Banes Motor České Budějovice
02.11.2023, Roman Kokoš

Za dalším zápasem cestuje Motor do Hradce Králové

Poslední dva zápasy zbývají odehrát před první reprezentační přestávkou. V tom pátečním se Motor postaví Mountfieldu a bude chtít navázat na předchozí vítězství proti Plzni. Utkání začíná v 18 hodin a vysílá ho jako svůj hlavní přenos včetně studia stanice O2 TV sport.

Banes Motor

Velkou úlevu pro všechny přinesla úterní výhra nad Plzní. Ta se nerodila lehce, ačkoli konečné skóre 4:1 může působit jednoznačně. Premiérovou trefu v letošním ročníku zapsal Martin Hanzl. Jak velkou zátěží pro něj byl bodový půst neskrýval ani při oslavě ani při rozhovoru pro klubový web. „Byla to obrovská deka, co jsem na sobě měl, a něco podobného jsem ještě nezažil. Měl jsem spoustu zápasů, kdy padaly po mých nahrávkách tyčky, nebo jsem sám mohl skórovat. Bylo to těžké období, a doufám, že už je za mnou tímto gólem,“ pravil po zápase budějovický centr.

Poslední vzájemný zápas s Hradcem skončil vítězstvím 2:1 a rozhodl ho v prodloužení Adam Kubík, kdy skvěle využil situace opuštěného brankoviště Mountfieldu. Motor v tu chvíli hrál prakticky pouze ve dvou hráčích proti čtyřem hradeckým v poli. K nezvyklému stavu došlo poté, co hostující trenéři odvolali brankáře, když Jan Ordoš v útočném pásmu ztratil nůž na svojí brusli a měl velmi ztíženou mobilitu.

Jejich fungující spolupráce z prvního útoku nezůstala nepovšimnuta, protože právě oba výše jmenovaní byli ve středu nominováni do týmu české reprezentace pro listopadový turnaj Karjala. Jejich reakce na čerstvou nominaci si můžete přečíst zde.

Proti Plzni nemohli trenéři při skládání sestavy zahrnout některé hráče. Lukáš Pech podstoupil operaci zlomeného kotníku a čeká ho dlouhá pauza. Kvůli zdravotnímu problému nehrál v posledních zápasech ani Jakub Valský.

Sestava Motoru v posledním zápase proti Plzni:

Strmeň (Hrachovina) – Štencel, Vráblík, Gulaši, Pýcha, Doudera (A), Hovorka, Štich – Ordoš, Kondelík, Kubík (A) – F. Přikryl, Harris, Gulaš (C) – Simon, Hanzl, Beránek – Vopelka, Toman, Chlubna.

O soupeři - Mountfield HK

Na rozdíl od českobudějovických neodehráli hradečtí hokejisté svoje úterní utkání. Původně měli změřit síly v Mladé Boleslavi s místními Bruslaři, kteří kvůli rozsáhlému virovému onemocnění svých hráčů požádali soupeře o odložení zápasu 16. kola. Bylo jim vyhověno, a tak posledním zápasem Mountfieldu HK byl ten proti Liberci. V něm si ani přes dotahování výsledku ve třetí třetině nevybojovali prohrou 4:5 žádný bod.

Hradci Králové tak aktuálně patří až 10. místo, byť má odehráno o jedno utkání méně než jeho konkurenti. Pohled na nelichotivé postavení v tabulce zhoršuje avizované rozhodnutí disciplinární komise, která čeká na verdikt Národního rozhodčího soudu pro sport. Klubu za vážné porušení antidopingových pravidel během jarního play-off hrozí i odpočet bodů.

Ve střeleckých statistikách vyčnívá objev minulé sezóny Oliver Okuliar, který v 15 zápasech vstřelil 12 branek a drží si úspěšnost střelby nad 22 %. V průběhu října rozšířil početné zastoupení zahraničních hráčů kanadský střední útočník Giorgio Estephan dříve působící v Litvínově. Obráncům vládne jeho krajan Jeremie Blain (4+12), aktuálně nejproduktivnější obránce extraligy. I když tým v posledních dvou zápasech inkasoval pět branek, drží si přesto bývalý reprezentační brankář Patrik Bartošák třetí nejnižší průměr počtu inkasovaných branek za utkání (2,08).

Sestava Hradce Králové v posledním zápase proti Liberci:

Kiviaho (29. Bartošák) – Blain (A), Jank, F. Pavlík, Kalina, Freibergs, Pavelka, Marcel – Eberle (C), Miškář, R. Pavlík – Jergl (A), Tamáši, Okuliar – Zachar, Lalancette, Perret – Chalupa, Estephan, Jasper.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....