Banes Motor České Budějovice
01.11.2023, Michal Špírek

Adam Kubík a Jan Ordoš byli nominováni do reprezentace! Jak to okomentovali?

Hlavní trenér české reprezentace Radim Rulík nominoval na Karjala Cup mezi sedmadvaceti hráči i dva zástupce Banes Motor, a to útočníky Adama Kubíka a Jana Ordoše. Turnaj Karjala se odehraje od 9. do 12. listopadu.

Adam Kubík prožije na mezinárodní scéně v dospělém hokeji premiéru, naposledy reprezentoval v mládežnických kategoriích. V říjnu oslavil své pětadvacáté narozeniny, do Motoru zamířil z Kladna a obsadil místo křídla v první formaci. Za patnáct odehraných duelů se osmkrát trefil a přidal čtyři gólové asistence. A Radim Rulík ho při pozvánce na první reprezentační akci sezóny neopomenul. "Na moji premiéru v repre se těším. Poslední dva roky se mi individuálně celkem dařilo, myslím, že k nominaci mi chyběl kousek. Jsem rád, že teď se to konečně povedlo," je Kubík vděčný za šanci. "Je super, že si můžu zkusit porovnat síly s mezinárodní scénou, těším se na to. Uvidíme, jaké to bude, chci si to užít," vyhlíží útočník. Na koho se při pohledu na nominaci zvlášť těší? "Mám radost, že se mnou jede z Budějovic Ordy. Už jsme si psali s Jirkou Ticháčkem z Kladna. Znám ale i dost dalších kluků, věřím, že i to mi na mé první reprezentační akci možná trochu pomůže."

Sedmadvacetiletý útočník Jan Ordoš přišel do Motoru před sezónou z Liberce a zařadil se k oporám, je stálým členem prvního útoku. V dosavadních šestnácti zápasech si připsal devět kanadských bodů (6+3). Do reprezentace se vrací po tříleté pauze, naposledy nosil český dres v sezóně 2020/21. Stejně jako Kubík, i on měl tušení, že by to s nominací mohlo vyjít, už od inspekce Radima Rulíka, který zavítal v minulém týdnu na trénink Banes Motor do Budvar arény. S hlavním trenérem reprezentačního výběru stihl budějovický hráč i krátký rozhovor. "Upřímně, nominaci jsem předtím vůbec nečekal, jsem za ni hrozně rád a moc si toho vážím," říká Ordoš. Ten zaujal v sezóně mimo jiné svou produktivitou v oslabení, ve kterém vstřelil už tři branky. "V Liberci jsem přitom oslabení skoro vůbec nehrál," usmívá se forvard. "Tady jsem se k této roli hráče na oslabení ale dostal a nějak to zatím funguje, byť žádným specialistou na oslabení se nepovažuju. Ale mám ty situace rád, soupeř nasazuje na přesilovky většinou ofenzivní hráče a šance na to, že se vám podaří ujet, je tak trochu vyšší. Samozřejmě ale prvořadým úkolem zůstává nedostat branku," vysvětluje Ordoš. Nabízí se otázka, zda jej i reprezentační trenéři nevyužijí v roli bránícího hráče při oslabení. "Uvidíme, na turnaj nás pojede patnáct útočníků, budu rád za každou příležitost," uzavírá budějovický zástupce.


Česká nominace na Karjala Cup

Brankáři:
Jakub Málek (Ilves Tampere, FIN), Dominik Pavlát (HC Škoda Plzeň).

Obránci:
Tomáš Dvořák, Jan Košťálek (oba HC Dynamo Pardubice), Martin Jandus (Kärpät Oulu, FIN), Jakub Galvas (Malmö Redhawks, SWE), Dominik Mašín (Ilves Tampere, FIN), Petr Zámorský (HC Škoda Plzeň), Filip Pyrochta (BK Mladá Boleslav), Jiří Ticháček (Rytíři Kladno), Libor Zábranský (Ässät Pori, FIN), Ronald Knot (Bílí Tygři Liberec).

Útočníci:
Adam Kubík, Jan Ordoš (oba Banes Motor České Budějovice), Michal Kovařčík, Ondřej Kovařčík (oba Mikkelin Jukurit, FIN), Matěj Stránský (HC Davos, SWI), Lukáš Sedlák (HC Dynamo Pardubice), Petr Kodýtek (Ilves Tampere, FIN), Pavel Kousal (HC Sparta Praha), Radan Lenc (HV71, SWE), Martin Frk (SC Bern, SWI), Lukáš Jašek (IK Oskarshamn, SWE), Michael Špaček (HC Ambri-Piotta, SWI), Jakub Flek (HC Kometa Brno), Daniel Voženílek (HC Oceláři Třinec), David Tomášek (Färjestad Karlstad, SWE).

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....