Banes Motor České Budějovice
18.07.2023, Tomáš Kobera

Tomáš Chlubna o blížícím se startu sezóny i přípravě v Telči

TELČ - Jednadvacetiletý forvard v loňské sezóně brázdil především vody Chance ligy, kde nastupoval v dresech jihlavské Dukly a Litoměřic. V novém ročníku by si Tomáš Chlubna určitě rád připsal více startů v extralize. Talentovaný útočník se v rozhovoru rozpovídal nejen o nadcházející sezóně, ale i o zajímavé přípravě či dovolené.

Pomalu ale jistě se blíží začátek nové sezóny, jak se těšíte na start?
Start už je velice blízko, takže se moc těším, až vše zase vypukne.

Motor do sezóny povede nový trenér, měl jste už možnost se s ním potkat sám a promluvit si více o vaší roli v týmu?
Individuální pohovory jsme již měli, ale vyloženě o roli řeč nebyla. Pan Čihák nám řekl svou vizi a co jak bude fungovat. Odjeli jsme podle plánu celou letní přípravu a teď uvidíme, co nás bude čekat na ledě.

V loňské sezóně jste se pohyboval především v Chance lize, věříte, že už letos dostanete výrazně více prostoru také v extralize?
Bude záležet na mně a na mých výkonech. Nyní nám začne příprava na ledě a bude na mně, abych trenéry přesvědčil, že mám týmu co dát a udělám pro to vše.

V rámci předsezónní přípravy trénujete také v Telči po boku Hynka Zohorny, Libora Šuláka či extraligových bratrů Najmanových nebo Pavla Kousala ze Sparty, jak jste se sem dostal a jak se vám program líbí?
Já jsem si volal s mým kamarádem Adamem Najmanem, který mi řekl, že bude do Telče dojíždět, takže jsem chtěl led také zapojit do své přípravy. Spojil jsem se tady s trenéry a domluvili jsme se na programu a jsem velice spokojený. Je tu spousta skvělých hráčů ať už z extraligy nebo zahraničí, od kterých můžu odkoukávat další věci, takže je skvělé je sledovat. Tréninky mají velkou kvalitu a úroveň, takže si nemám na co stěžovat.

Kdy jste byl poprvé po konci sezóny na ledě?
Led jsem zapojil už v letní přípravě o víkendu, kdy jsem byl na individuálním tréninku střelby v Ledči nad Sázavou, ale poprvé pořádně na ledě jsem byl až tady v Telči.

Jak ještě jinak vypadala vaše individuální příprava?
My jsme dostali plány od Žakyho (kondiční trenér Motoru Josef Žáček) a já jsem se domluvil se svým kamarádem z mládeže, který nyní studuje na FTVS a hodně se věnuje fyziu, že mě chodí kontrolovat a dohlíží na kvalitu tréninku, plus poté, co odjedu tuhle motoráckou jednotku, tak s ním ještě cvičím taková doplňková cvičení.

Jak se vám líbí posily, které přichází do Budějovic?
Posily jsou podle mě hodně kvalitní a jsou to také super kluci. Myslím si, že budeme mít hodně kvalitní tým a musíme nadále pokorně pracovat, a když budeme vše dělat tak, jako v té letní přípravě, tak věřím, že sezóna může být úspěšná.

Atraktivní zápasy Motor čekají již v předsezónní přípravě, kdy se utkáme například se dvěma finskými soupeři, ale také s pražskou Spartou či Kometou Brno. Na který ze zápasů se těšíte nejvíce?
Samozřejmě by byla zajímavá zkušenost si zahrát proti těm finským týmům, ale nevím, do kterých zápasů půjdu a určitě je nebudu nijak rozlišovat. Jsou to všechno zápasy jako každé jiné a ke všem se přistupuje stejně. Uvidíme, které zápasy dostanu a budu se snažit v nich odvést co nejlepší práci.

Byl jste někde na dovolené, plánujete případně ještě něco?
Byli jsme s Kolesem (Josef Koláček) a našimi přítelkyněmi v Turecku. Měli jsme tam dokonce na hotelu posilovnu, takže jsme se společně i udržovali. Už nic dalšího neplánuji, začíná nám příprava na ledě, takže se budu věnovat naplno tomu.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....