Banes Motor České Budějovice
16.08.2023, Roman Kokoš

Už ve čtvrtek proti Brnu! O den později hostíme v Budvar aréně Salcburk

Přesně po týdnu od posledního zápasu s KooKoo Kouvola odehraje Motor svoje třetí přípravné utkání před nadcházející sezónou. Tentokrát vyráží na cestu směrem na východ a soupeřem mu bude extraligový celek Komety Brno. Start v brněnské aréně je naplánován na 17:30 hodin. Už v pátek se pak představíme v rámci Energie AG Motor Tour doma v utkání proti Salcburku (17:30), vstupenky můžete pořídit on-line.

Motor duelem s Kometou vstupuje do druhého týdnu přípravných zápasů. V tom prvním se nejprve utkal ve Strakonicích s Plzní (2:4) a dva dny poté s prvním zahraničním soupeřem, finským KooKoo Kouvola. Jihočeši proti němu před domácími fanoušky, kteří na utkání dorazili v hojném počtu, nastoupili v téměř kompletní sestavě. Střetnutí rozhodly branky hlavních opor posledních dvou let Milana Gulaše a Lukáše Pecha. K nim se ve druhé třetině jako úspěšný střelec přidal ještě Tomáš Chlubna. Brankář Dominik Hrachovina neinkasoval ani jednu branku a také on zaznamenal podařený vstup do zápasového režimu. Vzhledem k tomu, že Motor odehraje dva zápasy ve dvou dnech, plánuje trenérský štáb Motoru rozprostřít síly do kompletního kádru.

Sestava Motoru v posledním utkání proti KooKoo Kouvola:

Hrachovina (Strmeň) – Pýcha, Doudera (A), Vráblík, Štencel, Hovorka, Gulaši, Štich – Kubík, Pech (A), Gulaš (C) – Ordoš, Simon, Harris – Valský, Hanzl, Přikryl – Chlubna, Vopelka, Beránek.

Kometa se stejně jako Motor již plně soustředí na nový ročník. Minulá sezóna Brna se totiž znovu dá označit jako neúspěšná. Konečné sedmé místo je vzhledem k rozpočtu odpovídajícím ambicím klubu jistě zklamáním. Po slušném startu se Brno v polovině soutěže začalo potýkat s velkým propadem formy, který vyřešily až změny v kádru a také na trenérském postu. Sezonu Kometě nakonec ukončil její bývalý hvězdný hráč Peter Mueller, toho času v dresu Vítkovic, když v prodloužení šestého čtvrtfinále vstřelil rozhodující přesilovkový gól.

Léto je v podání Komety Brno tradičně bohaté na pohyby v kádru. Posledním příchodem, který Brňané oznámili, byl obránce Jan Zahradníček z Třince. Ten tímto přesunem z červenobílých do modrobílých barev napodobil své staronové spoluhráče Tomáše Marcinka a Lukáše Kaňáka. Opačným směrem se po jednoroční epizodě vrátil reprezentační obránce Tomáš Kundrátek. U vedení týmu zůstává bývalá českobudějovická dvojice Patrik Martinec jako hlavní trenér a jeho asistent Jaroslav Modrý.

Přípravu na nadcházející sezónu tým odstartoval zápasem s Třebíčí, v němž zvítězil 2:1 po samostatných nájezdech, ten rozhodující proměnil Kristián Pospíšil. Další utkání odehrála Kometa v úterý s Olomoucí. Na extraligového soupeře z Hané nestačila poměrem 3:6.

Jak Motor, tak i Kometu tedy čeká v pořadí třetí přípravný duel tohoto léta. Oba týmy se navíc před vypuknutím extraligové sezóny potkají ještě jednou. Odvetné střetnutí se odehraje na českobudějovickém ledě v úterý 29. srpna.

Sestava Brna v posledním utkání proti Olomouci:

Lukeš (41. Kavan) - Ščotka, Lintuniemi, Kučeřík, Gazda, Zahraníček, Holland - Kratochvíl, Marcinko, Flek - Cingel, Holík, Moses - Zaťovič, Zembol, Okál, Horváth.

Energie AG Motor Tour - lístky v prodeji

Letošní série atraktivních domácích přípravných zápasů Motoru má svého partnera, a tak nese název Energie AG Motor Tour 2023. Můžete se tak těšit na velmi atraktivní týmy ze zahraničí, ostatně už se představil na jihu Čech finský celek KouKoo Kouvola, následovat bude Kärpät Oulu, rakouská elitní mužstva z Lince a Salcburku a také tři nejúspěšnější existující týmy historie naší nejvyšší soutěže - Kometa Brno, Dukla Jihlava a Sparta Praha. Novinkou je, že přípravu mužstvo Motoru hraje ve speciálních dresech, které půjdou následně do dražby, z níž půjde výtěžek na pomoc organizaci UNICEF, která pomáhá dětem po celém světě. Prodej vstupenek na všechna přípravná utkání probíhá on-line a ve dnech zápasů pak od 15 hodin na pokladně za jednotnou cenu 60 Kč. Na přátelské zápasy neplatí sezónní permanentky a vstupenky nejsou na konkrétní místa. Děti do 6 let a 130 cm mají vstup zdarma.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....