Banes Motor České Budějovice
22.05.2023, Michal Špírek

Atraktivní zápasy v přípravě Motoru! Doma se utká hned se dvěma finskými týmy

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Letní příprava hokejistů Banes Motor je v plném proudu a znám je už i program přípravných zápasů před startem nové extraligové sezóny. Motor by jich měl sehrát celkem devět, a to proti extraligovým týmům, dvěma celkům z finské nejvyšší soutěže, proti rakouskému Salcburku a generálku pak 6. září doma proti prvoligové Jihlavě. Šest ze zápasů se odehraje v Českých Budějovicích, šanci vidět Motor při zápase s extraligovým soupeřem ale budou mít i ve Strakonicích a Milevsku.

První přípravný zápas sehrají České Budějovice na strakonickém stadionu proti Plzni, a to 8. srpna. Už o dva dny později budou mít fanoušci Motoru možnost navštívit utkání, ve kterém Čihákovi svěřenci změří síly s KooKoo, klubem, který se v poslední sezóně probojoval do čtvrtfinále nejvyšší finské soutěže. Na soupisce KooKoo jsou mimo jiné dva Češi, brankář Nick Malík a útočník Radek Koblížek.

Dalším srpnovým přípravným zápasem bude utkání na ledě Komety Brno ve čtvrtek 17. srpna. Hned v pátek pak Jihočeši vyzvou v Budvar aréně dalšího zahraničního soupeře, a to Salcburk. Motor se s ním utká v přípravě už třetí rok v řadě. Salcburk má za sebou mistrovskou sezónu, ve finále ICE Hockey League předčil italské Bolzano 4:3 na zápasy. Loni Motor porazil rakouského soka 3:2, předloni padl 2:4.

Ve čtvrtek 24. srpna bude soupeřem Motoru Sparta, hrát se bude v Milevsku! V úterý 29. srpna přijde od tradičních 17:30 na řadu další domácí zápas, k odvetě dorazí brněnská Kometa. A v Budějovicích se půjde v předmětný týden na hokej ještě jednou. Ve čtvrtek 31. srpna totiž přijede soused z Rakouska, další tradiční protivník Motoru z přípravy, Linec. Motor jej naposledy porazil 6:4 a 4:1.

Další chuťovkou pro českobudějovické příznivce bude střetnutí se slavným finským klubem Kärpät Oulu! Zápas se v Budvar aréně odehraje v neděli 3. září od 17:00. Ten v poslední sezóně vypadl v předkole v sérii s KooKoo. Oulu má dva zástupce ve finském týmu na mistrovství světa, za tým ze severního Finska hraje útočník Marko Anttila a obránce Atte Ohtamaa. Souboj s Kärpätem jistě už něco napoví o formě budějovického celku před startem extraligy.

Úplnou generálkou bude 6. září středeční zápas Motoru s prvoligovou Duklou Jihlava.

"S programem přípravných zápasů jsme spokojeni. S možností zahrát si s finskými týmy přišel Jirka Novotný a já okamžitě souhlasil. Člověk si vyzkouší jiné mančafty, pro hráče je to zpestření, že nenastupují jen proti týmům, které potkávají v lize. Přijedou kvalitní zahraniční týmy, jsme za to hodně rádi," sdělil hlavní trenér týmu Banes Motor Ladislav Čihák.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....