dvanácté Vítkovice.

S těmi se Motor utká teprve podruhé, utkání 19. kola bylo totiž odloženo na závěr ledna. Motor bude v sobotu cílit na osmé domácí vítězství po sobě!

S povedenými týmovými výkony jdou ruku v ruce i ty individuální. Zaměřit se můžeme i na méně sledované statistiky. Adam Kubík se trefil dvakrát v řadě a s úspěšností střelby přes 21 procent se pohybuje v extraligovém nadprůměru. Michal Gulaši je třetí nejlepší v Radegast indexu. A nejvytěžovanějším hráčem Motoru dle průměru času na zápas už je obránce Jan Štencel (19:51), který se může pochlubit čtyřmi kladnými body z hodnocení účasti na ledě z posledního utkání proti Kometě. V budějovické sestavě znovu scházel nemocný bek Milan Doudera. S lehčím zraněním se potýká Martin Hanzl, do tréninku už se začíná zapojovat útočník Lukáš Vopelka.

Sestava Motoru v posledním zápase proti Kometě:

Strmeň (Hrachovina) – Hovorka, Gulaši, Kachyňa, Štencel, Vráblík, Pýcha, Štich – Ordoš, Kondelík (A), Kubík (A) – Gulaš (C), Harris, M. Beránek – Valský, F. Přikryl, D. Simon – Koláček, Toman, Chlubna.

O soupeři – HC Vítkovice Ridera

Pozor na ně! Vítkovice jsou sice v tabulce až na dvanácté pozici, ale aktuálně prožívají nejvydařenější období sezóny. Moravané stejně jako Motor vyhráli už třikrát v řadě za tři body, celkem bodovali už šestkrát po sobě. Ano, i tato série je stejně dlouhá jako u Motoru. Ale na rozdíl od Budějovic, Vítkovice své poslední kolo odehrály už v úterý. To si dokázaly, že umí zahrát i venku a porazily třineckého rivala 4:2. Zdá se tak, že Vítkovice se oklepaly z jejich strany rozpačitého průběhu sezóny, kdy se musely popasovat mimo jiné s odchodem své největší ofenzivní hvězdy, Petera Muellera. Fungovat jim začala obranná fáze, vždyť za poslední tři zápasy inkasovaly Vítkovice jen třikrát. A výborně si počínají Vítkovičtí v přesilovkách, s úspěšností bezmála 25 procent jsou v tomto ohledu třetí nejlepší.

A na koho si dát v sobotu pozor? Nejlepším střelcem Vítkovic je Dominik Lakatoš s devíti trefami, s osmnácti body vládne tento hráč i týmové produktivitě. Nejlepším asistentem pak fanouškům v Budvar aréně dobře známý obránce Stuart Percy (13 gólových přihrávek). Jako kvalitní posila se jeví obránce Yohann Auvitu, který posbíral za deset zápasů bilanci 2+4. Otázkou je, kdo se postaví do vítkovické brány. Matěj Machovský se totiž v úvodu sezóny trápil a ztratil důvěru trenérů. Přechytal ho Lukáš Klimeš, který má dokonce třetí nejlepší úspěšnost v extralize (92,26 %). Očekávaná jednička Machovský toho v sezóně odchytal o něco méně a s horšími čísly, než jeho kolega, ale zase byl mezi tyčemi u poslední výhry v Třinci. Na koho kouč hostů ukáže pro zápas v Budějovicích?

Sestava Vítkovic v posledním zápase proti Třinci:

Machovský – Percy, Raskob, J. Mikuš, Grman, Auvitu, L. Kovář, Jeřábek – M. Kalus, Dej, Lakatoš – Fridrich, Barinka, Peterek – Bukarts, Krieger, Vondráček – Claireaux, Chlán, Půček.


Vzájemné zápasy v sezóně

9. kolo: Banes Motor - Vítkovice 2:1

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....