Banes Motor České Budějovice
04.05.2023, Adam Černý (TAB)

Chtěl bych hrát o nejvyšší příčky, hlásí nová akvizice Adam Kubík

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Když se naposledy českobudějovický Motor ukázal na ledě Budvar Arény, tak stál na straně soupeře. Od nové sezony však budeme vídat Adama Kubíka v dresu českobudějovického Motoru. Autor osmatřiceti extraligových branek v posledních dvou ročnících podepsal na jihu Čech kontrakt na nadcházející dvě sezony.

Adame, vítejte v Motoru. Jak se vůbec zrodil váš přesun na jih Čech?

Já už jsem v sezoně řešil možné nabídky. Chtěl jsem se trošku posunout dále z Kladna. Řešil jsem více nabídek a České Budějovice se mi líbily asi nejvíce, tak jsem si nakonec zvolil je.

Co převážilo na stranu Motoru?

Věděl jsem, že se tvoří dobrý tým na další sezonu, což je pro mě hlavní věc. Chtěl bych hrát o nejvyšší příčky příští sezonu. Hezké město a celkově podmínky, které mi klub nabídl. To mě zlákalo nejvíce.

O vašem přesunu do Motoru se spekulovalo již delší dobu. Jak moc nepříjemné to pro vás bylo s ohledem na to, že Kladno s Motorem svádělo tuhý boj o udržení?

Nejhorší byl ten poslední vzájemný zápas, to bylo toho kolem mě hodně. Zaregistroval jsem, že se to hodně řeší. Snažil jsem se být profesionální, měl jsem smlouvu na Kladně. Chtěl jsem do toho dát sto procent a chtěl jsem, aby Kladno udrželo extraligu, což se nám nakonec povedlo

Zmínil jste poslední vzájemný zápas, kdy se rozhodovalo. O vás se toho hodně namluvilo, jak moc složité to bylo?

Já jsem se asi týden předtím distancoval trochu od sociálních sítí, smazal jsem si je, abych to zbytečně nečetl. Samozřejmě se ke mně něco dostalo, ale snažil jsem se to vytěsnit. Našim cílem bylo nehrát baráž, bohužel se nám to nepovedlo. Určitě jsem do toho zápasu šel naplno.

Nakonec jste s Kladnem udržel extraligu v baráži se Zlínem. Jak se zpětně ohlížíte za sezonou?

Ze začátku si myslím, že to vypadlo slibně, měli jsme dobrý start do sezony. Myslím si, že ten tým šlapal tak, jak měl. V některých zápasech nám možná chybělo trošku štěstí, neuměli jsme ty zápasy dotahovat do konce, což nás pak stálo body a kvůli tomu jsme poté hráli baráž. Škoda sezony, myslím si, že jsme měli kvalitnější tým, než rok předtím. Měli jsme na to zahrát si předkolo play-off.

Z osobního hlediska šestnáct gólů, další produktivní sezona. Spokojenost z individuálního hlediska?

Měl jsem pomalý start ze začátku, byly tam i nějaké zdravotní problémy, musel jsem podstoupit operaci, takže mě to poté trošku přibrzdilo. Po rekonvalescenci a návratu jsem se do toho dostal a myslím si, že nakonec sezona z mého pohledu byla docela dobrá. Škoda že jsme nezvládli lepší týmový úspěch.

Pro fanoušky jste jistě známým hráčem. Jak byste se však charakterizoval?

Asi poslední dobou bych řekl, že jsem střelec. V každém zápase chci dát gól, pomoci týmu k výhře. Nevypustím jediný zápas a chci se rvát pro tým, za který hraji.

S jakými cíli vůbec přicházíte na jih Čech?

Samozřejmě týmový úspěch je nejvíce. Když je poté dobrý tým, tak se stávají dobrými i hráči. Ještě jsem si v extralize nezahrál play-off, takže doufám, že budeme hrát o vyšší příčky a play-off si konečně zahraji.

V týmu jste aktuálně hráčem, kterému skončila sezona jako poslednímu. Jak bude probíhat nadcházející váš plán? Kdy se připojíte k týmu?

Aktuálně mi běží druhý týden volna. Mám v plánu menší dovolenou. 9. května se připojím k týmu a mám v plánu absolvovat týmovou letní přípravu.

Na Kladně jste měl po boku Tomáše Plekance či Jaromíra Jágra, v Motoru na vás zase čeká spolupráce třeba s Milanem Gulašem či Lukášem Pechem. Jak se na tohle těšíte?

Samozřejmě to byl taky jeden z důvodů, proč jsem si vybral České Budějovice, protože vím, že je tu kvalitní tým. Jsou zde hráči, díky kterým mohu zase růst a zažít něco nového. Moc se na to těším.

Znáte se s někým z kabiny osobně nebo na seznámení dojde, až po vašem připojení k týmu?

Znám se s Davidem Štichem, který se vrací. S tím se znám z Kladna. Taky s Filipem Přikrylem a několika kluky od vidění.

Po sezoně proběhly v týmu změny, kormidla se ujal nový realizační tým. Je to pro nového hráče výhoda, když vlastně všichni v týmu začínají od nuly, na stejné startovací čáře?

Já si myslím, že základní stavební kámen zůstává. Vyměnil se trenér, takže nevím, co úplně od toho očekávat. Myslím si, že všichni budeme na jedné vlně a budeme chtít ty nejvyšší úspěchy.

V Budvar Aréně jste zažil řadu zápasů jako soupeř, od nové sezony bude stát na ledě jako hráč domácích. Jak se těšíte na fanoušky?

Už v první lize zde byla neskutečná atmosféra, fanoušci jsou hlasití a nepříjemní pro soupeře, když se dostane gól. Těším se na to, až tam budeme góly solit a fanoušci budou chodit pořád.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....